Η Τζωρτζίνα Κωσταρά μετά από είκοσι χρόνια εμπειρίας στη μόδα και μία μικρή διακοπή, αποφάσισε να ασχοληθεί με μία συλλογή μαντηλιών και δημιούργησε το Fora Shop.

Ποτέ δεν είχα βάλει τελεία στην ενασχόλησή μου με τη μόδα. Πάντα πίστευα ότι κάποια ημέρα θα ασχοληθώ, αλλά δεν επιθυμούσα με ρούχα. Η ιδέα ξεκίνησε, όταν άρχισα να ζωγραφίζω σε μικρούς καμβάδες με ακρυλικά χρώματα στην κουζίνα του σπιτιού μου για χαλάρωση. Έχοντας ζωγραφίσει κάποιους πίνακες, ο σύντροφός μου με παρότρυνε να μεταφέρω αυτές τις εικόνες σε φουλάρια. Μου έκανε κλικ η ιδέα, γιατί εγώ η ίδια φοράω αρκετά φουλάρια και μαντήλια και έτσι στον ελεύθερο μου χρόνο, έχοντας φωτογραφίσει κάθε πίνακα, ξεκίνησα να φτιάχνω τυπώματα, συνδυάζοντας κλασσική ζωγραφική με digital γραφιστική.

Γιατί μαντήλια;

Μετά τον Covid, διαπιστώνω καθημερινώς ότι οι γυναίκες έχουν αλλάξει τις προτεραιότητές τους και ξοδεύουν τα χρήματά τους σε εμπειρίες, ομορφιά, λιγότερο σε ρούχα αλλά περισσότερο σε αξεσουάρ. Το μαντήλι είναι ένα από τα βασικά αξεσουάρ στη γυναικεία γκαρνταρόμπα κυρίως σε πιο ώριμες γυναίκες άλλα και όλο και συχνότερα σε πιο νέες. Πάντα θεωρούσα ότι ένα ωραίο ποιοτικό μαντήλι, μπορεί να φορεθεί με διαφορετικούς τρόπους και να δώσει έναν τόνο διαφορετικό ακόμη και στο πιο βαρετό καθημερινό μονόχρωμο look.

Γιατί διάλεξες το όνομα Fora;

Το όνομα FORA κρύβει μια μικρή ιστορία. Η πρώτη χρήση του ήταν για μια μικρή μου συλλογή ρούχων στην ελληνική αγορά, πριν πολλά χρόνια, μετέπειτα ονομάστηκε η διαφημιστική μου εταιρεία Fora Agency και χωρίς δεύτερη σκέψη έδωσα το όνομα στο νέο μου e-shop για φουλάρια (Fora Shop). Κρύβει μια δύναμη αυτή η λέξη, όπως Fora το ρούχο σου, Fora την καλή σου διάθεση, Fora την αυτοπεποίθησή σου, πάρε Fora, μην σταματάς!

Στο site του brand αλλά και στα social media κανάλια προτείνετε κι άλλους τρόπους να φορέσει κανείς ένα μαντήλι. Μίλησε μας για αυτό.

Από την εμπειρία μου στη λιανική πώληση γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι όταν πουλάς ένα προϊόν είναι πολύ χρήσιμο να δίνεις την έξτρα πληροφορία στην πελάτισσα πως να φορέσει το νέο της ρούχο ή αξεσουάρ. Το ίδιο ισχύει και για το μαντήλι. Ειδικά το καλοκαίρι είναι η ιδανική περίοδος για να εκμεταλλευτείς το συγκεκριμένο αξεσουάρ και αυτό κάνουμε στο Fora Shop. Μέσω του e-shop στη σελίδα του προϊόντος, στο Instagram και στο TikTok προτείνουμε διαφορετικούς τρόπους που μπορεί να φορεθεί το κάθε φουλάρι. Πχ η Barbara είναι τετράγωνο και φοριέται ως μπαντάνα και summer top. Αντίστοιχα τα μακρόστενα φουλάρια προτείνουμε να φορεθούν ως παρεό ή ζώνη. Ειδικά σε μια δύσκολη από οικονομική άποψη εποχή, όπως αυτή που διανύουμε, κάθε αξεσουάρ πρέπει να έχει πολλές χρήσεις.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fora Shop (@forashop_fashion)

