Οι μαύροι κύκλοι είναι ένα πονεμένο ζήτημα. Μπορεί να έχεις το πιο λείο και απαλό δέρμα του κόσμου και οι μαύροι κύκλοι να χαλάνε τα πάντα. Μπορεί να κάνεις τα πάντα σωστά – ενυδάτωση, καλή διατροφή, φροντίδα με προϊόντα – και οι μαύροι κύκλοι να μη λένε να φύγουν. Γιατί στην προκειμένη περίπτωση, είναι κάτι που δεν εξερτάται εξ ολοκλήρου από εσένα, αλλά από το dna σου!

Όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων, τα καλύτερα προϊόντα ματιών έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα το ευαίσθητο δέρμα. Οι φόρμουλες τους έχουν δημιουργηθεί ειδικά για την περιοχή κάτω από τα μάτια, η οποία μπορεί να είναι πιο επιρρεπής σε ερεθισμούς και αφυδάτωση. Εκτός από την αντιμετώπιση των κύκλων, της χαλάρωσης ή του πρηξίματος κάτω από τα μάτια και το “πόδι της χήνας”, οι κρέμες ματιών λειτουργούν επίσης ως primer κάτω από το concealer και τη σκιά ματιών.

Παρόλο που ορισμένες κρέμες ματιών υπόσχονται να εξαφανίσουν εντελώς τους μαύρους κύκλους, η παρουσία αυτού του αποχρωματισμού κάτω από τα μάτια μπορεί να οφείλεται σε μια σειρά από λόγους, μερικούς από τους οποίους μια κρέμα δεν θα διορθώσει, συμπεριλαμβανομένης της μελάγχρωσης και της γενετικής όπως ανέφερα προηγουμένως. Ομοίως, το πρήξιμο μπορεί να οφείλεται σε αλλεργίες, κατακράτηση υγρών ή στη φυσική διαδικασία γήρανσης.

Τα βασικά συστατικά που πρέπει να προσέξεις περιλαμβάνουν ενυδατικό και φωτεινό υαλουρονικό οξύ, πεπτίδια, βιταμίνη C και καφεΐνη, ενώ η εισαγωγή συστατικών ρετινόλης μπορεί να βοηθήσει μακροπρόθεσμα στην υφή του δέρματος.

Έχοντας όλα αυτά κατά νου, ανέλαβα να βρω κάποιες από τις καλύτερες κρέμες ματιών, από ελαφριές καταπραϋντικές φόρμουλες μέχρι πλούσιες, κάποια patches, αλλά και αναζωογονητικούς ορούς.

Kiehl’s – Creamy Eye Treatment with Avocado

Πλούσιο σε ευεργετικά λιπαρά οξέα, αμινοξέα και βιταμίνες, το έλαιο Αβοκάντο πρωταγωνιστεί σε αυτή την ντελικάτη κρέμα ματιών Creamy Eye Treatment With Avocado 14ml, που κρατάει την ευαίσθητη επιδερμίδα, ενυδατωμένη και απαλή.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Soukaina (@soukaina.souuki)

Fluff – Fluffy Eye Cream

Μια ενυδατική κρέμα ματιών με πλούσια και απαλή υφή. Η Fluffy Eye Cream Κατάλληλη για όλους τους τύπους επιδερμίδας ακόμα και για την πιο ξηρή. Χρησιμοποιείται για καταπολέμηση μαύρων κύκλων, λεπτών γραμμών και “σακούλων” στην περιοχή των ματιών.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Beauty Pin (@beautypin.gr)

