Αν ρωτήσεις την Κατερίνα Χατζηβασιλειάδου, τον άνθρωπο πίσω από το brand Splendor, για το όνομα του fashion brand θα σε μεταφέρει στα χρόνια του Γυμνασίου όταν με τους φίλους της είχαν αποφασίσει να δημιουργήσουν ένα “crew” με το όνομα “Zeal”. Εκείνη ήταν η Zeal Splendor, ένα όνομα που έμεινε για χρόνια μετά. “Όταν αποφάσισα συγκεκριμένα πριν από 4 χρόνια να δημιουργήσω το δικό μου brand και σκεφτόμουν πως θα λέγεται κάπως μόνο Splendor σκεφτόμουν γιατί είναι κάτι που το αντιπροσωπεύει απόλυτα και δεν θα μπορούσε να είναι και κάτι άλλο.”

Ο κόσμος της Κατερίνας περιείχε πάντα μόδα και αισθητική. Καθώς δυσκολευόταν να βρίσκει τα patterns που της άρεσαν αποφάσισε να φτιάξει τα δικά της μοναδικά μοτίβα πάνω σε υφάσματα δημιουργώντας έτσι τη φιλοσοφία του brand.

Τα patterns, τα υφάσματα και τα χρώματα

α patterns όλα είναι εμπνευσμένα από τη φύση, τη καθημερινότητα, τα ταξίδια. Συγκεκριμένα όλα τα σχέδια προκύπτουν από φωτογραφίες που έχει βγάλει η ίδια κυρίως από μέρη και καταστάσεις, όπως ένα περσινό σχέδιο που εμπνεύστηκε από την ανθοδέσμη που η Κατερίνα είχε «πιάσει» στο γάμο της φίλης της Άρτεμις.

Κάτι τέτοιο δε θα μπορούσε να μη γίνει pattern συλλογής. Τα υφάσματα κάθε φορά προκύπτουν από το τι θέλω να βγάλω, τι πατρόν και τι concept συλλογής εχω στο μυαλό μου και τα χρώματα κάθε φορά απλά θέλω να υπερισχύει ένα χρώμα περισσότερο στο pattern καθώς κατά κύριο λόγο είναι πολύχρωμα. Η συλλογή που θα βρεις αυτή τη σεζόν είναι η “Eclectic Dream” και ο τίτλος του project αυτού πηγάζει στο ότι τα υφάσματα αποπνέουν και παρουσιάζουν αυτό που έχω εγώ στο μυαλό μου ως dream κάτι αέρινο, μυστηριώδες, διάφανο.”

Οι wrap φούστες

Οι wrap φούστες για την Κατερίνα είναι η αφετηρία ή και το γούρι μου. “Είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Splendor, >το κομμάτι που θα αποτελεί κυρίως τις καλοκαιρινές συλλογές και είναι ένα ρούχο που όλοι περιμένουν και χαρακτηρίζει την εταιρεία. “Κάθε φορά τις διαφοροποιώ με την επιλογή κάποιου υφάσματος και φυσικά καινούργιου pattern, καθώς όλα τα κομμάτια και οι συλλογές είναι limited edition. Κάθε φορά που τις βλέπω να τις φοράνε έξω νιώθω να ανθίζουν όλα, αυτό είναι το συναίσθημα μου.”

“Αυτό που θέλω να κυριαρχεί στο brand είναι οι απλές διαχρονικές γραμμές των ρούχων – με την ιδιαιτερότητα πάντα των patterns. Όλα τα κομμάτια των συλλογών είναι οδηγοί μου, όλα έχουν ξεχωριστή θέση και είναι μοναδικά για εμένα.”

Μπορείς να βρεις το Splendor στο Instagram-από εκεί πραγματοποιούνται οι αγορές και πολύ σύντομα θα είναι έτοιμο και το site της εταιρείας.