Τι θα χρειαστείς:
225 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, χωρίς γλουτένη
190 γραμμάρια ζάχαρη
35 γραμμάρια ζάχαρη
225 γραμμάρια βούτυρο
4 αυγά
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Βουτυρόκρεμα
160 γραμμάρια βούτυρο
350 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Μικρό βαζάκι με σάλτσα μήλου
Crumble Topping
90 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, χωρίς γλουτένη
60 γραμμάρια μαργαρίνη
45 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
Πώς θα το φτιάξεις:
Φτιάξε τα Cupcakes:
Προθέρμανε τον φούρνο σας στους 180oC στον αέρα. Βουτύρωσε το ταψί με τις θήκες για cupcakes.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήσε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ενωθούν πλήρως. Σπάσε όλα τα αυγά σε ένα ξεχωριστό μπολ και χτυπήσέ τα μαζί μέχρι να αρχίσουν να αφρίζουν.
Πρόσθεσε το αλεύρι, τα αυγά και 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα στο μείγμα βούτυρο/ζάχαρη. Ανακατέψε πολύ απαλά μέχρι να ενωθούν. Έχει σημασία να μην δουλέψεις πολύ ώρα το μείγμα.
Γέμισε τα 2/3 κάθε θήκης με το μείγμα και ψήσε για περίπου 17 λεπτά.
Αφού ψηθούν, αφήσέ τα στο ταψί για 5 λεπτά να κρυώσουν για λίγο. Στη συνέχεια μετάφερέ τα σε μία σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Για το Crumble
Τοποθέτησε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Σε ένα μπολ βάλε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη και χτύπησε μέχρι να ενωθούν καλά. Πρόσθεσε το αλεύρι και χτύπησε για λίγο ακόμα.
Ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνει ένα “τριφτό” μείγμα και το αλεύρι να μη ενσωματωθεί πλήρως.
Θρυμμάτισε το μείγμα με τα δάχτυλά σου πάνω από το ταψί. Ιδανικά θέλουμε σβώλους όλων των διαφορετικών μεγεθών – μερικά ακόμα σε ψίχουλα και μερικά μεγαλύτερα κομμάτια. Βάλε το στον φούρνο για 7 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Άφησε το κράμπλ να κρυώσει εντελώς στο ταψί.
Για να φτιάξεις τη βουτόκρεμα
Προσθέσε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε ένα μπολ. Χτυπησε μέχρι να ενωθούν για τουλάχιστον 2 λεπτά.
Με ένα κορνέ άπλωσε τη βουτυρόκρεμα σε κάθε cupcake. Πρόσθεσε μισό κουταλάκι του γλυκού σάλτσα μήλου στην κορυφή της βουτυρόκρεμας και πασπάλισε με crumble.