Πρεμιέρα την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου για τη μεγαλύτερη κινηματογραφική  πρόκληση της Kate Winslet, που κλήθηκε να υποδυθεί τον πιο απαιτητικό ρόλο της καριέρας της, την εμβληματική πολεμική ανταποκρίτρια και φωτογράφο Lee Miller, κάτι που σίγουρα θα έχει καταφέρει αν σκεφτούμε τη μοναδική της ερμηνεία στο Mare of Easttown και τον βραβευμένο με Όσκαρ ρόλο της στην ταινία The Reader. Η ταινία Lee βασίστηκε στο βιβλίο The Lives Of Lee Miller του Antony Penrose. 

Τι πραγματεύεται η ταινία 

Η ταινία αποτυπώνει τη ζωή της Lee Miller και επικεντρώνεται σε μία συγκεκριμένη δεκαετία της ζωής της, που αποδείχθηκε πολύ σημαντική, όταν ταξίδεψε στην Ευρώπη για να απαθανατίσει τον Β΄Παγκοσμίο Πόλεμο. Στην περιγραφή της ταινίας αναφέρεται πως η Lee Miller ήταν μοντέλο της Vogue και μούσα πολλών καλλιτεχνών ανδρών, δεν ήθελε όμως να τη θυμούνται έτσι. Γι΄ αυτό αψήφησε όλους τους κανόνες και τις προσδοκίες της εποχής, ταξίδεψε στην Ευρώπη με σκοπό να κάνει ρεπορτάζ η ίδια από την πρώτη γραμμή. Εκεί, οπλισμένη με την Rolleiflex έδωσε φωνή σε όσους δεν είχαν (μεταφορικά), δείχνοντας μία απίστευτη εν συναίσθηση για τις γυναίκες και τα θύματα του πολέμου και απαθανάτισε την αλήθεια που επικρατούσε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Νταχάου και Μπούχενβαλντ. Οι φωτογραφίες της από τον πόλεμο, τα θύματα και τις συνέπειες του που μέχρι και σήμερα είναι από τις πιο σημαντικές ιστορικά στιγμές του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου. Άλλαξε μια για πάντα τη φωτογραφία πολέμου, όμως η Lee Miller στο κυνήγι της αλήθειας πλήρωσε ένα τεράστιο προσωπικό τίμημα γι΄ αυτά που είδε και τις ιστορίες που πάλεψε να πει, φέρνοντας την ξανά αντιμέτωπη με το τραυματικό παρελθόν της. 
Μαζί με την Kate Winslet, στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Andy Samberg που υποδύεται έναν φωτογράφο, David E. Scherman, του Life Magazine. Ο Alexander Skarsgard,ο οποίος θα υποδυθεί έναν Άγγλο σουρεαλιστή ζωγράφο, ποιητή και βιογράφο, τον Roland Penrose. Και η Marion Cotillard, ως Solagne DAyen, διευθύντρια μόδας της γαλλικής Vogue και στενή φίλη της Miller.  Το καστ συμπληρώνουν ο Josh OConnor ένας νεαρός δημοσιογράφος και γιος του Penrose, η Andrea Riseborough ως βρετανική συντάκτρια της Vogue, Audrey Withers.  Την ταινία σκηνοθετικά υπογράφει η  κινηματογραφίστρια Ellen Kuras, κάνοντας το σκηνοθετικό της ντεμπούτο.