Τι θα χρειαστείς για 4 μερίδες: 

1 κούπα μακρύκοκκο ρύζι

1 κ.γ. λάδι

500 γρ κιμάς χοιρινού

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 μικρό κόκκινο τσίλι (με σπόρους αν θέλουμε), ψιλοκομμένο

2 κ.σ. συν 1/2 κουταλιά της σούπας τριμμένο φρέσκο ​​τζίντζερ

2 κ.σ. σάλτσα σόγιας

4 κ.σ. φρέσκο ​​χυμό λάιμ

1 κουτ. καστανή ζάχαρη

1 αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες

2 κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες

1 κούπα φρέσκο ​​κόλιανδρ

1/2 κούπα φύλλα φρέσκου ​​δυόσμου

Πώς θα το φτιάξεις: 

Σόταρε τον κιμά στο λάδι για περίπου 7 λεπτά. Πρόσθεσε το σκόρδο, το τσίλι και 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο φρέσκο ​​τζίντζερ. Χαμήλωσε τη θερμοκρασία και ρίξε 2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ και 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας. Άφησε να σιγοβράσει 5-7 λεπτά ακόμα και πρόσθεσε μερικές κουταλιές ζεστό νερό αν χρειαστεί.

Ανακάτεψε ελαφρά 2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ, 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας, 1/2 κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ και καστανή ζάχαρη. Σέρβιρε σε μπολ με ρύζι ατμού, αγγούρι κομμένο σε κύβους, κρεμμύδι, κόλιανδρο και δυόσμο.