Σε 15 λεπτά τα έχεις όλα έτοιμα. Μία συνταγή της @mrsolivespoon.

Τι θα χρειαστείς:

400ml Γάλα φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου

50γρ. Βούτυρο

60γρ. Αλεύρι γ.ο.χ

120γρ. Μαστέλο κατσικάκι τριμμένο

Αλάτι-Πιπέρι

Μοσχοκάρυδο

3 Αυγά

6 φέτες ψωμί τοστ (brioche)

3 φέτες ζαμπόν

3 Αυγά

Μουστάρδα dijon

Πώς θα το φτιάξεις: 

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το βούτυρο σε μέτρια ένταση ανακατεύουμε να λιώσει εντελώς. Προσθέτουμε το αλεύρι και ενσωματώνουμε σταδιακά το γάλα μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ μας.

Αποσύρουμε από τη φωτιά αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε μέσα το μισό τυράκι μας και φυσικά μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει εντελώς το τυρί.

Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος τοποθετούμε τις 3 φέτες ψωμί τοστ που έχουμε αλείψει λίγη μουστάρδα. Τοποθετούμε από πάνω το ζαμπόν σε κάθε ψωμάκι και από πανω απλώνουμε λίγη μπεσαμέλ.

Ρίχνουμε λίγο τυράκι και καλύπτουμε με το υπόλοιπο ψωμί να γίνει ένα τόστ. Πάνω από κάθε τοστ απλώνουμε μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυράκι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να κάνει ωραία κρούστα η μπεσαμέλ μας.

Παράλληλα στο τηγάνι μας προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα αυγά μας.

Σερβίρουμε βάζοντας σε ένα πιάτο το τόστ από πανω το αυγό και αλατοπιπερώνουμε. Το κροκ μαντάμ σε περιμένει να το απολαύσεις!