Σε ένα συνέδριο στη Φλωρεντία, το μακρινό 1931, καθιερώθηκε η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, με σκοπό να ευαισθητοποιήσει τους ειδικούς για τα ζώα υπό εξαφάνιση. Σήμερα η ημέρα αυτή είναι για όλα τα είδη του ζωϊκού βασιλείου. Συγκεκριμένα, η 4η Οκτωβρίου θεσπίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, καθώς συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του προστάτη των ζώων, Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης.

Σήμερα, ευτυχώς υπάρχουν πολλά καταφύγια ζώων και φιλοζωϊκές οργανώσεις, που προσφέρουν στοργή και φροντίζουν για τις βασικές ανάγκες των ζώων. Για να λειτουργήσουν όμως όσο καλύτερα γίνεται, πρέπει να συνεισφέρουμε όλοι και να χαρίσουμε λίγο από το χρόνο και την αγάπη μας. Υπάρχει πολύς κόσμος με θέληση να βοηθήσει, αλλα δε γνωρίζει πού πρέπει να απευθυνθεί. Γι’ αυτό συγκέντρωσα κάποια από τα μέρη που μπορείς να γίνεις εθελοντ@ και να προσφέρεις στην καλυτερη διαβίωση των ζώων. Μην ξεχνάς πως ακόμη και το ελάχιστο, είναι σημαντικό.

Dogs’ Voice

Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που στηρίζει φιλοζωϊκές οργανώσεις σε όλη τη χώρα. Σκοπός του είναι ο σεβασμός προς τα ζώα και τα δικαιώματά τους. Προωθεί αδέσποτα σκυλάκια σε υπεύθυνες υιοθεσίες και παρέχει νομική κάλυψη σε ενδεχόμενη καταγγελία κακοποίησης ζώων. Αν θες να προσφέρεις κάποια δωρεά, δεν έχεις παρά να μπεις στο site τους.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Dogs’ Voice (@dogsvoice)

ΑΝΙΜΑ

Ένας σύλλογος προστασίας και περίθαλψης άγριας ζωής. Αν θέλεις να γίνεις εθελοντ@ στην ΑΝΙΜΑ, μπορείς να μπεις στο site και να συμπληρώσεις την κατάλληλη φόρμα. Θα αναλάβεις μεταφορά ζώων προς υιοθεσία ή προς αρμόδιο κτηνίατρο, θα συμμετέχεις σε δράσεις για το καλό της χλωρίδας και της πανίδας και θα βοηθάς σε εκδηλώσεις που οργανώνει ο σύλλογος. Όλα αυτά, μπορείς να τα κάνεις είτε βρίσκεσαι στην Αθήνα, είτε στην επαρχία.

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

Ο Αρκτούρος υπάρχει από το 1992 και ειδικεύεται στην προστασία της άγριας πανίδας, κυρίως αρκούδων και λύκων, ενώ προσφέρει ευκαιρίες εθελοντισμού σε προγράμματα προστασίας του περιβάλλοντος. Μπορείς να εργαστείς εθελοντικά σε διάφορα προγράμματα που τρέχουν αυτή τη στιγμή με ελάχιστο διάστημα τις 15 ημέρες.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by ARCTUROS (@arcturosngo)

MΟm

Η εταιρία Mom ιδρύθηκε το 1988 και ειδικεύεται στη μελέτη και προστασία της Μεσογειακής φώκιας. Μπορείς να προσφέρεις στην εταιρία είτε με κάποια δωρεά είτε με εθελοντισμό σε κάποιο καλοκαιρινό πρόγραμμα περίθαλψης και επανένταξης μεσογειακής φώκιας. Επιπλέον, μπορείς να βοθήσεις και σε κάποια από τις εκδηλώσεις ή τα σεμινάρια που οργανώνουν, ή ακόμα και… να υιοθετήσεις μία φώκια!

Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης

“Ο καθένας από μας έχει κάτι να προσφέρει” είναι η φράση που χαρακτηρίζει την ένωση. Αυτό το σωματείο διασώζει και περιθάλπει αδέσποτα ζώα στο Δήμο Ηλιούπολης και όχι μόνο. Αποτελείται από πολλούς εθελοντές, απλούς ανθρώπους που αφιερώνουν λίγο χρόνο από την καθημερινότητα τους για τη φροντίδα και την περίθαλψη των ζώων. Αν θέλεις να γίνεις κι εσύ εθελοντ@, μπορείς να κάνεις απλώς ένα κλικ στο site!

Με τη συμμετοχή σου σε κάποια από αυτές τις οργανώσεις, μπορείς να συμβάλλεις ουσιαστικά στην καλύτερη ζωή των ζώων. Μια μικρή πράξη φροντίδας μπορεί να κάνει τη διαφορά, και η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων είναι η ιδανική αφορμή για να ξεκινήσεις!