Η Δέσποινα Τσόκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία. Μετακόμισε στην Ελλάδα – όπου δεν είχε ζήσει ποτέ – μέχρι πριν από τέσσερα χρόνια.

Η δημοσιογράφος έχει αναλάβει το κομμάτι της ενημέρωσης ως συμπαρουσιάστρια του Κώστα Τσουρού στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα», που κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου και προβάλλεται κάθε Σαββατοκύριακο στις 13:40 στο Mega. Παράλληλα εργάζεται για τη Deutsche Welle και κάνει το διδακτορικό της στον τομέα των Πολιτικών Επιστημών.

Τι ώρα περίπου ξυπνάς το πρωί και ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις μόλις σηκωθείς;

Μέσα στην εβδομάδα είμαι από τους τυχερούς. Ξυπνάω στις 9. Το Σαββατοκύριακο όμως, όπου βγαίνει η εκπομπή είναι άλλη υπόθεση. Ξυπνάω από τα χαράματα, στις 05:30, για να διαβάσω. Το πρώτο πράγματα που κάνω (δυστυχώς) όταν ξυπνάω είναι να μπαίνω στις ιστοσελίδες, για να δω τι έχει προκύψει στην επικαιρότητα. Είναι η πρώτη μου κίνηση μόλις ξυπνήσω. Έχει συμβεί μάλιστα να μην έχω ξυπνήσει ακόμη καλά και να προσγειωθεί το κινητό στο πρόσωπό μου. Μην σου τύχει…

Τι έχεις πάντα πάνω στο κομοδίνο σου;

Το κινητό μου και ένα αρκουδάκι από το Οκτόμπερφεστ, τη μεγαλύτερη λαϊκή γιορτή του κόσμου, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Μόναχο, την πόλη στην οποία μεγάλωσα. Μου θυμίζει πάντα το «σπίτι» μου και μου αρέσει πριν κοιμηθώ να σκέφτομαι το σπίτι μου.

 
Sieh dir diesen Beitrag auf Instagram an
 

Ein Beitrag geteilt von (@despoina_tsokou)

Τρως πρωινό ή έναν καφέ στο χέρι και έφυγες;

Έναν καφέ στο χέρι και τρέχω. Το πρωί δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να φάω, το πρώτο μου γεύμα το τρώω αργά το μεσημέρι. Δεν κάνω διαλειμματική νηστεία αλλά ίσως με επηρεάζει το στρες της καθημερινότητας στο να μην έχω όρεξη για φαγητό το πρωί.

Ποιο είναι το πιο σημαντικό task το πρωί; Αυτό που ο κόσμος να χαλάσει δεν θα αποφύγεις; 

Προσπαθώ πάρα πολύ να μην ξεχνάω να βάλω αντιηλιακή κρέμα. Έχω «πληρώσει» την αμέλεια αυτού του πράγματος, έχοντας βγάλει πανάδες στο πρόσωπο, οι οποίες δεν φεύγουν και εύκολα. Η λευκή επιδερμίδα απαιτεί μεγάλη προσοχή.

Kαι η beauty routine σου; Τι περιλαμβάνει;

Κάνω τα απολύτως απαραίτητα. Δεν είμαι beauty-γκουρού και το έχω αποδεχτεί. Βάζω πάντως αντιηλιακή, κρέμα ημέρας και μετά βάφομαι. Πολύ σημαντικό για εμένα είναι επίσης το σωστό ντεμακιγιάζ.

Σε τι διαφέρουν τα δικά σου πρωινά του Σαββατοκύριακου από αυτά των άλλων ημερών;

Το Σαββατοκύριακο βγαίνει η εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» στον αέρα, οπότε πρόκειται για τις πιο έντονες ημέρες της βδομάδας. Προσωπικά, ξυπνάω από τα χαράματα για να διαβάσω, κρατάω σημειώσεις που θα μου χρειαστούν, ενώ παράλληλα πίνω τον καφέ μου. Στις 8 βρίσκομαι ήδη στο αυτοκίνητο για να πάω στο στούντιο. Και μετά…ξεκινάει το πάρτι.

Υπάρχουν κάποιες συνήθειες που προσπαθείς να αποφύγεις τα πρωινά; 

Προσπαθώ όσο μπορώ να μην είμαι στα τηλέφωνα το πρωί. Θέλω να είμαι συγκεντρωμένη σε ό,τι θέλω να κάνω και οι κλήσεις μου αποσπούν πολύ την προσοχή. Επίσης αποφεύγω τους έντονους ήχους το πρωί – δεν ανοίγω την τηλεόραση και αποφεύγω ακόμη και τη μουσική.

 
Sieh dir diesen Beitrag auf Instagram an
 

Ein Beitrag geteilt von (@despoina_tsokou)

Προετοιμάζεσαι για την ημέρα από το προηγούμενο βράδυ;

Μόνο σε ό,τι αφορά τη δουλειά. Στην καθημερινότητα δεν με απασχολεί καθόλου το ντύσιμο και το βάψιμό μου, οπότε δεν ασχολούμαι με το να προετοιμαστώ αποβραδίς. Ρίχνω κάτι πάνω μου και φεύγω. Είμαι μάλιστα από εκείνες τις εκνευριστικές περιπτώσεις, που βάφονται στο αυτοκίνητο.

Υπάρχει κάτι που θα ήθελες να βελτιώσεις στην πρωινή σου ρουτίνα;

Θεωρώ ναι μεν μέρος της δουλειάς μου αλλά ταυτόχρονα και επιβλαβές το γεγονός ότι έχω τόσο στενή επαφή με το κινητό και τις δυσάρεστες ειδήσεις της επικαιρότητας από το πρωί. Είναι κάτι που επηρεάζει την ψυχολογία μου αρκετά και μου προκαλεί εντέλει άγχος, γι’ αυτό και θα ήθελα να αποβάλω αυτή τη συνήθεια μεγαλώνοντας. Βομβαρδιζόμαστε με άσχημα γεγονότα και ειδήσεις όλη την ημέρα, δεν χρειάζεται να τα συμπεριλαμβάνουμε όλα αυτά και στα πρωινά μας. Άλλο η θεωρία βέβαια και άλλο η πράξη.

Έχεις κάποιο tip για ευχάριστο πρωινό ξύπνημα;

Ξυπνάω όμορφα όταν δεν αργώ να ξυπνήσω και έχω στη διάθεσή μου χρόνο να προετοιμαστώ για τη μέρα μου με ηρεμία και χωρίς άγχος. Προσπαθώ το πρωί να σκεφτώ πράγματα που με κάνουν χαρούμενη, για να αντλήσω ενέργεια και αποφεύγω να σκέφτομαι αθροιστικά πράγματα που με αγχώνουν ή με φοβίζουν. Κάποιες φορές πρέπει συνειδητά να κατευθύνουμε τη σκέψη μας σε τόπους και πράγματα που μας προκαλούν χαρά και χαμόγελο. Ειδικά το πρωί.