Μπορείς να τη φτιάξεις για κύριο ή συμπληρωματικό πιάτο, μπορείς να τη φτιάξεις για βραδινό και μπορείς να πάρεις μαζί σου στη δουλειά όση περισσέψει.
Τι θα χρειαστείς:
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
3 κρεμμύδια
1 φύλλο αλμυρή βάση για quiche
4 αυγά 1 φλιτζάνι αλεύρι
250 γρ μπέικον, κομμένο σε κύβους
1 φλιτζάνι γάλα
250 γρ σπανάκι
⅛ φλιτζάνι λιαστές ντομάτες, κομμένες σε λωρίδες (προαιρετικά)
1 φλιτζάνι τυρί που λιώνει
Αλάτι και πιπέρι
Πώς θα το φτιάξεις:
Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Ψιλοκόψε τα κρεμμύδια. Ζέστανε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Πρόσθεσε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σόταρε τα κρεμμύδια για περίπου 5 λεπτά. Καθώς το κρεμμύδι μαλακώνει, πρόσθεσε την καστανή ζάχαρη.
Σε ξεχωριστό τηγάνι σόταρε το μπέικον μέχρι να ροδίσει.
Στρώσε τον πάτο μία βάσης για quiche με την ζύμη και ψήσε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς C.
Χτύπησε σε ένα μπολ τα αυγά, το αλεύρι και το γάλα.
Όταν είναι έτοιμα τα κρεμμύδια, πρόσθεσε στο τηγάνι το σπανάκι για λιγότερο από ένα λεπτό. Πρόσθεσε το μπέικον, τις λιαστές ντομάτες, το τυρί και τα κρεμμύδια στο μείγμα των αυγών, αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψε να ενωθούν.
Ρίξε το μείγμα στο ταψί και ψήσε στον φούρνο για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια της τάρτας. Άφησε το να κρυώσει για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν το σερβίρεις.