Nacomi – Next Level Bright Sight Brightening Eye Serum Caffeine 2%

Ο ορός λάμψης ματιών βοηθά στην καταπολέμηση των σημαδιών της κούρασης και επαναφέρει τη λαμπερή τους όψη. Λειαίνει και φωτίζει αποτελεσματικά γύρω από τα μάτια. Η περιεχόμενη καφεΐνη μαζί με το φυτικό σύμπλεγμα BIOPHYTEX™ εξομαλύνει τον τόνο του δέρματος, μειώνοντας τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και εμποδίζοντας το σχηματισμό τους. Η σύνθεση του ορού εμπλουτισμένη με βιταμίνη C μειώνει ορατά τις δυσχρωμίες, συσφίγγει και τονώνει το δέρμα και εξομαλύνει το χρώμα του.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Stacey Chari (@staceychari)

The Ordinary – Caffeine Solution 5% + EGCG

Αυτός ο ανάλαφρος vegan ορός είναι εμπλουτισμένος με μια πολύ ισχυρή συγκέντρωση καφεΐνης (5%), καθώς και μια καθαρή μορφή επιγαλλοκατεχίνης (EGCG) από φύλλα πράσινου τσαγιού. Ανεξάρτητες μελέτες έχουν αποδείξει ότι η τοπική χρήση καφεΐνης και EGCG συμβάλλει στη μείωση του πρηξίματος και των μαύρων κύκλων στην περιοχή γύρω από τα μάτια.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by The Ordinary (@theordinary)

MIELĒV – Le pétale

Ενυδατική – αντιγηραντική – θαυματουργή κρέμα ματιών για ρυτίδες, μαύρους κύκλους, ανόρθωση βλεφάρου, και σακούλες κάτω από τα μάτια. Πρόκειται για μία ισχυρή και δραστική αντιρυτιδική κρέμα ματιών βαθιάς ενυδάτωσης για μείωση ρυτίδων, ανόρθωση άνω βλεφάρου, καταπολέμηση του πρηξίματος και των μαύρων κύκλων. Η φυσική αντιγηραντική θαυματουργή κρέμα ματιών Le pétale, ενυδατώνει και καταπραΰνει με ισχυρό πλεονέκτημα το έλαιο κισσού που βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, ενώ η καφεΐνη του οργανικού εκχυλίσματος γκουαρανά και πράσινου τσαγιού, αντιμετωπίζει την κατακράτηση υγρών κάτω από τα μάτια.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by MIELĒV (@mielev__)

Korres – Wild Rose Brightening Eye Cream

Βελούδινη κρέμα για ενυδάτωση και λάμψη που μειώνει την εμφάνιση των μαύρων κύκλων και τις λεπτές γραμμές γύρω από τα μάτια. Το λάδι από Άγριο Τριαντάφυλλο, πολύτιμο ελιξήριο ομορφιάς του φαρμακείου KORRES σε συνδυασμό με καθαρή Vitamin C, τονώνει και βελτιώνει την υφή της επιδερμίδας για φωτεινό και νεανικό βλέμμα.

Youth Lab – Brightening Vit-C Hydra-Gel Eye Patches 

Τα Brightening Vit-C Hydra Gel Eye Patches με βιταμίνη C είναι patches ματιών από υδροτζέλ, για ενίσχυση της φωτεινότητας και τη μείωση των σημαδιών γήρανσης όπως: μαύροι κύκλοι, οιδήματα, δυσχρωμίες λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by YOUTH LAB. (@youthlab.official)

Bioten – Hydro X∙Cell Eye Patches

Τα Hydro X∙Cell Patches Mατιών, με 97% συστατικά φυσικής προέλευσης, είναι εμπλουτισμένα με Υαλουρονικό οξύ και Καφεΐνη. Το Υαλουρονικό Οξύ βοηθά στην αίσθηση ενυδάτωσης, ενώ προσφέρει μια πιο ξεκούραστη όψη στην περιοχή κάτω από τα μάτια. Η Καφεΐνη γνωστή για τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος γύρω από τα μάτια, βοηθά στη μείωση του πρηξίματος και των μαύρων κύκλων, ενώ αποκαθιστά τη λάμψη. Οφθαλμολογικά ελεγμένο.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Bioten Greece (@bioten_greece)