Αν είσαι στο TikTok, πιθανότατα γνωρίζεις τη Σμαράγδα Αλεξανδρή, τη δημιουργό με τα viral βίντεο, γεμάτα απίθανα facts και καυστικό χιούμορ. Μαζί με την ομάδα της, δημιούργησαν τη σελίδα «Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ» που έκανε τη γεωγραφία συναρπαστική και διασκεδαστική.

Η δημοτικότητα της σελίδας έχει εκτοξευθεί, με viral περιεχόμενο, που έχει προσελκύσει εκατοντάδες χιλιάδες ακόλουθους. Η ομάδα έχει, επίσης, επεκτείνει τη δράση της με σελίδες όπως «Τα ζώα είναι πολύ κουλ άτομα» και «Οι εφευρέσεις είναι πολύ κουλ».

Το 2021, λοιπόν, η ομάδα του ΠΟΛΥ ΚΟΥΛ αποφάσισε να επεκταθεί και εκτός διαδικτύου. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το ΠΟΛΥ ΚΟΥΛ Βιβλιοπωλείο Γνώσεων, ένα online κατάστημα γεμάτο επιλεγμένα βιβλία γεωγραφίας, ιστορίας, επιστημών και δημιουργικών δραστηριοτήτων.

Δημιουργήθηκε από την ανάγκη της ομάδας να προσφέρει στο κοινό όχι μόνο τα δικά τους βιβλία, αλλά και μια προσεκτικά επιλεγμένη συλλογή βιβλίων γνώσεων που αντανακλούν τις αξίες και την αισθητική τους, με αρχικό κίνητρο να δημιουργήσουν ένα εισόδημα που θα τους επέτρεπε να αφιερωθούν πλήρως στο έργο τους, χωρίς να αναγκάζονται να προωθούν προϊόντα που δεν τους εκφράζουν.

Τι θα βρεις στο Poli.cool;

Στο Poli.cool θα βρεις διάφορα activity books «Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ» για μεγάλους και παιδιά, το best seller τους «Γεωγραφία για εντελώς αγεωγράφητους» και ένα βιβλίο για τη γεωγραφία της Ελλάδας, το οποίο προσφέρει μια νέα προσέγγιση στα φυσικά χαρακτηριστικά της χώρας. Τέλος, η ΠΟΛΥ ΚΟΥΛ ομάδα έχει δημιουργήσει ένα συλλεκτικό επιτραπέζιο παιχνίδι, άκρως διασκεδαστικό, βασισμένο στην ίδια φιλοσοφία.

Στην ιστοσελίδα τους δεν θα βρεις μόνο βιβλία που έχουν γράψει τα μέλη της ομάδας, αλλά και βιβλία από διάφορους συγγραφείς, τα οποία είναι προσεκτικά επιλεγμένα να ευθυγραμμίζονται με τη φιλοσοφία τους και προωθούν τη γνώση με δημιουργικό και διασκεδαστικό τρόπο. Εκτός από γεωγραφία, υπάρχουν βιβλία που καλύπτουν θέματα ιστορίας, επιστημών και θετικών σπουδών, πάντα με προσιτό και κουλ ύφος.

Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον βρήκαμε και στο συνδρομητικό περιοδικό γνώσεων που παρέχουν από τα τέλη του 2022. Απευθύνεται σε παιδιά άνω των έντεκα ετών και όπως σημειώνουν και οι δημιουργοί του, είναι «μια ευκαιρία να δουν τα παιδιά το διάβασμα και τη γνώση με άλλο μάτι (και να ξεκολλήσουν λίγο από τις οθόνες!)», αλλά και σε ενήλικες που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους. Το περιοδικό περιέχει ποικίλη θεματολογία.

«Σε κάθε τεύχος, οι πιο αγαπημένοι μας δημιουργοί εκπαιδευτικού περιεχομένου των ελληνικών ιντερνετς συναντιούνται με άλλους ενδιαφέροντες, παθιασμένους ανθρώπους και μοιράζονται γνώσεις, σκέψεις κι ιστορίες που σου ξυπνούν την περιέργεια.»

Εμείς ξεχωρίσαμε το Poli.cool, επειδή προσφέρει βασικές γνώσεις για τον κόσμο γύρω μας, με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο από ότι έχουμε συνηθίσει από τα σχολικά βιβλία. Η μάθηση από καταναγκαστική γίνεται ευχάριστη και ενδιαφέρουσα και οι αναγνώστες γεμίζουν δίψα για ακόμα περισσότερες πληροφορίες. Το θεωρούμε ιδανικό για όσους ψάχνουν έναν πιο δημιουργικό και κουλ τρόπο να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους.

Στην ιστοσελίδα τους, επίσης, θα βρεις διαφορά ακόμη αντικείμενα, όπως υδρογείους σφαίρες, ευχετήριες κάρτες κ.ά., ενώ αν είσαι κάτοικος Αθηνών μπορείς να τους επισκεφθείς και στο φυσικό τους κατάστημα στην Φωκίωνος Νέγρη 42 στην Κυψέλη.