Τι θα χρειαστείς: 

2 γλυκοπατάτες μέτριες-μεγάλες

2 κουταλιές της σούπας λάδι αβοκάντο

1 1/2 κουταλάκι από μείγμα 1/2 κουταλιάς ρίγανη, 1/2 βασιλικό και 1/2 θυμάρι

1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

Πώς θα το φτιάξεις:

Πλένουμε καλά τις γλυκοπατάτες εξωτερικά και μετά τις κόβουμε σε στρογγυλές λεπτές φέτες. Τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Βάζουμε το μείγμα των μπαχαρικών με το τυρί σε ένα μικρό μπολ.

Περιχύνουμε τις γλυκοπατάτες με το λάδι και στη συνέχεια τις ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε το μείγμα βοτάνων – παρμεζάνας στο μπολ και ανακατεύουμε ξανά καλά.

Βάζουμε τις γλυκοπατάτες στο air fryer σε μία στρώση στο καλάθο. Μάλλον θα χρειαστεί να τις ψήσουμε σε παρτίδες.

Τηγανίζουμε στον αέρα στους 200°C για 15-18 λεπτά μέχρι οι άκρες να γίνουν τραγανές και το κέντρο να μαλακώσει στο πιρούνι.

Σερβίρουμε αμέσως.