Έρχεται η ώρα του party, η μουσική και τα ποτά είναι έτοιμα, όμως κάτι λείπει. Η αλήθεια είναι πως νηστικό αρκούδι δεν χορεύει. Για να μην καταλήξετε πάλι να γεμίζετε μπολ με πατατάκια και κρακεράκια, σας προτείνουμε την απόλυτα καλοκαιρινή κι εναλλακτική πρόταση σνακ για να κεράσετε τους φίλους σας. Τις κλασσικές μπρουσκέτες με τυρί και ζαμπόν τις ξέρετε. Μπρουσκέτες με σύκο, καραμελωμένο κρεμμύδι και κατσικίσιο τυρί όμως έχετε ξαναδεί;
Μπορεί όλο αυτό να ακούγεται ευφάνταστο και πολύπλοκο, όμως στην πραγματικότητα εκτελείται –με την καλή έννοια- πανεύκολα. Αρκεί φυσικά να έχετε τα κατάλληλα υλικά.
Θα χρειαστείτε: 600 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί Μια ντουζίνα σύκα κομμένα στη μέση (όπως στην φωτογραφία) ¼ της κούπας σέρυ (κρασί) ¼ της κούπας ελαιόλαδο 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λωρίδες 10 θρυμματισμένες σκελίδες σκόρδου 2 κουταλιές του γλυκού χοντρό αλάτι Λίγο μαύρο πιπέρι 1 μεγάλη μπαγκέτα κομμένη σε λεπτές φέτες
Η Εκτέλεση: Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 180’ βαθμούς και ταυτόχρονα «βράστε» τα σύκα στο σέρυ μαζί με λίγο νερό. Όταν το ζουμί αρχίσει να δείχνει ότι βράζει, αφήστε τα –για την ώρα- στην άκρη. Έπειτα σοτάρετε τα κρεμμύδια και τις σκελίδες σκόρδου για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρύ καφέ χρώμα. Λίγο πριν τραβήξετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο από την φωτιά, ρίξτε για λίγα δευτερόλεπτα και τα κομμένα σύκα. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε το αλάτι και το πιπέρι ενώ κάνετε αυτή την ενέργεια. Τώρα που ο φούρνος είναι ζεστός, βάλτε σε ένα ταψί τις καλυμμένες με κατσικίσιο τυρί φέτες ψωμί και ψήστε τες για 5-6 λεπτά. Όταν βγάλετε το ταψί από τον φούρνο, τοποθετείστε τα καραμελωμένα κρεμμύδια πάνω από το τυρί και στο τέλος τα σύκα. Καλή σας όρεξη!