Βρισκόμαστε στην εποχή της αναγέννησης της μόδας του Y2K, όπου ρούχα όπως το crop top πεταλούδα και αξεσουάρ όπως οι μικροσκοπικές τσάντες ώμου, είναι πλέον σε όλα τα FYP όλων. Έτσι, ήταν θέμα χρόνου να επιστρέψει στο mainstream, ένα ακόμη από τα στυλ της Paris Hilton και της Nicole Richie. Και δεν είναι άλλο από τις balloon φούστες και τα balloon φορέματα που είτε λατρεύεις είτε μισείς.

Αν και το στυλ αυτό – το οποίο δημιουργείται με το ράψιμο μιας ελαστικής ταινίας στο κάτω μέρος ενός κομματιού, δημιουργώντας ένα ογκώδες εφέ φούσκας όταν είναι σφιγμένο – υποτίθεται ότι προέρχεται από τα τέλη της δεκαετίας του 1950, όπου χρησιμοποιήθηκε κυρίως σε κομψά βραδινά φορέματα, οι πιο σύγχρονες εκδοχές της τάσης, αυξήθηκαν τη δεκαετία του ’80, με πρωτοκλασάτες προσωπικότητες όπως η πριγκίπισσα Diana και η Madonna να φοράνε πολύχρωμα φορέματα και φούστες balloon δημοσίως σε πολλές περιπτώσεις.

Pinterest: Good Housekeeping

Το σχέδιο επέστρεψε τη δεκαετία του ’00, αποτελώντας βασικό στοιχείο του κόκκινου χαλιού όχι μόνο για τις πρωταγωνίστριες του Simple Life, αλλά και για άλλα κορίτσια της δεκαετίας του ’00, όπως η Anne Hathaway, η Whitney Port και οι δίδυμες Olsen, καθώς και για εμβληματικούς τηλεοπτικούς χαρακτήρες, όπως η Blair Waldorf του Gossip Girl και η Carrie Bradshaw του SATC.

Δίνοντας στη balloon φούστα μια πινελιά από το 2024

Τώρα, το “Balloon” ή Bubble-hem στυλ, είναι και πάλι επίκαιρο, με πινελιές που αξίζουν. Όπως τα περισσότερα στυλ που έχουν επανέλθει στη μόδα, έχουν ληφθεί δημιουργικές ενισχύσεις για τον εκσυγχρονισμό της εμφάνισης.

Πίσω στη δεκαετία του 2000, τα φορέματα και οι φούστες balloon, ήταν συνήθως χαμηλόμεσα και συμπλήρωναν πάντα ένα τολμηρό ντύσιμο. Πολλές διασημότητες της εποχής, συνδύαζαν αυτές τις εμφανίσεις με μια statement ζώνη που κρεμόταν στους γοφούς ή τυλιγόταν γύρω από τη γυμνή μέση.

Το 2024 έχουμε διαφορετικούς κανόνες. Όταν το balloon άρχισε να κάνει την εμφάνισή του στις πασαρέλες και στο street style το 2022 και το 2023, οι “προσαρμογές” ήταν κομψές, ψηλόμεσες και μονόχρωμες. Επίσης, δεν είναι μόνο για επίσημα σκηνικά και εισάγονται σε καθημερινά casual ρούχα, όπως σακάκια και μίνι.

Δες παρακάτω, 6 αγαπημένες μας σταρ που αγκάλιασαν την τάση των bubble-hem το 2024, και πώς το συνδύασαν για διαφορετικές περιστάσεις.

Kylie Jenner με μίνι bubble-hem φούστα

Pinterest: ELLE Australia

Η σταρ των Kardashians φαίνεται να φοράει πολλές μίνι balloon φούστες σε μερικές από τις πρόσφατες αναρτήσεις της στο Instagram, συμπεριλαμβανομένων των διαφημίσεων για το τελευταίο λανσάρισμα της Khy.

Όπως μπορείς να δεις, η Jenner έδειξε ότι μια φούστα bubble-hem μπορεί να φορεθεί σε ένα casual, καθημερινό καλοκαιρινό look.

Ayo Edebiri με φλοράλ bubble φόρεμα

 
View this post on Instagram
 

A post shared by danielle goldberg (@daniellegoldberg)

Η πρωταγωνίστρια του Bear φόρεσε ένα φλοράλ balloon φόρεμα, από τη συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2024 του οίκου Loewe, στην πρεμιέρα της 3ης σεζόν της επιτυχημένης σειράς.

Η Edebiri όχι μόνο έφερε στο προσκήνιο τη δεκαετία του 2000 με το στυλ του φορέματος, αλλά επανέφερε και μια κλασική τάση της δεκαετίας του 2010 με το up and down κόψιμο.

Γοργονέ balloon φόρεμα από την Sabrina Carpenter

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Sabrina Carpenter (@sabrinacarpenter)

Η τραγουδίστρια του “Espresso” περπάτησε στο κόκκινο χαλί του Met Gala 2024 με ένα φόρεμα Oscar de la Renta. Το φόρεμα σε στιλ γοργόνας με το φουσκωτό κομμάτι στο κάτω μέρος, έδινε το εφέ ενός ανθισμένου λουλουδιού.

Παίρνοντας αφορμή από τη δεκαετία του ’50, η Carpenter απέδειξε σίγουρα πώς τα φορέματα με φούσκες μπορούν να γίνουν κομψά και διαχρονικά.

Amelia Gray Hamlin με φωτεινό bubble φόρεμα

Το 23χρονο μοντέλο συνέτριψε επίσης το κόκκινο χαλί του Met Gala με ένα εντυπωσιακό bubble φόρεμα: ένα μοναδικό κομμάτι από την ανοιξιάτικη συλλογή 2024 του Jun Takahashi.

Το φόρεμα παρουσίαζε μια φούστα που έμοιαζε με terrarium, γεμάτη με τριαντάφυλλα και φως. Παρέχει μια νέα εκδοχή της σιλουέτας ενός κλασικού φορέματος φούσκας, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή για την τάση.

Selena Gomez με δαντελένιο balloon φόρεμα

Pinterest: soph

Τον Φεβρουάριο, η ιδρύτρια της Rare Beauty βρέθηκε καλεσμένη στο late night show του Jimmy Kimmel φορώντας ένα μαύρο μίνι φόρεμα με δαντέλα.

Η Gomez επανέφερε την τάση της δεκαετίας του 2000 να συνδυάζει το balloon στοιχείο με μια statement ζώνη, αλλά το φόρεσε σε ένα μοντέρνο ψηλόμεσο στυλ.

Bubble bodysuit από την Kendall Jenner

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Kendall (@kendalljenner)

Με Kardashian άνοιξα και με Kardashian θα κλείσω. Παρόλο που αυτό το look είναι από το καλοκαίρι του 2023, η Kendall Jenner φόρεσε αυτό το λευκό bubble bodysuit της Jacquemus σε μια επίδειξη στις Βερσαλλίες και ο κόσμος εξακολουθεί να μιλάει γι’ αυτό.

Το κορμάκι είναι μία από τις νεότερες καινοτομίες στο στυλ του bubble-hem και θα μπορούσε ενδεχομένως να επηρεάσει ένα ολόκληρο φάσμα της μόδας, που θα ακολουθήσει.