Το καλοκαίρι είναι ό,τι πιο δροσιστικό μπορείς να φας και παράλληλα καλύπτει κάθε σου επιθυμία για γλυκό, ενώ τον χειμώνα είναι ο συνδετικός σου κρίκος με ό,τι σου θυμίζει ακρογιαλιές, δειλινά, νησιά και αλμύρα. Όμως το παγωτό είναι κάτι περισσότερο από δροσιά το καλοκαίρι ή αναμνήσεις τον χειμώνα.

Το παγωτό είναι ιδέα και φιλοσοφία. Το παγωτό είναι πρωταγωνιστής τις πιο γλυκές στιγμές της ζωής μας όπως σε ένα πρώτο ραντεβού αλλά και στις πιο δύσκολες, γιατί ποιος δεν έκλαψε πάνω από ένα παγωτό κλαίγοντας για έναν χωρισμό. Το παγωτό και η γεύση του θα είναι με κάποιον τρόπο πάντα εδώ να μας θυμίζουν πως η ζωή είναι όμορφη και πως στο τέλος όλα πηγαίνουν καλά.

Χωρίς μεγάλες εισαγωγές θα σου μιλήσω για άλλη μία φορά για το αγαπημένο μας παγωτό Zuccherino από 100% φρέσκο Ελληνικό γάλα χωρίς συντηρητικά και περιττές θερμίδες. Όλες οι πρώτες ύλες διαλέγονται μια προς μια με μεγάλη προσοχή και μεράκι, χωρίς κανένα συμβιβασμό στην ποιότητα τους.

Με ποιες στιγμές της ζωής μας έχουμε συνδυάσει μία, δύο, τρεις μπάλες παγωτό;

Το πρώτο παγωτό που τρώμε την Άνοιξη…

Θυμάσαι που μετρούσαμε τα παγωτά με έναρξη συνήθως εκεί μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου; Για τους περισσότερους από εμάς το πρώτο παγωτό της Άνοιξης σηματοδοτεί και την έναρξη της ανεμελιάς και των ηλιόλουστων ημερών κι ας μην σταματάμε πια να τρώμε παγωτό τον χειμώνα. Αν το σκεφτείς είναι τόσο σημαντικό που για πρώτη μπάλα παγωτό σχεδόν πάντα διαλέγουμε την κλασική αγαπημένη μας γεύση. Ίσως επειδή ασυνείδητα να βάλουμε μία βάση στις γεύσεις που θα δοκιμάσουμε κάθε νέα σεζόν. Κι αυτή η βάση είναι η διαχρονική βανίλια.

Το παγωτό που κερνάει ο παππούς…

Μία από τις πιο τρυφερές αναμνήσεις μας που συνδέεται με το παγωτό. Παππούς, χωριό, καλοκαίρι, παγωτό. Σήμερα, όσοι γίναμε γονείς βλέπουμε τους δικούς μας γονείς να κερνούν με μεγάλη χαρά τα δικά μας παιδιά παγωτό. Μικρές επιβραβεύσεις, μικρά χατήρια και κανακέματα. “Θα σου πάρω παγωτό και θα περάσει ο πόνος”, “Φάε το φαγητό σου και θα σου πάρω παγωτό”. Ποιος δεν σκέφτεται μία μπάλα παγωτό σοκολάτα για αυτή τη σύνδεση;

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zuccherino.gr (@zuccherino.gr)

Το παγωτό που τρώμε σε έναν χωρισμό…

Είναι τόσο comfort η αίσθηση του παγωτού στον ουρανίσκο ενός χωρισμένου. Λες και θέλουμε μαζί με το στόμα να παγώσει για λίγο το μυαλό. Αλλά μετά θυμόμαστε πως ό,τι έχει αξία στη ζωή είναι η γλυκιά γεύση και πως αυτό μένει στο τέλος -όσο δύσκολα κι αν έγιναν τα πράγματα. Παγωτό, κουτάλια, φίλοι, ταινία. Κλασικό όσο και ένα κιλό παρφέ βανίλια. Βέβαια μεταξύ μας σ αυτή την περίπτωση σου προτείνω το Scoop by Scoop για να έχεις μπροστά σου μέχρι και 12 επιλογές. Δεν σου έφτανε ο χωρισμός, να έχεις να αποφασίσεις και μία μόνο γεύση παγωτό;

Το παγωτό που κερνάς τον εαυτό σου…

Ένα μεσημέρι που κάνεις διάλλειμα από τη δουλειά και έχεις λιγούρα. Ένα χωνάκι που σε κερνάς τα πρώτα λεπτά μετά από μία προαγωγή. Το παγωτό που σου αγοράζεις όταν δεν έχεις κανέναν άλλον να στο προσφέρει, γιατί σε αγαπάς κι αυτό αρκεί. Είναι η περίσταση που θα σε κεράσεις την πιο αγαπημένη σου γεύση. Mango; Καϊμάκι; Φουντούκι;

Εγώ θα πάρω καραμέλα, τώρα μόλις βάλω αυτή την τελεία στο άρθρο.

Τα Zuccherino μετράνε πάνω από 100 γεύσεις παγωτού οι οποίες εναλλάσσονται συνεχώς. Στις λαχταριστές τους βιτρίνες θα βρεις κλασικές γεύσεις όπως βανίλια, φράουλα, σοκολάτα, καθώς και τα best sellers Zuccherino, death by chocolate και cοokies. Μη φύγεις βέβαια χωρίς να δοκιμάσεις κάποιο από τα sorbetto παγωτά τους, όλα φτιαγμένα αποκλειστικά με φρέσκα φρούτα. Τέλος, δε θα μπορούσαν φυσικά να λείπουν και κάποιες εποχιακές γεύσεις όπως το μελομακάρονο, το κάστανο και τσουρέκι.

Π. Φάληρο – Πρωτέως & Σειρήνων 48 Π. Φάληρο,

Π. Φάληρο – Αγ. Αλεξάνδρου 41 & Ναϊάδων

Ν. Σμύρνη – 2ας Μαΐου 12 Πλατεία Ν. Σμύρνης

Μοναστηράκι – Μητροπόλεως 80

E-shop @zuccherino.gr