Μέχρι να τολμήσουμε τη νέα τάση που κυκλοφορεί στα νύχια, έχει ήδη βγει κάτι καινούργιο και δεν προλαβαίνουμε να διαλέξουμε ποιο trend να ζητήσουμε στο επόμενο ραντεβού μας.

Αυτή τη φορά, τα quartz nails, τα νύχια από “χαλαζία”, είναι το νέο αγαπημένο trend και μάλιστα εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην επίδειξη πασαρέλας του Prabal Gurung για την άνοιξη/καλοκαίρι 2025, η οποία ήταν εμπνευσμένη από το Holi, γνωστό και ως Φεστιβάλ των Χρωμάτων, ένα ινδουιστικό φεστιβάλ που γιορτάζει την άφιξη της άνοιξης. Για να συνοδεύσουν τα φωτεινά, πολύχρωμα ρούχα του Gurung, τα μοντέλα είχαν νύχια από χαλαζία με nude βάση.

Ενώ τα chrome nails ήταν το “it” look της χρονιάς για το 2023, ο χαλαζίας προσφέρει ένα παρόμοιο περλέ φινίρισμα που είναι φρέσκο και μοντέρνο. Έχουμε την αίσθηση ότι μπορεί απλώς να αντικαταστήσει την εμμονή σου με τα chrome nails.

“Η εμφάνιση των νυχιών που δημιουργήθηκε για τον Prabal, βασίστηκε στην αισιοδοξία για το μέλλον”, αναφέρει η nail artist Gina Edwards σε δελτίο τύπου. “Το νύχι από χαλαζία είναι ένα σύμβολο της διάδοσης του φωτός και της ελπίδας“.

Τι είναι τα Quartz Nails;

Με απλά λόγια, τα νύχια χαλαζία μιμούνται την εμφάνιση του ορυκτού χαλαζία. Μπορούν να γίνουν σε οποιαδήποτε απόχρωση, από nude έως ροζ, αλλά δείχνουν υπέροχα με μια ουδέτερη παλέτα. Ο ροζ χαλαζίας, ειδικότερα, θεωρείται συχνά ως θεραπευτικός κρύσταλλος που μπορεί να βοηθήσει στη συναισθηματική θεραπεία καθώς και στην αγάπη και τις σχέσεις, οπότε αν επιλέξεις αυτόν τον τόνο, τα νύχια σου θα είναι κάτι περισσότερο από όμορφα και περιποιημένα – μπορούν επίσης να είναι ένα σύμβολο θετικών vibes.

Η τάση αυτή ταιριάζει σε όλα τα μήκη νυχιών, από κοντά έως μακριά, και είναι ιδανική για κάθε σχήμα.

Πώς να αποκτήσεις quartz nails;

Αν θέλεις να αναδημιουργήσεις το μανικιούρ στο σπίτι, υπάρχουν μερικοί τρόποι που μπορείς να το κάνεις. Για την επίδειξη της πασαρέλας του Prabal Gurung, η Edwards ξεκίνησε επιμηκύνοντας τα νύχια κάθε μοντέλου. (Αυτό το βήμα είναι προαιρετικό, αλλά να ξέρεις ότι με μεγαλύτερη επιφάνεια, έχεις περισσότερο χώρο για να κάνεις “τέχνη”). Στη συνέχεια, ήρθε η ώρα να προσθέσεις το εφέ χαλαζία.

“Ανακάτεψε μαζί ένα οποιοδήποτε χρώμα, μέσα σε λευκό χρώμα με το αγαπημένο σου διαφανές top coat για να αποκτήσεις μια απαλή λευκή συνοχή”, λέει η Edwards. “Με ένα πινέλο striper, πέρασε μια γραμμή από την άκρη μέχρι τη μέση του νυχιού με κίνηση “S””. Η Edwards λέει να συνεχίσεις αυτή την κίνηση μέχρι να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, στη συνέχεια άφησε τα νύχια να στεγνώσουν και ολοκλήρωσε με ένα top coat.

Το σχέδιο της Edwards περιείχε μια άκρη χαλαζία σε μια nude βάση – μια διασκεδαστική εκδοχή του γαλλικού μανικιούρ. Ωστόσο, μπορείς να επιλέξεις ένα πιο χαλαζιακό σχέδιο, αν θέλεις. Μπορείς επίσης να παίξεις με διαφορετικά χρώματα βάσης.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Julia | Nail Art (@nailsbyj03)

 
View this post on Instagram
 

A post shared by (@thepolishedloungex)

 
View this post on Instagram
 

A post shared by . (@fiercenails1)