Οι εκδόσεις Μίνωας φρόντισαν τις επόμενες εβδομάδες να έχουμε αναγνωστική ποικιλία.

Ο Ιταλός Μισιρόλι γράφει για την αφοσίωση, την πίστη και τον γάμο το 2024 αφήνοντάς μας με μία υπέροχη ιστορία που μεταφράστηκε -μέχρι σήμερα- σε 30 γλώσσες, η Florence Given στα 21 της είναι καλλιτέχνιδα, δια­φημίστρια, συγγραφέας και φεμινίστρια. Με πάνω από 700 χιλιάδες ακόλουθους στο Instagram έχει συνεργαστεί με την εταιρεία Always στην καμπάνια #EndPeriodPoverty και η δημοσίευσή της έλαβε πάνω από 200 χιλιάδες likes, καθένα από τα οποία προσέφερε δωρεάν προϊόντα υγιεινής σε άτομα που τα είχαν ανάγκη. Γράφει για να μας θυμίσει πως σε έναν κόσμο που λέει στις γυναίκες ότι είτε δεν είναι αρκετές είτε είναι υπερβολικές, έφτασε η στιγμή να αρχίσεις να αντιστέκεσαι για να αναδιαμορφώσεις τις τοξικές δομές της πατριαρχικής κοινωνίας σου. Τέλος, η Felicia Kingsley σε ταξιδεύει σε μία ιστορία που θα ξεκινήσεις μία φθινοπωρινή Κυριακή με μία κούπα καφέ και να αναπολήσεις τους γνήσιους, μεγάλους rom com έρωτες που καιρό να δούμε στην μεγάλη οθόνη.

Ένα ερώτημα: τι είναι αφοσίωση; 

Στο Αφοσίωση του Κάρλο Μισιρόλι, ο Κάρλο, ο ανασφαλής καθηγητής δημιουργικής γραφής, και η δυναμική μεσίτρια Μαργκερίτα είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι λίγο μετά τα τριάντα. Γνωρίζονται καλά μεταξύ τους. Μοιάζουν ακόμα και στην ήρεμη ανησυχία τους. Είναι ερωτευμένοι, αλλά τελευταία οι επιθυμίες τους αρχίζουν να ξεφεύγουν από τα όρια της κρεβατοκάμαράς τους: ο Κάρλο γοητεύεται από την ιδιαίτερη ομορφιά της νεαρής φοιτήτριάς του Σοφία, και η Μαργκερίτα αφήνεται στα δυνατά χέρια του φυσιοθεραπευτή της Αντρέα.

Θα μπορούσε άραγε η απόκτηση ενός διαμερίσματος λουσμένου σε ένα ιδιαίτερο φως, στην καρδιά του Μιλάνου, να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν την κρίση στον γάμο τους και να έρθουν πιο κοντά;

Mια δυνατή ιστορία που φέρνει τους αναγνώστες αντιμέτωπους με σκληρά ερωτήματα: «Τι είναι η αφοσίωση; Μήπως έχει δίκιο η Μαργκερίτα όταν αναρωτιέται αν απιστία σημαίνει πίστη στον εαυτό σου;».

Βρες το εδώ

Μία σημαντική υπενθύμιση

Το Αντιτελειότητα: Δεν οφείλεις να είσαι όμορφη για κανέναν θα σου θυμίσει μερικά πολύ βασικά πράγματα:

– να είσαι ειλικρινής με τα θέλω σου – να αγαπάς το σεξ, να μισείς τον σεξισμό – ότι οι ατέλειες είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα – να είσαι υποψιασμένη με τις σκηνοθετημένες ζωές των άλλων – να προστατεύεις την πολύτιμη ενέργειά σου – ότι η ζωή είναι μικρή για να τη σπαταλάς – ότι δεν χρωστάς στους άντρες τίποτα, πόσο μάλλον να είσαι όμορφη.

Η τολμηρή πένα της Florence Given και η καλλιτεχνική της ματιά εξερευνούν κάθε πλευρά της γυναικείας φύσης. Είναι μια φρέσκια φωνή στα σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα, για να σταματήσεις να ξεσπάς, να καταφέρεις να γνωρίσεις και να αγαπήσεις τον εαυτό σου, να μάθεις να αναγνωρίζεις τοξικές συμπεριφορές και να έχεις θετική εικόνα για το σώμα σου.

Το βιβλίο ΑΝΤΙ-ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ: Δεν οφείλεις να είσαι όμορφη για κανέναν ήρθε για να σου θυμίσει ότι όλες αξίζουμε όπως ακριβώς είμαστε και ότι δεν χρωστάμε στον κόσμο τίποτα, πόσο μάλλον να είμαστε όμορφες. Άλλωστε, μην ξεχνάς, ο έρωτας της ζωής σου είσαι εσύ.

Βρες το εδώ

Μία feel good ιστορία

Η Kingsley Felicia γράφει για τη Σάμερ, 27 ετών που ζει στην Καλιφόρνια και είναι τακτική, ακριβολόγος, τύπος πρωινός, αρραβωνιασμένη με έναν άντρα κατά πολύ μεγαλύτερό της και φιλοδοξεί να γίνει πετυχημένη σεναριογράφος. Προς το παρόν, παραμένει βοηθός διεύθυνσης παραγωγής σε μια τηλεοπτική σειρά.

Και για τον Μπλέικ, 33 ετών που ζει στη Νέα Υόρκη και είναι καταξιωμένος συγγραφέας, τα βιβλία του βρίσκονται συχνά στις λίστες των ευπώλητων, αμετανόητος γόης, χαοτικός και άνθρωπος της τελευταίας στιγμής…

Οι ζωές τους κυλούν σε διαφορετικές, μα παράλληλες, τροχιές… Δεν έχουν τίποτα κοινό, εκτός από ένα εξοχικό σπίτι στο Χάμπτονς που τους έχει παραχωρηθεί την ίδια περίοδο λόγω κακής συνεννόησης. Κάποιος πρέπει να φύγει, αλλά και οι δύο έχουν πολύ καλούς λόγους για να μείνουν. Και οι λόγοι μέρα με τη μέρα γίνονται ολοένα και περισσότεροι…

Βρες το εδώ