“Αυτό που πρέπει (ή που θα ήθελα) να ξέρετε για μένα, είναι ότι αγαπώ πολύ τη ζωγραφική. Δεν ασχολούμαι μαζί της τόσο συχνά όσο θα ήθελα, αλλά είναι κάτι πηγαίο, σαν ανάγκη ας πούμε, που με αποφορτίζει, με ηρεμεί και νιώθω πως μου δίνει δύναμη. Έχω πάντα στόχο να ζωγραφίζω συχνότερα, ωστόσο αυτός κάπως “χάνεται” μέσα στην καθημερινότητα.” λέει ο άνθρωπος πίσω από @FiliaGeorgoudi, ένα κανάλι που ενημερώνει και επικοινωνεί θέματα που απασχολούν όλους με τον ιδιαίτερο τρόπο της Φιλίας.

Όμως τι ώρα ξυπνάει κάθε πρωί και ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνει μόλις σηκωθεί;

Τις καθημερινές ξυπνάω στις 7:00 το πρωί. Το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να κλείσω το (ανυπόφορο) ξυπνητήρι και αμέσως να σηκωθώ για να φτιάξω τον πρώτο καφέ της ημέρας μου. Προφανώς δεν είμαι μόνη μου: Μαζί μου είναι η Μπλάνκα και ο Λέων, τα δύο “παιδιά” μου – θηλυκός λευκός σκύλος, αρσενικός μαύρος γάτος αντίστοιχα. Συνήθως ο Λέων έχει ξυπνήσει νωρίτερα από εμένα, αλλά πάντα περιμένει το ξυπνητήρι να χτυπήσει, προκειμένου να αρχίσει να ζητάει χάδια και προσοχή. Η Μπλάνκα πάντα κοιμάται όσο κοιμάμαι κι εγώ.

Τι έχει πάντα πάνω στο κομοδίνο της;

Έχω πάντα το κινητό μου (το οποίο φορτίζει κατά τη διάρκεια της νύχτας), τα γυαλιά μου και ένα ποτήρι νερό.

Πόση ώρα αφού έχει ξυπνήσει ελέγχει το κινητό της/διαβάζει μηνύματα/απαντά email;

Αρχίζω να κοιτάω το κινητό μου μετά τις πρώτες γουλιές καφέ. Είναι κομμάτι της πρωινής μου “ιεροτελεστίας” ο πρώτος καφές της ημέρας με βίντεο από τις ειδήσεις της προηγούμενης μέρας που ενδεχομένως δεν είδα, πολιτικές συζητήσεις και ανάλογο σχολιασμό. Σε αυτήν τη φάση θα δω και τα μηνύματα στο κινητό μου. Τα e-mails και ό,τι αφορά στη δουλειά, εάν δεν είναι επείγον, τα αφήνω για όταν αρχίσω τη δουλειά μου. Προσπαθώ αυτό το χρονικό διάστημα που διαρκεί ο πρωινός καφές να το αφιερώνω σε πράγματα που δεν έχουν άμεση σχέση με τη δουλειά. Η αλήθεια είναι ότι θέλω να είμαι σε πλήρη εγρήγορση, προκειμένου να ανταποκριθώ στο επίπεδο που θέλω στα επαγγελματικά ζητήματα. Και το πρωινό ξύπνημα (για μένα τουλάχιστον) δεν ενδείκνυται και τόσο.

Τρωει πρωινό ή έναν καφέ στο χέρι και φεύγει τρέχοντας;

Καφές κι έφυγα. Δυστυχώς δεν κατάφερα ποτέ να υιοθετήσω ή να εφαρμόσω τη συνήθεια του πρωινού. Μόνο στα ταξίδια το καταφέρνω, αλλά αυτά είναι ειδική περίπτωση. Κακώς δεν το έχω καταφέρει, αλλά είναι κάτι εντελώς εκτός της καθημερινότητας και της ρουτίνας μου.

