Ο Χάρης Ζευγούλης είναι executive chef στο πεντάστερο ξενοδοχείο Electra Metropolis στο κέντρο της Αθήνας με δυο εστιατόρια, το ένα εστιατόριο με fine ελληνική κουζίνα στον δέκατο όροφο με θέα όλη την Αθήνα και το lobby burger στην Απόλλωνος και Βουλής με διαφορετικά δημιουργικά burgers τα οποία συνοδεύονται με cocktails και μπύρες από μικρές ελληνικές ζυθοποιίες.

Χάρη, ποιο είναι το αγαπημένο σου εστιατόριο για να γιορτάσεις μία μεγάλη επιτυχία;

Μου αρέσει πολύ το Ntylan στην Kυψέλη γιατί νιώθω άνετα με ωραία ατμόσφαιρά και καλό φαγητό  και το Alio στο Χαλάνδρι για ιταλική κουζίνα και πίτσα με φοβερό ζυμάρι

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ΝΤΥΛΑΝ (@ntylan_kipseli)

Το αγαπημένο σου μπαρ; 

Ένα από τα αγαπημένα μου μπαρ είναι το CV Distiller, φοβερές επιλογές, πολύ ωραία μπάρα.

Υπάρχει κάποιο spot που πηγαίνεις παραπάνω από δύο φορές την εβδομάδα;

Κάθε πρωί πiνω τον καφέ μου στο Third place στο κέντρο σε ένα χαλαρό minimal χώρο και με τον Μιχάλη (ιδιοκτήτη) μιλάμε για γαστρονομία και φαγητό.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη THIRD PLACE. (@thirdplace.gr)

Υπάρχει κάποιος δρόμος που ονειρεύεσαι να έμενες εκεί κοντά;

Μου αρέσει πολύ κοντά στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, όπου η ιστορία και η ομορφιά της πόλης συνυπάρχουν αρμονικά. Ο περίπατος με θέα τον Παρθενώνα και η αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο κέντρο του αρχαίου και σύγχρονου πολιτισμού δημιουργούν μια ατμόσφαιρα μοναδική.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου spot για ψώνια όπου μπορείς να περάσεις ώρες χαζεύοντας;

Μου αρέσει το Mοναστηράκι και οι γύρω δρόμοι για ψώνια μπορώ να χαζεύω από βιτρίνες μαγαζιών μέχρι αντίκες σε παλαιοπωλεία.

Που θα πας έναν φίλο που θα έρθει από το εξωτερικό για φαγητό;

Θα τον πήγαινα Σεϋχέλλες στο Μεταξουργείο να δοκιμάσει νόστιμο, ακομπλεξάριστο φαγητό σε έναν χώρο πολύ χαλαρό για παρέα και κουβέντα και στον Ζoho στην Πλάκα για ελληνικούς δημιουργικούς μεζέδες, σε έναν πολύ εντυπωσιακό και όμορφο κήπο.

Αν υπήρχε μόνο μία καρτ ποσταλ από την Αθήνα τι θα ήθελες να απεικονίζει; Έχεις συνδέσει κάποιο σημείο της πόλης με μία παλιότερη περίοδο της ζωής σου που νοσταλγείς;

Εικόνα για καρτ ποσταλ θα είχα τον πεζόδρομο του Αποστόλου Παύλου με τους μουσικούς του δρόμου και φόντο τον βράχο και την Ακρόπολη. Ήταν η συχνότερη βόλτα μετά τη δουλειά, με τα πόδια.

Υπάρχει κάποιο κατάστημα με concept που ”ζήλεψες” πολύ;

Μου αρέσουν πολλά concept στο κέντρο που θεωρώ αξιοζήλευτα από μπαρ με φαγητό μέχρι γαστροκουτούκια.

Τι λείπει από την εστίαση της Αθήνας;

Νομίζω πως η Αθήνα πλέον είναι πολύ ολοκληρωμένη στο θέμα φαγητού/γαστρονομίας έχει πολύ καλά μαγαζιά με πολύ ωραία concept αυτό που νομίζω ότι λείπει λίγο παραπάνω είναι το καλό μαγειρευτό φαγητό τύπου οικογενειακό μεσημεριανό τραπέζι με καλομαγειρεμένη κατσαρόλα, π.χ. σουτζουκάκια, λαχανοντολμάδες, σούπες, χορτόπιτες, κ.λ.π. αυτό σε συνδυασμό με έναν ωραίο χώρο να μπορείς να κάτσεις άνετα.

Τι λείπει από τα bars της Αθήνας;

Νομίζω πως υπάρχουν επιλογές ολοκληρωμένες για όλα τα γούστα πλέον στην Αθήνα το μόνο που λείπει πλέον είναι η φλερτ διάθεση στα μπαρ.

Και τέλος, αν ήταν στο χέρι σου τι θα ήθελες να βρίσκεις περισσότερο στην Αθήνα;

Αν ήταν στο χέρι μου, θα ήθελα περισσότερους χώρους που να ενθαρρύνουν την έκφραση και τη δημιουργικότητα, όπως πολιτιστικά στέκια με βιβλιοπωλεία, καφέ και γκαλερί τέχνης. Χώρους που να μπορούν να κάνουν μουσική/ζωγραφική και ανταλλάσσουν απόψεις.