Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε βρεθεί σε κάποιου είδους “παραληρηματική” σχέση, πιθανώς περισσότερες από μία φορές, και δεν το γνωρίζαμε καν. Η delusionship, δηλαδή η σχέση αυταπάτης είναι μια σχέση που υπάρχει μόνο στο μυαλό σου και όχι στον πραγματικό κόσμο.

Το να ονειρεύεσαι, να φαντασιώνεσαι ή να εξιδανικεύεις τη ζωή σου με ένα άλλο άτομο, χωρίς να γνωρίζεις πραγματικά ποιος είναι ως άτομο στην πραγματική ζωή, θεωρείται delusionship. Μπορεί να υπάρχει επαφή και κάποια μορφή σύνδεσης, αλλά όχι μια αυθεντική σχέση.

Τώρα περισσότερο από ποτέ, τα όρια είναι θολά μεταξύ των ραντεβού IRL και των ραντεβού στο διαδίκτυο. Ζούμε τόσο πολύ στο διαδίκτυο που τείνουμε να πιστεύουμε ότι γνωρίζουμε κάποιον εξαιτίας των όσων λέει γι’ αυτόν το προφίλ του, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή στην εφαρμογή γνωριμιών. Μπορούμε να εξιδανικεύσουμε αυτό που νομίζουμε ότι είναι και να αρχίσουμε να διαμορφώνουμε περαιτέρω σκέψεις, όνειρα και φαντασιώσεις με βάση πληροφορίες που δεν αποκτήθηκαν μέσω πραγματικής ανθρώπινης σχέσης.

5 red flags που δείχνουν ότι βρίσκεσαι σε delusionship

Πρόκειται για μια μονόπλευρη συζήτηση

Εσύ είσαι @ αρχηγός της συζήτησης και την κρατάς πάντα σε εξέλιξη. Δεν αισθάνεσαι ότι σε βλέπουν ή ότι σε σέβονται στη συζήτηση. Η γνώμη σου δεν έχει σημασία. Οι σκέψεις σου για ένα θέμα δεν διερευνάται. Αν δεν ήσουν στη συζήτηση, δεν θα υπήρχε συζήτηση.

Υπάρχει ελάχιστη έως καθόλου οικειότητα

Παρόλο που έχεις σκεφτεί πώς θα ήταν να νιώθεις οικεία με αυτό το άτομο, αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ, και ίσως να μην ξέρεις καν το γιατί.

Η σύνδεσή σας δεν έχει φύγει ποτέ από τις εφαρμογές γνωριμιών

Οι συζητήσεις είναι επιφανειακού επιπέδου και συναλλακτικές -όχι βαθιές ή αυθεντικές. Το άτομο, σου λέει αυτό που θέλεις να ακούσεις αντί να είναι ο πραγματικός τ@ εαυτός.

Όλη η αλληλεπίδραση έχει γίνει μέσω διαδικτυακής επικοινωνίας -και έχει περάσει καιρός

Δεν έχεις συναντήσει αυτό το άτομο στην πραγματική ζωή. Η διαδικτυακή επικοινωνία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσεις μια επαφή. Το να γνωρίσεις τα βασικά πριν συναντήσεις κάποιον από κοντά είναι ένα σταθερό πρώτο βήμα. Αλλά αν η επικοινωνία συνεχίζει να γίνεται μόνο μέσω γραπτών μηνυμάτων ή εφαρμογών και δεν γίνονται ποτέ σχέδια για να συναντηθείτε και να συνδεθείτε από κοντά, τότε υπάρχει πρόβλημα.

Το μυαλό σου κατακλύζεται από το τι θα μπορούσε να είναι και αυτό αρχίζει να επηρεάζει τη ζωή σου

Η εξιδανίκευση και η κατανάλωση αυτής της σχέσης επηρεάζουν τη δουλειά, τα χόμπι και τις σχέσεις σου στην πραγματική ζωή. Βρίσκεις τον εαυτό σου να ξοδεύει περισσότερο χρόνο ονειροπολώντας γι’ αυτή τη σχέση, από το να περνάς χρόνο στην πραγματική ζωή με τις άλλες καθιερωμένες σχέσεις σου. Η λήψη αποφάσεων έχει επηρεαστεί από τη φαντασίωση μελλοντικών σχεδίων, που δεν έχουν ποτέ συζητηθεί ή εξερευνηθεί.