“Αφράτα και μυρωδάτα μέσα σε πλούσια σάλτσα ντομάτας, με έντονο άρωμα κύμινο, μας γαληνεύουν την ψυχή όποτε τα τρώμε!” Συμφωνούμε τόσο με την @themothercook!

Τα σουτζουκάκια μας έχουν σώσει πολλές φορές μιας και είναι αρκετά εύκολα και γρήγορα ενώ είναι ιδανικά για κατάψυξη.

Υλικά για 24 σουτζουκάκια:

700 γρ κιμά

6 κ.σ. βρώμη

1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο

1 αυγό

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

2-3 κ.σ. ξύδι

1/2-1 κ.γ. κύμινο

3/4 κ.γ. αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

και λίγο νερό για το ζυμωμα

Πώς θα το φτιάξεις:

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και αφήνουμε για τουλάχιστον 3-4 ώρες ή ιδανικά από το προηγούμενο βράδυ μέσα στο ψυγείο, σκεπασμένο.

Ξεκινάμε να ετοιμάσουμε τη σάλτσα. Σε μία πλασωτέ κατσαρόλα (μεγάλης διαμέτρου και σχετικά χαμηλά τοιχώματα) βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο, και 1/2 κ.γ. σπόρους κύμινο για 1-2′ σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε μία συσκευασία ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει μέχρι να γλασσάρει η σάλτσα. Πλάθουμε τα μακρόστενα σουτζουκάκια (με λίγο νερό στα χέρια μας κάθε 2-3 σουτζουκάκια) και τα τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C αέρα για 15′ μέχρι να σκληρύνει το εξωτερικό αλλά χωρίς να στεγνώσουν. Τα θέλουμε πολύ αφράτα και μαλακά σε αυτό το σημείο. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη προσθέτουμε λίγη κανέλλα και δοκιμάζουμε. Τοποθετούμε σε μονή στρώση τα σουτζουκάκια και προσθέτουμε λίγο νερό (ή ζωμό) ώστε να καλυφθούν τελείως. Βράζουμε για 10-15′ έως ότου απορροφηθεί το νερό και γλασσάρει ξανά η σάλτσα. Έχουμε ετοιμάσει ρύζι, ζυμαρικά ή πατάτες τηγανητές για συνοδευτικό και έτοιμο το μεσημεριανό (και το βραδινό αφού πάντα περισσεύει)