Αν είχε μόνο 15 λεπτά χρόνο τι θα επέλεγε να κάνει; Σε ποια συνήθεια θα έδινε προτεραιότητα;

Θα τα αφιέρωνα στα ζωάκια μου και στη βόλτα της Μπλάνκα. Λίγα τα 15 λεπτά και για τα δύο, ειδικά για τη βόλτα της, αλλά σε μια τέτοια συνθήκη θα θυσίαζα όλους τους πρωινούς καφέδες του κόσμου.
@filia_fg

Kαι η beauty routine της; Τι περιλαμβάνει;

Πλύσιμο προσώπου με καλό, ειδικό σαπούνι, ένα καλό serum και μια καλή κρέμα νυκτός.

Σε τι διαφέρουν τα πρωινά του Σαββατοκύριακου από αυτά των άλλων ημερών;

Η διαδικασία είναι πάντα η ίδια, απλά διαφέρει η ώρα του πρωινού ξυπνήματος. Τα Σαββατοκύριακα έχω την πολυτέλεια να κοιμηθώ δύο ώρες παραπάνω. Κατά τα άλλα, αφού ξυπνήσω, ακολουθώ την ίδια ρουτίνα με τις καθημερινές. Τον χειμώνα θα πιω τον καφέ μου στην κουζίνα, το καλοκαίρι στο πίσω μέρος του μπαλκονιού, όσο έχει δροσιά.

Υπάρχουν κάποιες συνήθειες που προσπαθεί να αποφύγει τα πρωινά;

Προσπαθώ να έχω μια αρκετά έντονη καθημερινότητα, στην οποία έχω εντάξει και την κίνηση και τη γυμναστική. Οπότε προσπαθώ να έχω μια ρουτίνα που περιλαμβάνει και δραστηριότητες που κάνουν καλό στην υγεία μου. Η πρωινή βόλτα με την Μπλάνκα είναι ένα πολύ όμορφο κομμάτι αυτής της ρουτίνας, συμπεριλαμβανομένης και της πρωινής – αν και πιστεύω ότι η διατύπωση αυτή την αδικεί. Γενικά, όχι, δε θα ήθελα να αλλάξω κάτι στο πώς ξεκινάω τη μέρα μου.

Προετοιμάζεται για την ημέρα από το προηγούμενο βράδυ;

Πάντα αφήνω τα βράδια μου ελεύθερα από πίεση και άγχος. Είναι περιορισμένος ο ελεύθερος χρόνος μου (όπως όλων μας), συνεπώς προσπαθώ, όσο διαρκεί, να τον αξιοποιώ για να γεμίζω μπαταρίες και να κάνω πράγματα που με ηρεμούν και με ξεκουράζουν ψυχικά. Η μέρα και η ετοιμασία της έχει ξεκινήσει λίγο πριν τελειώσει η δουλειά της προηγούμενης. Τότε κάνω τον προγραμματισμό μου και φτιάχνω το πλάνο της επομένης.
@filia_fg

Υπάρχει κάτι που θα ήθελε να βελτιώσει στην πρωινή της ρουτίνα;

Νομίζω πως όχι… Ίσως να πρόσθετα την ένταξη του πρωινού σε αυτήν. Πέραν αυτού, δεν υπάρχει κάτι που θα ήθελα να αλλάξω ή να βελτιώσω.

Έχει κάποιο tip για ευχάριστο πρωινό ξύπνημα;

Πέραν των τετριμμένων (επαρκείς ώρες ύπνου, σωστή διατροφή το προηγούμενο βράδυ, καλή ενυδάτωση του οργανισμού), αυτό που δίνει δύναμη και όρεξη, είναι το να υπάρχει πάντα ένας σκοπός. Να ξυπνάμε, έχοντας στο μυαλό μας έναν καινούργιο στόχο, ένα μικρό βήμα, μια μικρή επιτυχία που θέλουμε να κατακτήσουμε. Όχι απαραίτητα στο επαγγελματικό κομμάτι: Το κίνητρο μπορεί και πρέπει να σχετίζεται με κάθε τομέα της ζωής μας. Αλλά είναι απαραίτητο συστατικό στοιχείο, που δίνει δύναμη. Και δεν είναι πάντα εύκολο.