Ανταλλάξατε τις πρώτες σας κουβέντες. Μάθατε λίγα περισσότερα πράγματα ο ένας για τον άλλο. Γελάτε πολύ, μοιράζεστε τα μυστικά σας και ύστερα αποφασίζετε συνέχεια να βρίσκεστε. Το ραντεβού και η νέα γνωριμία σας πήγε πραγματικά καλά. Στην ερώτηση «Πως περνάτε;» , μάλλον απαντάτε και οι δυο πως είναι σαν να γνωρίζεστε από πάντα. Και κάπως έτσι ο καιρός πέρασε γρήγορα αλλά και υπέροχα. Ως που μια μέρα αναρωτιέσαι: Μα καλά αυτόν τον άνθρωπο γνώρισα εγώ; Κοιτά που τελικά είναι πολλά περισσότερα (ή λιγότερα) από όσα νόμιζα.

Για να είμαι ειλικρινής, υπάρχουν παρά πολλοί λόγοι για να σε πείσω πως οποίος βιάζεται σκοντάφτει. Ιδιαιτέρως στις διαπροσωπικές σχέσεις. Θα σου αναφέρω όμως 4 λόγους ορόσημα και ίσως μπορέσεις στα εξής να σκέφτεσαι και να ζεις σε ισορροπία με τον ρεαλισμό και τον ρομαντισμό σου.

Ποτέ δεν θα μάθεις πραγματικά έναν άνθρωπο, αν δεν ταξιδέψεις μαζί του

Και σου μιλάει ένας άνθρωπος που έχει κάνει πολλά ταξίδια με φίλους και με σχέση. Στο πρώτο μου κοινό συντροφικό ταξίδι η αλήθεια είναι πως δεν ήξερα που πάνε τα τέσσερα.

Να το πιάσουμε από την οργάνωση του ταξιδιού, το οικονομικό μοίρασμα που θα προκύψει ή μήπως από τον τρόπο ζωής σας; Στο φαγητό, υπάρχουν κοινές γεύσεις ή με την πρώτη ευκαιρία θα διαφωνήσετε; Στο κρεβάτι τα βρίσκεται ή με το που ξαπλώσετε θα ψάχνετε για δεύτερο δωμάτιο; Για να μην αναφερθούμε στο κεφάλαιο τουαλέτα και όλη η διαδικασία που συνήθως δημιουργεί γέλια κάθε φορά που θα θυμάσαι τον εαυτό σου να δυσκολεύεται να παραβρεθεί εκεί. Το ίδιο συνήθως συμβαίνει βέβαια και με το άλλο πρόσωπο.

Ταξίδια λοιπόν. Είτε στο πιο κοντινό χωριουδάκι της χώρας μας, είτε σε νησί, είτε στο εξωτερικό, αρκεί να το δοκιμάσετε. Γιατί εκεί πίστεψε με θα καταλάβεις πολλά για τη μεταξύ σας επικοινωνία και θέληση να πορευτείτε μαζί.

Ποτέ δεν θα μάθεις πραγματικά έναν άνθρωπο, αν δεν τον δεις πως συμπεριφέρεται με τα χρήματα

Και προφανώς δεν αναφέρομαι στο πόσο «άνετος» ή «άνετη» θα είναι μαζί σου. Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να μας πληρώνει όλα τα έξοδα, ούτε και να κερνάει κάθε μας έξοδο. Βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα και αυτό σημαίνει ισότητα. Οικονομική ισότητα λοιπόν δεν σημαίνει μόνο κοινά δικαιώματα αλλά και κοινές υποχρεώσεις.

Σε αλλά νέα, και μιλώντας πάλι από προσωπική εμπειρία, άνθρωπος «τσιγκούνης», άνθρωπος και με φθηνά αισθήματα. Οπότε ναι, αν δυσκολεύεται κάποιος που σε έχει ερωτευτεί όπως χαρακτηριστικά δηλώνει, να βάλει το χέρι του λίγο πιο βαθιά στην τσέπη για εσένα, δεν πειράζει. Τουλάχιστον είναι ειλικρινής και εσύ καλό θα είναι με την σειρά σου να αναγνωρίσεις τις προθέσεις του. Αξίζει να το προχωρήσετε; Εσύ το γνωρίζεις αυτό.

Ποτέ δεν θα γνωρίσεις πραγματικά έναν άνθρωπο, αν δεν τον δεις πως αντιδρά όταν θυμώνει

Ο θυμός είναι μία φυσική αντίδραση στην οποιαδήποτε συναισθηματική απειλή αισθανόμαστε. Ενέχει δυναμικά, συνήθως επιθετικά συναισθήματα και συμπεριφορές που μας επιτρέπουν να πολεμήσουμε και να αμυνθούμε όταν νιώθουμε να μας επιτίθενται. Ο θυμός ως συναίσθημα είναι αναγκαίος για την επιβίωση μας, από την άλλη όμως δεν είναι φυσιολογικό σε μια σχέση να προκύπτουν συνέχεια τέτοιου είδους συναισθήματα. Όσο έντονοι χαρακτήρες και αν είστε και οι δυο.

Υπάρχει και η κοινή λογική μέσα σε αυτό η οποία έχει τη δύναμη να βάζει τα όρια στο που μπορεί να φτάσει ο θυμός μας. Αν νιώθεις να «πνίγεσαι», να μην μπορείς να είσαι ο εαυτό σου ή να κλαις παραπάνω από το συνηθισμένο σου, μάλλον αυτός ο άνθρωπος δεν σου ταιριάζει ή εσύ δεν είσαι ένα ιδανικό match για εκείνον, και αυτό είναι εντάξει.

Ποτέ δεν θα γνωρίσεις πραγματικά έναν άνθρωπο, αν δεν συγκατοικήσετε

Βέβαια αν είσαι με έναν άνθρωπο για καιρό ή και για τρεις μήνες, αυτό δεν αποκλείει την πιθανότητα ότι ίσως να βρήκες το άλλο σου μισό, κι ας μην δοκιμάσατε ακόμα να μείνετε μαζί.

Η ερώτηση λοιπόν εδώ είναι, «να ζει κανείς ή να συζεί;» Για όσο μένετε ακόμη μόνοι είναι πολύ λογικό κάποιες φορές να βγαίνετε στις εξόδους σας και χωριστά. Τι ισχύει όμως στην περίπτωση της συγκατοίκησης;

Αρχικά δεν υπάρχει ένας απαρέγκλιτος κανόνας στον οποίο θα πρέπει να ανταποκριθείτε χωρίς τη θέληση σας. Και ενώ τα όρια της σχέσης θα τα οριοθετήσετε εσείς, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προκύψουν συγκρούσεις στον τρόπο με τον οποίο θα καταφέρετε να συνδυάσετε τον τρόπο διασκέδασης σας. Για να αποφύγετε τυχόν προβλήματα εδώ, καλό θα ήταν να συζητήσετε τις προσωπικές σας ανάγκες και επιθυμίες. Όπως θα κάνατε εάν βρισκόσασταν και εκτός συγκατοίκησης.

Εμπόδια να ξέρεις πως με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, θα βρίσκουν πάντα τον τρόπο να προκύπτουν. Αν βρίσκεσαι όμως σε σχέση με τον κατάλληλο άνθρωπο για εσένα, τότε κανένα εμπόδιο δεν θα καταφέρει να υπερβεί την επιθυμία του να μπορείτε να απολαμβάνετε ο ένας τη διαρκή παρουσία του άλλου.