Έχω περάσει ώρες είτε στα μέσα μεταφοράς είτε στο σπίτι κάνοντας δουλειές ή μπάνιο ακούγοντας podcasts. Έχω μάθει, έχω γελάσει, έχω μπει στο τρυπάκι να σκεφτώ και να αναθεωρήσω ή να ψάξω κάτι που το δεν είχα σκεφτεί ότι εκεί να με αφορά και στη τελική να μου αρέσει.

Θα σου προτείνουμε έξι podcast που ίσως γίνουν η καλύτερη σου παρέα στη κίνηση για τη δουλειά και στο κάθε τι, θεωρείς βαρετό και γκρίζο. Ή και όχι μόνο αλλά και την ώρα της γυμναστικής ή όταν μαγειρεύεις.

1. Άλλο ένα podcast 2.0, από τον Θωμά Ζάμπρα.

Προσωπικά είναι ο αγαπημένος μου stand up comedian. Ξεκίνησα να ακούω τα podcast του σε μια δύσκολη περίοδο για μένα, γεμάτη αλλαγές και άγχος. Ο Θωμάς, που δε με ξέρει καθόλου, εν άγνοια του, με έκανε να ξεχνιέμαι και να γελάω μόνη μου μέσα στο μετρό. Υπήρξε και υπάρχει σαν μια μορφή αγχολυτικού, στη καθημερινότητα μου και τα podcast του, πέρα από γέλιο σου δίνουν πολλές φορές τροφή για σκέψη, με τον καλύτερο τρόπο. Το χιούμορ.

2. Μικρόπράγματα, από τον Άρη Δημοκίδη

Ο δημοσιογραφος Άρης Δημοκίδης, μέσα από τις αλήθειες του στο podcast της Lifo, σου μαθαίνει μέσα σε λίγη ώρα πράγματα που αγνοούσες ή απλά δεν είχες μπει στη διαδικασία να τα ψάξεις. Εξιστορεί τις ζωές ανθρώπων που ζούσαν πριν από σένα ή συνυπάρχετε την ίδια περίοδο, χωρίς να κιτρινίζει το πρόσωπο τους. Έχει τον τρόπο του να σε ταξιδεύει και αυτό βγαίνει προς τα έξω.

3. The Green Post-it, το podcast, της Σταυρούλας Κουλίτση

Κάθε Πέμπτη, η Σταυρούλα Κουλίτση, που σίγουρα θα ξέρεις τον λογαριασμό της στο Instagram, The Green Post-It, αναλύει ιδέες, σκέψεις και ανησυχίες. Θα σου προτείνει μέσα στα άλλα, βιβλία, ταινίες και φεστιβάλ. Κάθε Πέμπτη, προσπαθεί να αναλύσει ότι αναλύεται με δυσκολία είτε με ευκολία με το δικό της μοναδικό τρόπο.

4. Sex Podcast, με την Δάφνη Καραβοκύρη

Το σεξ είναι ζωή. Αλλά, στη κοινωνία μας είναι και ταμπού. Δε μιλάμε ελεύθερα και κρύβουμε πολλά, ακόμη και με θέματα που αφορούν την υγεία. Η Δάφνη Καραβοκύρη, καλεί άτομα της show biz, και συζητάνε τα πάντα περί σεξ. Μοιράζονται εμπειρίες και ιδεολογίες, χωρίς αναστολές. Ίσως κάπου να ταυτιστείς και εσύ.

5. Όσα ξέρει η Μαρία, με την Μαρία Σολωμού

Ιστορίες μέσα από γράμματα. Η Μαρία, που ίσως να σου θυμίζει η όλη φάση, την αρχή από την ελληνική σειρά: αληθινοί έρωτες, δίνει λύσεις στα ερωτικά προβλήματα. Τα λέει όλα τσεκουράτα, χωρίς να μασάει τα λόγια της ούτε να χρυσωνει το χάπι.

6. Νέα γυναίκα μόνη- ΔΕΝ ψάχνει, με την Ναταλία Αργυράκη

Νέο podcast, πολλά υποσχόμενο. Η Ναταλία Αργυράκη, μιλά για τον έρωτα και την τυχαιότητα του, όπως αναφέρει, καλώντας γυναίκες που όλοι ξέρουμε και θαυμάζουμε, συζητώντας και αναλύοντας θέματα που όλες μας έχουμε σκεφτεί και συζητήσει ή θάψει μέσα μας. (Καλή αρχή!)