Έχω την αίσθηση ότι στην Ελλάδα οι γυναίκες δεν φορούν συχνά μαντήλια όπως και καπέλα. Πιστεύεις, ότι το να φορέσεις κάποιος ένα τέτοιο αξεσουάρ απαιτεί έξτρα αυτοπεποίθηση ή είναι θέμα κουλτούρας;

Είναι περισσότερο θέμα κουλτούρας, παρά αυτοπεποίθησης. Σημαντικός παράγοντας είναι και ο καιρός. Η υψηλή θερμοκρασία το καλοκαίρι στην Ελλάδα δεν βοηθάει να φοράς μεγάλα και βαριά φουλάρια. Για αυτό τον λόγο τα φουλάρια της συλλογής μας είναι πολύ ελαφριά, ώστε να έχουν το ρόλο ενός αξεσουάρ τόσο απαραίτητου ώστε να μην χρειάζεται λόγω ζέστης να το βγαίνει από πάνω μας και να κρύβεται στην τσάντα.

Όσο για την αυτοπεποίθηση, δείχνοντας σε κάθε γυναίκα πως μπορεί να το φορέσει τα φουλάρια της συλλογής μας ανεξαρτήτους ηλικίας, στυλ και σωματικής διάπλασης, η ανασφάλεια εξαφανίζεται!

Κάθε σχέδιο είναι limited ή μπορούμε να το βρούμε σε μία επόμενη σεζόν; 

Η πρώτη συλλογή που βγήκε ονομάζεται The Diva Collection και κρύβει μια μικρή ιστορία. Αποτελείται από γυναικείες φιγούρες, η κάθε μια με το όνομα τους, όπως Dolly, Grace, Yvonne, Tina, Barbara, Liza κλπ. Η έμπνευση προέρχεται από μεγάλες Divas, που μας ενέπνευσαν με τις μελωδίες τους ή αντίστοιχα μας καθήλωσαν στο σινεμά. Kάθε φουλάρι αντιπροσωπεύει έναν χαρακτήρα και δημιουργεί συναισθήματα όπως ακριβώς ένας πίνακας ζωγραφικής. Εκτός από τα μοναδικά limited-edition τυπώματα, πολύ σημαντικό για εμάς είναι η premium ποιότητα, για αυτό έχουμε επιλέξει μέρος της σύνθεσης των υφασμάτων να είναι το μετάξι.

Η ίδια δημιουργική φιλοσοφία θα συνεχιστεί και το φθινόπωρο με τη δημιουργία νέας συλλογής με νέο concept και προσθήκη νέων premium ποιοτήτων, όπως το cashmere.

Πιστεύεις κι εσύ, ότι είναι μαντήλι είναι μία υπέροχη ιδέα για ένα δώρο;

Είναι ένα πολύ ωραίο δώρο για τον ίδιο μας τον εαυτό, όταν θέλουμε να τον επιβραβεύουμε ή και να τον νταντέψουμε. Σίγουρα ένα μαντήλι είναι μια πολύ καλή επιλογή για δώρο, κυρίως όταν είναι limited υποδηλώνοντας στον παραλήπτη του την αξία που του δίνει σε αυτόν που του το προσφέρει.

Ένας χώρος που μας ενδιαφέρει να επεκταθούμε είναι και στα εταιρικά δώρα, γιατί πιστεύουμε ότι ένα custom made μαντήλι θα δώσει extra points σε μια επαγγελματική συνεργασία. Ο πελάτης μας θα μπορεί να διαλέξει σχέδια από τη δική μας συλλογή ή να δημιουργήσουμε αποκλειστικά custom σχέδια με τη δική του φιλοσοφία.

Ποιο είναι το όνειρο σου για τo Fora Shop;

Να βλέπω σε λίγα χρόνια γυναίκες στον δρόμο να φοράνε τα μαντήλια Fora έξυπνα συνδυασμένα.

Στις 27 Ιουνίου θα γίνει παρουσίαση των μαντηλιών στην CL ART GALLRY, στο Κολωνάκι, Χάρητος 10 (Ιnstagram) όπου θα μπορείς να δεις από κοντά τη συλλογή και να κάνεις δικά σου όποια και όσα φουλάρια επιθυμείς!

Αυτή τη στιγμή μπορείς να τα βρεις μόνο μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος www.forashop.gr και να μαθαίνεις τα νέα τους καθώς και να πάρεις ιδέες πώς να φορέσεις ένα μαντήλι στα social media Instagram | TikTok