Η εποχή που το έντονο, βαρύ μακιγιάζ, με μεγάλη ποσότητα foundation ήταν στη μόδα, ευτυχώς, έχει φύγει από το προσκήνιο. Η απλότητα και η φυσικότητα είναι αυτά που πλέον κυριαρχούν στο χώρο της ομορφιάς.

Το πρώτο πράγμα που ανέφερε η pro make- up artist της Bobbi Brown, Ηρώ Βαγγελάτου, είναι η σωστή ενυδάτωση της επιδερμίδας και φυσικά η καθημερινή χρήση αντηλιακού. Η ενυδάτωση για να είναι 100% επιτυχής, πρέπει να ξεκινάει από μέσα προς τα έξω. Δύο λίτρα νερού την ημέρα, θεωρείται η κατάλληλη ποσότητα, ώστε η επιδερμίδα να δείχνει λαμπερή. Σ΄ αυτό συμβάλει κι ένας καλός ύπνος, επτά με εννέα ώρες. Αν οι ώρες του ύπνου μειωθούν, αυτόματα μειώνεται και η ποιότητα και θα παρατηρήσεις αλλαγές στην όψη του δέρματος και στην υφή.

Ένα βήμα που δεν πρέπει να ξεχνάς χειμώνα καλοκαίρι, τονίζει και φαίνεται κάθετη, είναι η χρήση του αντηλιακού. Με τα ποσοστά του καρκίνου του δέρματος να έχουν αυξηθεί, το αντηλιακό είναι απαραίτητο στη ρουτίνα της ομορφιάς μας. Επίσης, αποτρέπει την εμφάνιση των καφέ κηλίδων και τα σημάδια πρόωρης γήρανσης.

Άρα δύο είναι οι λέξεις κλειδιά που πρέπει να μην ξεχάσεις, σύμφωνα με την pro make- up artist: Ενυδάτωση και Αντηλιακό και έχεις μία σωστή βάση για να προχωρήσεις στο μακιγιάζ.

«Η φιλοσοφία του brand (Bobbi Brown) κινείται γύρω από αυτά. Έχει ως βασικό σκοπό μέσα από τα φυσικό μακιγιάζ να αναδείξει την ομορφιά της κάθε γυναίκας, χωρίς να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά της, χαρίζοντας της ένα λαμπερό δέρμα εύκολα και γρήγορα. Τα προϊόντα περιέχουν όλα skincare συστατικά, φιλικά προς την επιδερμίδα», συνεχίζει και αποκαλύπτει τα έξι μόνο προϊόντα που χρειάζεσαι για να πετύχεις όλα αυτά.

Vitamin Enriched Eye Base

Μία κρέμα ματιών, η οποία λειτουργεί και ως primer, λειαίνει τις λεπτές γραμμές, περιέχει υαλουρονικό οξύ και βιταμίνες, ενυδατώνει και θρέφει την περιοχή των ματιών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πριν το μακιγιάζ ως primer. Με τον τρόπο αυτό το κονσίλερ δεν καταφέρνει να εισχωρήσει στις λεπτές γραμμές.

Vitamin Enriched Face Base

Η συγκεκριμένη κρέμα προσώπου λειτουργεί κι αυτή ως primer. Οι βιταμίνες που διαθέτει, B, C και E, καθώς και το υαλουρονικό οξύ και το sea butter βοηθούν στην θρέψη, στην ενυδάτωση και προετοιμάζουν την επιδερμίδα για μία φρέσκια, λαμπερή και υγιή όψη. Ως primer βελτιώνει την όψη του foundation και βοηθά στην ομοιόμορφη εφαρμογή του, ενώ παράλληλα λειαίνει τους πόρους. Πέρα από τις σημαντικές ιδιότητες που διαθέτει, είναι γνωστή για την χαρακτηριστική της μυρωδιά. Το γεράνι και το grapefruit χαρίζουν μία αίσθηση δροσιάς, χωρίς να γίνονται αποκρουστικά.

Skin Full Cover Concealer

Ένα ενυδατικό concealer που προσφέρει κάλυψη μέχρι και δεκαέξι ώρες και ενυδάτωση στην περιοχή των ματιών. Η διαμόρφωση του applicator είναι έτσι σχεδιασμένη, ώστε να ¨κρατάει¨ περισσότερη ποσότητα κι έτσι παρέχεται η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί και για κάλυψη σε όλο το πρόσωπο, είτε σε συγκεκριμένα σημεία που επιθυμείς.

Pot Rouge For Lips And Cheeks

Το Pot Rouge είναι ένα κρεμώδες ρουζ, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα ζυγωματικά χαρίζοντας ένα φυσικό χρώμα υγείας αλλά ταυτόχρονα είναι ένα προϊόν και για τα χείλη, είναι ενυδατικό και απλώνεται πολύ εύκολα. Ανάλογα με τον τόνο τις επιδερμίδας σου, υπάρχει η κατάλληλη απόχρωση για εσένα.

Long- wear Cream Shadow Stick

Ένα αρκετά πρακτικό προϊόν, μία σκιά απλώνεται με μεγάλη ευκολία με ή χωρίς πινέλο, έχει διάρκεια έως και είκοσι τέσσερις ώρες και μπορεί να λειτουργήσει ως βάση για οποιαδήποτε άλλη σκιά. Με το συγκεκριμένο στικ, το μακιγιάζ των ματιών θα σου φανεί για πρώτη φορά κάτι πολύ εύκολο.

Smokey Eye Mascara

Αν θέλεις ένα έντονο μαύρο αποτέλεσμα στις βλεφαρίδες σου, η smokey eye mascara μπορεί να στο προσφέρει. Δίνει μήκος και διαχωρίζει τις βλεφαρίδες. Tip: δούλεψε την περισσότερο στη ρίζα για όγκο. Το τρίχινο λεπτό βουρτσάκι είναι κατάλληλο να καλύψει ακόμα και τις πιο λεπτές και μικρές βλεφαρίδες.