Υπήρχε κάποια εποχή, μια φράση που άκουγες παντού ”Μην ζεις για να δουλεύεις, δούλεψε για να ζήσεις” με το μεγαλύτερο μέρος της μέρας να το καταλαμβάνει η δουλειά με περισσότερο χρήματα (ίσως) και καθόλου προσωπικό χρόνο.
Πλέον αυτό έχει αλλάξει, είναι όλα πιο “τεμπέλικα”.
Η πανδημία μετέτρεψε τον εργασιακό τρόπο σκέψης. Η εργασία γίνεται από το σπίτι ή κάποιον χώρο την ώρα που απολαμβάνεις τον καφέ σου, ακόμα και στις διακοπές. Θα στείλεις ένα- δύο email το πρωί άλλο ένα το απόγευμα και αυτό ήταν τελείωσες τη δουλειά.
Τώρα ας μιλήσουμε ειλικρινά. Τα ενοίκια είναι στα ύψη, οι μισθοί στα πατώματα, η οικονομική ασφάλεια δεν παρέχεται στις περισσότερες δουλειές και καταλήγεις να κάνεις πάνω από μία. Οι απεριόριστες ώρες εργασίας σου φέρνουν εξάντληση, ανασφάλεια για τον τρόπο και την ποιότητα ζωής, ενώ τα αρνητικά συναισθήματα εμφανίζονται και από λίγο κάθε μέρα.
Το ‘lazy girl job’ είναι σχεδόν αυτό που ακούς – δουλειές που απαιτούν ελάχιστη προσπάθεια και αποφέρουν μέγιστες ανταμοιβές. Φαντάσου το εξής: μπαίνεις από μια ηλιόλουστη τοποθεσία γύρω στις 10 π.μ. και μετά απαντάς σε μερικά email πριν κάνεις ένα μεγάλο μεσημεριανό διάλειμμα. Το απόγευμα, ανοίγεις τον φορητό υπολογιστή σου από την παραλία, με ένα κοκτέιλ στο χέρι, καθώς περνάς από ένα υπολογιστικό φύλλο ή συντονίζεις μια ομάδα στο Slack. Πριν το καταλάβεις, η εργάσιμη ημέρα τελείωσε. Ενώ η εργασία σε μια δουλειά που δεν πληρώνεται καλά και είναι βαρετή είναι ανθυγιεινή, το ίδιο συμβαίνει και με την υπερβολική εργασία. Λοιπόν, πώς επιτυγχάνουμε μια υγιή ισορροπία;Δείχνοντας εμπιστοσύνη σε εσένα, δίχως να μένεις σε μια στασιμότητα όπου δεν αισθάνεσαι χαρά, να έχεις κάτι που θα σε κάνει να σηκωθείς από το κρεβάτι για να κάνεις αυτό που αγαπάς και ταυτόχρονα σου προσφέρει έναν άξιο τρόπο ζωής.
Τα ερωτήματα είναι τα εξής: Τι θες από τη ζωή σου; Σε καλύπτει η δουλειά σου και τι περιμένεις από αυτή;
Σκέψου τα όνειρα και τα σχέδια σου, τολμώντας να κάνεις τη βουτιά προς την ευτυχία σου γεμάτη με παραγωγική δουλειά και ποιοτικό χρόνο για τον εαυτό σου.