Συστατικά:
450 γρ πατάτες, κομμένες στη μέση & ξεφλουδισμένες
3 κουταλιές της σούπας (vegan) βούτυρο
¾ φλιτζάνι γάλα καρύδας
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½-1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Κατευθύνσεις:
Βάλε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ή ζωμό λαχανικών να βράσει. Προσθέσε τις πατάτες και βράσε για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίσε καλά τις πατάτες και μετά βάλε τις σε ένα μπολ.
Πολτοποιήσε τις πατάτες για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να σπάσουν σε πιο μικρά κομμάτια.
Σε ένα μικρό ξεχωριστό μπολ, βάλε το γάλα καρύδας και το (vegan) βούτυρο και βάλε το στο φούρνο μικροκυμάτων για 45 δευτερόλεπτα μέχρι να ζεσταθούν και να λιώσουν.
Προσθέσε το μείγμα στον πουρέ πατάτας μαζί με το ψιλοκομμένο σκόρδο και το αλάτι και δούλεψε με ένα πηρούνι ή ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να ενωθούν καλά και ο πουρές να γίνει λείος και κρεμώδης.
Σέρβιρε με μαύρο πιπέρι (προαιρετικά) και ένα επιπλέον κομμάτι βούτυρο.