Η τάση των bob κουρεμάτων δε φαίνεται ότι θα μειωθεί, με τα αμβλύ, μπαρόκ, ιταλικά και collarbone bobs να κυριαρχούν στις τάσεις των μαλλιών αυτή τη στιγμή. Και αυτό δεν σταματά εκεί. Το mixie cut βρίσκεται ήδη στις πιο edgiest τάσεις της φετινής χρονιάς, ενώ οι μακριές αφέλειες πρόκειται να κυκλοφορήσουν πολύ. Αλλά ποιο είναι το κούρεμα που θα κυριαρχήσει το καλοκαίρι; Αυτό είναι το “kitty cut”.

Είναι ιδανικό για όσ@ θέλουν ένα μεσαίου μήκους κούρεμα που περιλαμβάνει πολλές στρώσεις. Ακόμη καλύτερα, το kitty cut είναι προσαρμοσμένο στην υφή των μαλλιών σου, που σημαίνει ότι απαιτεί ελάχιστο styling για μια προσέγγιση χαμηλής συντήρησης.

Εάν σε ενδιαφέρει, θα δεις παρακάτω τους δύο ειδικούς – τη Lucy Jones, hairstylist στο Larry King και τον Louis Byrne, editorial artist στη L’Oréal Professionnel Paris – να αναλύουν τα πάντα σχετικά με την τάση. Από το πώς να κάνεις styling το look αυτό, μέχρι το τι να ζητήσεις στην καρέκλα του κομμωτηρίου. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να πετύχεις το kitty cut.

Τι ακριβώς είναι το kitty cut;

“Το kitty cut είναι μια εκδοχή του undone textured lob”, λέει η Jones. “Είναι ένα εξαιρετικό στυλ όταν το bob σου μακρύνει και προσθέτει διακριτικό σχήμα και επιπλέον όγκο. Η δημιουργία μακρύτερων στρωμάτων και ενός ογκώδους πλαισίου προσώπου μπορεί να τονίσει τα ζυγωματικά, δίνοντας ένα kitty εφέ στα μάτια – εξ ου και το όνομα”.

Πώς να στιλιζάρεις το kitty cut;

“Αυτό το κούρεμα είναι πολύ ευέλικτο- μπορεί να φορεθεί ίσιο ή σγουρό”, λέει ο Byrne. “Δείχνει υπέροχο με πρόσθετο όγκο και θα σου δώσει το απόλυτο swish”.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξεις το kitty cut;

“Ανοιχτά και εύκολα”, λέει η Jones. “Μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν αφρό για να προσθέσεις όγκο και λάμψη, χρησιμοποιώντας μόνο τα δάχτυλά σου για να ξεκολλήσεις τη φυσική υφή κάτω από το πιστολάκι και ολοκληρώσεις με ένα μείγμα κρέμας φινιρίσματος και σπρέι υφής”.

Ο Byrne λέει: “Αν θέλεις να ένα ίσιο kitty κούρεμα, συνιστώ να στεγνώσεις τα μαλλιά σου με το πιστολάκι χρησιμοποιώντας μια στρογγυλή βούρτσα. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιείς ρολά, για επιπλέον όγκο και “ζωηράδα”.

“Αν θέλεις αυτό το κούρεμα με μπούκλες, απλά άπλωσε λάδι στις άκρες των μαλλιών για ένα λείο φινίρισμα. Στο τέλος, η υφή των μαλλιών σου θα αναδείξει το καλύτερο αποτέλεσμα αυτού του κουρέματος”.

Τι πρέπει να ζητήσεις από το κομμωτήριο για να πετύχεις το kitty cut;

“Υπάρχουν αρκετές εκδοχές του kitty cut, γι’ αυτό θα ήταν καλό να έχεις οποιαδήποτε αναφορά σε φωτογραφίες όταν πηγαίνεις στο κομμωτήριο”, συμβουλεύει η Jones.

Ο Byrne προσθέτει: “Η κομμωτική είναι πολύ καλή: “Βεβαιώσου ότι εσύ και @ hairstylist σου χρησιμοποιείς την “ίδια γλώσσα”. Διάλεξε τις τρεις καλύτερες εικόνες και χρησιμοποίησε τις ως οδηγό για τον στυλίστα σου, αφήνοντάς τ@ν παράλληλα να σε συμβουλεύσει πώς η υφή των μαλλιών σου θα λειτουργήσει καλύτερα με το μήκος και το στυλ”.

Σε αυτό το σημείο έρχεται το inspo που πάντα σου δίνω. Ακολουθούν οι εικόνες με τα καλύτερα kitty cut που κυκλοφορούν.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by LAURA HARRIER (@lauraharrier)

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Dimitris Giannetos (@dimitrishair)

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Larry King (@larrykinghair)

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Anna Shaffer (@annashafffer)