Απαλό και κολακευτικό, το “μωβ” είναι το δροσερό, εμπνευσμένο από τα 90s χρώμα κραγιόν που βλέπουμε παντού αυτή τη στιγμή – και σε σταρ όπως η Sydney Sweeney – και γι’ αυτό θα δούμε τις συμβουλές δύο πετυχημένων make-up artists, για το πώς να το πετύχουμε.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Sydney Sweeney (@sydney_sweeney)

Τι ακριβώς είναι το Tauve Lips Trend;

“Το μωβ είναι ένα κλασικό χρώμα – έχει μια μοναδική παγκόσμια απήχηση, καθώς μιμείται τον φυσικό τόνο των χειλιών. Με απλά λόγια, το μωβ είναι ένα δροσερό ροζ με μια ιδέα μπλε και μια πινελιά καφέ. Είναι ένα εύκολο, αβίαστο χρώμα που ταιριάζει καλύτερα σε μια πιο ρόδινη επιδερμίδα, αλλά μπορεί να φορεθεί και από άτομα με χρυσαφένιο τόνο δέρματος, αν συνδυαστεί με λίγο μολύβι χειλιών. Το Tauve (ένα αρκτικόλεξο των mauve και taupe) είναι μια όμορφη, ανανεωμένη εξέλιξη του κλασικού μωβ. Είναι πιο δροσερό από τα παραδοσιακά πιο ζεστά nude που βλέπουμε εδώ και καιρό, αλλά εξακολουθεί να είναι άνετο και φορέσιμο. Είναι μια πιο φρέσκια εκδοχή του nude κραγιόν”, λέει o Dominic Skinner, διευθυντής καλλιτεχνικού μακιγιάζ της M-A-C.

Γιατί είναι δημοφιλές αυτή τη στιγμή;

“Το μωβ έχει μια στιγμή, αλλά η ιδέα του cool nude υπάρχει από πάντα. Έζησε τις ένδοξες μέρες του στη δεκαετία του ’90, όταν εμφανίστηκε σε επιδείξεις πασαρέλας, περιοδικά μόδας και editorials ομορφιάς. Είναι αυτή η τέλεια σιωπηλή απόχρωση που ταιριάζει σε όλ@ και απλά κάνει τα χείλη να φαίνονται πολύ φυσικά, αλλά με μια δόση sexyness. Ένας από τους λόγους για τους οποίους πολλές celebrities, make-up artists και influencers αγαπούν τόσο πολύ το tauve είναι επειδή αυτό το vintage supermodel look έχει μια τεράστια επιστροφή”, αναφέρει η Claudia Neacsu, make-up artist.

Πότε να το φορέσεις;

“Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για να δοκιμάσεις το tauve. Συμπληρώνει τον πιο δροσερό καιρό, τα πιο σκοτεινά βράδια και την πιο φρέσκια χρωματική παλέτα που βλέπουμε στη μόδα του φθινοπώρου/χειμώνα”, σύμφωνα με τον Dominic.

“Το μωβ λειτουργεί καλά τόσο για την ημέρα όσο και για τη νύχτα. Για ένα πιο έντονο αποτέλεσμα, επίλεξε μια έντονη, καφέ γραμμή χειλιών”, συμπληρώνει η Claudia.

Συμβουλές εφαρμογής

Επιλέξτε το σωστό Lip Liner

“Λόγω του μπλε υποτόνου ενός χρώματος όπως το μωβ, είναι καλύτερο να το συνδυάσεις με ένα μολύβι χειλιών που μπορεί να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της δροσιάς της απόχρωσης των χειλιών και της ζεστασιάς της επιδερμίδας. Ή απλά άπλωσε λίγο μωβ χρώμα πάνω από τον αγαπημένο σου nude συνδυασμό χειλιών για να το δροσίσεις και να του δώσεις ένα φινίρισμα που μοιάζει με μωβ”, λέει ο Dominic.

Συνδύασέ το με συμπληρωματικό μακιγιάζ ματιών

“Μία τόσο ευέλικτη και ουδέτερη απόχρωση όπως το μωβ, μπορεί να φορεθεί με πολλά διαφορετικά μακιγιάζ ματιών. Λειτουργεί με ένα εξαιρετικά καθαρό μάτι και μόνο με μάσκαρα, καθώς και με ένα απλό πλύσιμο με μεταλλικό ασημί ή απαλό γκρι. Νομίζω επίσης ότι ταιριάζει υπέροχα με τους τόνους της ελιάς. Διαφορετικά, αν θέλεις ένα μονοχρωματικό βλέμμα, συνδύασέ την ίδια απόχρωση του μωβ στα βλέφαρά σας”, συμβουλεύει η Claudia.

Πειραματίσου με την ανάμειξη αποχρώσεων

“Για να πετύχω τη σωστή απόχρωση, χρησιμοποιώ τα κραγιόν της M-A-C στα χρώματα “Modesty”, “Kinda Soar-Ta” και “Soar”, περιγράφοντάς τα με ένα δροσερό γκρι μολύβι χειλιών όπως το “Stone” ή το “Whirl”. Η επικάλυψη ενός μωβ χρώματος πάνω από τον αγαπημένο σου nude συνδυασμό χειλιών είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να πετύχεις το μωβ αποτέλεσμα, αναφέρει ο Dominic.

“Συνήθως δημιουργώ το tauve lips trend εφαρμόζοντας το Anastasia Beverly Hills Brow Powder Duo σε “Taupe” πάνω από το Lip Liner της μάρκας σε “Muted Mauve”. Η τοποθέτηση της taupe απόχρωσης πάνω από το μωβ δημιουργεί την ψευδαίσθηση μιας σκιάς, κάνοντας τα χείλη μου να φαίνονται πολύ πιο γεμάτα, ενώ μεταβαίνω στο μωβ. Δημιουργεί ένα σέξι, σχεδόν ombré εφέ», συμπληρώνει η Claudia.

Δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις τη νέα τάση και ίσως βρεις έναν μοναδικό συνδυασμό που να βγάζει ακριβώς το αποτέλεσμα που θέλεις.