Το τσάι με γάλα και μπαλίτσες ταπιόκας, είναι Ασιάτικης προέλευσης και έχει βασιστεί, σε μια συνταγή από την Ταϊβάν. Το τσάι περιέχει μικρές μπαλίτσες (γνωστές ως pearls ή boba) και τις μασάς καθώς πίνεις το υπέροχο αυτό ρόφημα. Το όνομα “bubble” οφείλεται στις μπάλες ταπιόκας αλλά και στις φυσαλίδες που δημιουργούνται.

Υπάρχουν παντού καταστήματα και το προσφέρουν κι εάν ψάξεις σίγουρα θα βρεις κάποιο κοντά σου. Τώρα εάν δεν ξέρεις τι να διαλέξεις σου έχω μερικές ιδέες, όπως το Milk Tea με πέρλες, Mochi Milk Tea, Fruitea, Biscuit Tea και Taiwan Tea με συστατικά όπως pecan milk, canteen και coconut jelly, όμως περιέχουν και κομμάτια φρούτων ή χυμούς.

Μπορείς να διαλέξεις το κλασικό τσάι ή ένα φρουτοποτό, ανάλογα τη διάθεσή σου. Σερβίρεται σε διάφανα ποτήρια με χοντρό καλαμάκι ώστε να μπορείς να ρουφήξεις και τις φούσκες.

Τι είναι τα μπόμπα που έχει το τσάι;

Τα μαργαριτάρια μπόμπα φτιάχνονται συνήθως από άμυλο ταπιόκας, λίγη ζάχαρη και νερό. Αυτά, είναι σαν μία μαλακή διάφανη ζύμη και έχουν μέγεθος μπιζελιού. Μπορείς ακόμα να φτιάξεις τις πέρλες στο σπίτι ή να αγοράσεις έτοιμα από το διαδίκτυο ή να τα ψάξεις στην αγορά.

Οι μπάλες αμύλου είναι αδιαφανείς όταν είναι ωμές, ή λίγο χρωματισμένες αν χρησιμοποιήσεις καστανή ζάχαρη ή χρωστική τροφίμων. Μόλις όμως μαγειρευτούν, τα boba φαίνονται ημιδιαφανή και γυαλιστερά. Εάν επέλεξες να φτιάξεις μόνη σου αυτό το υπέροχο ρόφημα και ψάχνεις την συνταγή, τότε θα πρέπει να γνωρίζεις πως η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη αλλά και πολύ οικονομική, σε σχέση με την τιμή που τα αγοράζουμε έτοιμα από ένα κατάστημα. Πώς θα τα φτιάξεις όμως;

*πέρλες ταπιόκα θα βρεις σε καταστήματα με είδη ασιατικής κουζίνας

Πώς να φτιάξεις Boba Tea;

Συνολικός χρόνος: 70 λεπτά

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 60 λεπτά

Μερίδα: 1

Συστατικά για το σιρόπι:

90ml νερό

60ml λευκή ζάχαρη

30ml καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση:

Συγκέντρωσε τα υλικά.

Σε μια μικρή κατσαρόλα, βράσε το νερό και πρόσθεσε τη ζάχαρη.

Χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Απομάκρυνε από τη φωτιά.

Συστατικά για τις πέρλες ταπιόκα:

120ml νερό

30ml πέρλες ταπιόκα

Εκτέλεση:

Συγκέντρωσε τα υλικά.

Βράσε το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

Πρόσθεσε τα μαργαριτάρια και βράσε για 30 λεπτά.

Ανακάτεψε περιστασιακά ώστε να μη κολλήσουν οι πέρλες μεταξύ τους ή στην κατσαρόλα.

Σβήσε τη φωτιά και άφησε τα μαργαριτάρια να μουλιάσουν στο νερό με το καπάκι για 30 λεπτά.

Στράγγισε τις πέρλες ταπιόκα και ξέπλυνε τες με κρύο νερό.

Έπειτα, τοποθέτησε τις στο σιρόπι ζάχαρης. Σιγουρέψου, πως τα μαργαριτάρια καλύπτονται από το σιρόπι. Ανακάτεψε καλά.

Συστατικά για το τσάι:

½ κούπα πέρλες ταπιόκα

1 φλιτζάνι βρασμένου τσαγιού (κρύο)

1 φλιτζάνι γάλα

4 παγάκια

Εκτέλεση:

Συγκέντρωσε τα υλικά.

Τοποθέτησε ½ κούπα περλών ταπιόκα σε ένα μεγάλο ποτήρι.

Σε ένα cocktail shaker, ανάμειξε το τσάι, το γάλα και τα παγάκια. Ανακίνησε καλά.

Ρίξε το μείγμα μέσα στο ποτήρι, πάνω από τις πέρλες.

Σέρβιρε με ένα παχύ καλαμάκι και με ένα μεγάλο διάφανο ποτήρι.

Φτιάξε μόνο όσα χρειάζεσαι

Τα μπόμπα να θυμάσαι, πως δεν διατηρούνται για πολύ καιρό μετά το μαγείρεμά τους. Μετά από τρεις έως έξι ώρες η υφή τους μπορεί να αλλάξει και να μην είναι τόσο ωραία και μαστιχωτά. Οπότε λοιπόν, μαγείρεψε μόνο όσα μαργαριτάρια είναι να φας και βάλε στην κατάψυξη τα υπόλοιπα.