Τι θα χρειαστείς για 4 μερίδες:
1 κούπα μακρύκοκκο ρύζι
1 κ.γ. λάδι
500 γρ κιμάς χοιρινού
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 μικρό κόκκινο τσίλι (με σπόρους αν θέλουμε), ψιλοκομμένο
2 κ.σ. συν 1/2 κουταλιά της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
4 κ.σ. φρέσκο χυμό λάιμ
1 κουτ. καστανή ζάχαρη
1 αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κούπα φρέσκο κόλιανδρ
1/2 κούπα φύλλα φρέσκου δυόσμου
Πώς θα το φτιάξεις:
Σόταρε τον κιμά στο λάδι για περίπου 7 λεπτά. Πρόσθεσε το σκόρδο, το τσίλι και 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ. Χαμήλωσε τη θερμοκρασία και ρίξε 2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ και 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας. Άφησε να σιγοβράσει 5-7 λεπτά ακόμα και πρόσθεσε μερικές κουταλιές ζεστό νερό αν χρειαστεί.
Ανακάτεψε ελαφρά 2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ, 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας, 1/2 κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ και καστανή ζάχαρη. Σέρβιρε σε μπολ με ρύζι ατμού, αγγούρι κομμένο σε κύβους, κρεμμύδι, κόλιανδρο και δυόσμο.