Δεν θα ήταν υπέροχο μπορούσες να φέρεις στη μνήμη σου μία μυρωδιά, να μπορούσες να την αισθανθείς ξανά; Αν το καλοσκεφτείς μία από τις πιο δυνατές αισθήσεις μας είναι η όσφρηση. Δεν ξεχνάει ποτέ. Θα σου έχει τύχει να συνδυάσεις μία μυρωδιά, από οτιδήποτε, με έναν άνθρωπο, ένα μέρος, μία κατάσταση.  

Το άρωμα μπορεί να γίνει το όπλο σου, να το συνδέσουν με εσένα και να σε κάνει αξέχαστη. Αποτελεί μέρος του outfit σου. Μάλλον το άρωμα είναι όλο το outfit. Το πιο συναρπαστικό με τα αρώματα είναι ότι στον καθένα μυρίζουν διαφορετικά. Η επιλογή αρώματος αποτελεί μία ιεροτελεστία, δώσε στον εαυτό σου το χρόνο να την απολαύσει.

Συμβουλή: μην δοκιμάζεις παραπάνω από τρία αρώματα τη φορά. Θα μπερδευτεί η όσφρηση σου και δεν θα μπορεί να αναγνωρίσει και να ξεχωρίσει τις νότες και αν ταιριάζουν στο ph του δέρματός σου.  

Υπάρχουν πολλές κατηγορίες αρωμάτων, αν θέλεις να μυρίζεις ¨ακριβά¨, δηλαδή να αναδύεις μία μοναδική μυρωδιά που δύσκολα θα μυρίσεις σε άλλη γυναίκα, δεν θα μοιάζει με κανένα άλλο άρωμα που κυκλοφορεί και φυσικά να έχει διάρκεια, μπορείς να τσεκάρεις την παρακάτω λίστα με μερικές επιλογές. 

Note: Αν δεν ασχολείσαι γενικά με τα αρώματα, μία διευκρίνηση για να κατανοήσεις περισσότερο τη λίστα. Οι νότες κορυφής είναι οι νότες που αναδύονται πρώτες και μας δίνουν την αρχική εντύπωση για ένα άρωμα. Νότες καρδιάς είναι το κέντρο του αρώματος. Συνήθως αναδύονται μετά από δέκα λεπτά. Και νότες βάσεις είναι οι νότες που τελικά θα μείνουν. Καθορίζουν όλον τον χαρακτήρα του αρώματος, διαρκούν περισσότερο και ανάλογα με το ph προσδίδουν τη μοναδικότητα. 

Tom Ford – Private Blend Jasmin Rouge Eau De Parfum 

Ένα λουλουδένιο και ταυτόχρονα πικάντικο άρωμα, εμπνευσμένο από τους χρωματικούς τόνους της συλλογής. Ένα άρωμα κομψό και ταυτόχρονα αισθησιακό αποκαλύπτει μία επιβλητική γυναίκα. Πρόκειται για μία οσφρητική εμπειρία όπως και όλα τα αρώματα του οίκου. Παρόλο που το γιασεμί αποτελεί τη νότα καρδιάς του αρώματος παραμένει αισθητό καθ΄ όλη τη διάρκεια. 

Νότες κορυφής: τζίντζερ, κανέλα, μανταρίνι 

Νότες καρδιάς: γιασμί, νερολί 

Νότες Βάσης: μαύρο και λευκό πιπέρι, φασκόμηλο, γιασεμί Αραβίας και Σεπάλων, υλάνγκ υλάνγκ, λάβδανο, κεχριμπάρι 

Narciso Rodriguez – for her eau de toilette 

Από τις εταιρείες που αν γνωρίζεις, μπορείς εύκολα να ξεχωρίσεις τα αρώματά της, καθώς, σχεδόν, όλα έχουν ένα κοινό συστατικό, το άρωμα μόσχου.  

Αρκετά έντονο ξυλώδες  άρωμα, γι΄ αυτό να δοκιμάσεις το eau de toilette.  Μυστηριώδες, σοφιστικέ και ερωτικό μπορείς να το φοράς από το πρωί μέχρι και το βράδυ, μένοντας στην μνήμη των άλλων μόνο με ένα πέρασμα σου. 

Νότες κορυφής: άνθος οσμανθός 

Νότες καρδιάς: μόσχος, κεχριμπάρι 

Νότες βάσης: άμπερ, πατσουλί,βέτιβερ 

Diptyque Eau Capitale 

Καθαρά χειμερινό- φθινοπωρινό άρωμα, το eau Capitale θα σε ταξιδέψει νοητά στην πόλη του φωτός, εμπνευσμένο από την Παριζιάνικη αρχιτεκτονική. Λουλουδάτο, φρέσκο με έντονη την essence του του τριαντάφυλλου.  Ένα έντονα πικάντικο άρωμα για εσένα που δεν φοβάσαι να ξεχωρίσεις.  

Νότες κορυφής: περγαμόντο, ροζ πιπέρι 

Μεσαίες νότες: τριαντάφυλλο 

Νότες βάσης: πιπέρι 

Kilian Paris– Apple Brandy On The Rocks 

Μία γυναίκα που δεν ησυχάζει ποτέ, της αρέσει να ανακαλύπτει, να διασκεδάζει, να ζει. Αυτό είναι το άρωμα που δεν πρέπει να λείπει από τη συλλογή σου. Θα μπορούσες να το χαρακτηρίσεις φρουτένιο, θα σου βγάλει μία γλυκύτητα στην αρχή λόγω της βανίλιας, όχι όμως αποκρουστική. Ο συνδυασμός του περγαμόντο, του ανανά και του κάρδαμου μαζί με το ρούμι και το μήλο δημιουργούν μία αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας που δεν θα θες να αποχωριστείς. Το μπουκάλι του αρώματος παραπέμπει σε ένα ποτήρι για ουίσκι. Μην μπερδευτείς και το πιείς.  

Νότες κορυφής: κάρδαμο, περγαμόντο 

Νότες βάσης: μήλο, ρούμι, ανανάς, μπράντι, βανίλια 

Νότες βάσης: κέδρος, αμπροξάν 

Hermes Twilly eau de parfum 

Ο οίκος Hermes για ακόμη μία φορά δημιούργησε ένα μοναδικό άρωμα που δεν μπορείς εύκολα να το παρομοιάσεις και να το περιγράψεις. Ψέκασε το και νιώσε την αυτοπεποίθηση που θα σου προσφέρει, την ελευθερία, την τόλμη. Το τζίντζερ του προσθέτει μία πιο καυτερή αίσθηση ενώ ο υάκινθος φέρνει έναν γλυκό αέρα δημιουργώντας μια ισορροπία.