Τηγανητές, πουρέ ή ψητές – δεν μπορούμε να χορτάσουμε τις πατάτες σε οποιαδήποτε μορφή.
Είτε ψάχνεις για finger food ιδέες είτε ένα εύκολο ορεκτικό ή ένα συνοδευτικό για μπάρμπεκιου, αυτές τις ψητές πατάτες θα τις αγαπήσεις.
Το μυστικό; Βράζουμε και σπάμε τις πατάτες πριν τις ψήσουμε.
Συνόδευσε με pico de gallo και καυτερή σάλτσα ή πασπάλισε με τριμμένο τυρί και σοταρισμένο μπέικον.
Για περίπου 6-8 μερίδες θέλεις 1 ώρα και ένα τέταρτο και τα παρακάτω:
20 μεσαίες πατάτες
1/4 κουταλάκι αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο, συν για τηγάνι
καρυκεύματα ράντσο ή τάκο, pico de gallo, τυρί, μπέικον, φρέσκα μυρωδικά, καυτερή σάλτσα κ.λπ.
Πώς θα το φτιάξεις:
Βάλε τις πατάτες σε μεγάλη κατσαρόλα. Πρόσθεσε τόσο νερό ώστε να τις καλύψει και άφησε να πάρει μια βράση. Πρόσθεσε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι, μείωσε τη θερμοκρασία και σιγόβρασε μέχρι να μαλακώσουν, 18 με 22 λεπτά. Στράγγισε.
Βάλε τη σχάρα στη μεσαία θέση στον φούρνο και προθέρμαινε στους 200°C. Βάλε ένα ταψί από κάτω και στρώσε τις πατάτες σε ένα αντικολλητικό χαρτί. Στρώσε πάνω τους ένα άλλο αντικολλητικό χαρτί και με το χέρι σου πίεσε απαλά κάθε κομμάτι πατάτες αν σπάσεις αλλά μη θρυμματιστεί. Άλειψε τις πατάτες με 1 κουταλιά της σούπας λάδι και πασπάλισε με καρυκεύματα. Ψήσε για 25 λεπτά.
Άλειψε τις πατάτες με το υπόλοιπο λάδι και, στη συνέχεια, μετάφερε στην επάνω σχάρα και ψήσε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές, για 4 έως 7 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με αλάτι. Σέρβιρε ως συνοδευτικό ή με dip της επιλογής σου.