Στα 71 της χρόνια, η Marissa Teijo επαναπροσδιορίζει την ομορφιά, τη δύναμη και τις ηλικιακές προσδοκίες. Η Teijo έγραψε πρόσφατα ιστορία ως η γηραιότερη διαγωνιζόμενη που συμμετείχε ποτέ στα καλλιστεία Miss Texas USA. Αν και δεν κέρδισε το στέμμα, έκλεψε τις εντυπώσεις με την εμπνευσμένη ιστορία της για την ανθεκτικότητα, την αυτοπεποίθηση και μια διαδρομή πέρα από τα όρια.

Μια ζωή αφοσίωσης και σκληρής δουλειάς

Για δεκαετίες, η Teijo ισορροπούσε ανάμεσα στην καριέρα της ως δασκάλα δημοτικού σχολείου, στον ρόλο της ως μητέρα και στη σταδιακή μεταμόρφωσή της σε αθλήτρια bodybuilding. Στα σαράντα της, άρχισε να αγωνίζεται σε διαγωνισμούς bodybuilding, καταρρίπτοντας τα στερεότυπα με τη μικροσκοπική, αλλά ισχυρή σωματική της διάπλαση. Το ταξίδι της στη γυμναστική, σε συνδυασμό με τη λατινική της κληρονομιά και την ακλόνητη εργασιακή της ηθική, την έχει καταστήσει σύμβολο επιμονής για τις γυναίκες όλων των ηλικιών.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marissa Teijo (@marissateijo)

«Αν δουλεύεις σκληρά, η ανταμοιβή πάντα έρχεται στο τέλος», δήλωσε η Teijo στην El País σε πρόσφατη συνέντευξή της. Η σκληρή δουλειά είναι κάτι που γνωρίζει πολύ καλά. Γεννημένη από Μεξικανούς γονείς σε μια μικρή πόλη στο Βόρειο Τέξας, πέρασε τα καλοκαίρια της δουλεύοντας στο οικογενειακό αγρόκτημα, οργώνοντας χωράφια κάτω από τον εκτυφλωτικό ήλιο του Τέξας. Το μελαψό δέρμα της και η ισπανόφωνη καταγωγή της την έκαναν να ξεχωρίζει σε μια κοινότητα όπου τα ξανθά μαλλιά και τα μπλε μάτια ήταν ο κανόνας. Η Teijo πάλευε με την εικόνα της, νιώθοντας εκτός τόπου και χρόνου, αλλά ακόμη και τότε, ονειρευόταν κάτι περισσότερο.

Η πορεία της προς την κατάκτηση μιας ζωής με καλύτερους όρους ξεκίνησε στην ενήλικη ζωή της, εμπνευσμένη από την Rachel McLish, την πρώτη Miss Olympia και είδωλο της γυμναστικής. Η Teijo ήθελε να αναπτύξει μυϊκή μάζα όπως η McLish και, με αποφασιστικότητα, ξεκίνησε ένα ταξίδι γυμναστικής που θα άλλαζε τη ζωή της. Με την πάροδο του χρόνου, όχι μόνο μεταμόρφωσε το σώμα της, αλλά απέκτησε εμπιστοσύνη στην ομορφιά της και έγινε πρότυπο για τις γυναίκες παγκοσμίως.

Ξεπερνώντας τα εμπόδια

Το περασμένο καλοκαίρι, η Marissa Teijo ήθελε να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό, γι’ αυτό και αποφάσισε να πάρει μέρος στο διαγωνισμό Miss Texas USA στα 71 της χρόνια, καταρρίπτοντας το προηγούμενο όριο ηλικίας των 28 ετών, το οποίο είχε μόλις πρόσφατα αρθεί. Αν και νικήτρια του διαγωνισμού ήταν η Aarieanna Ware, η παρουσία της Teijo συμβόλισε μια αλλαγή στον κόσμο των καλλιστείων – μια υπενθύμιση ότι η ομορφιά δεν γνωρίζει ηλικιακά όρια. Στεκόμενη στην πασαρέλα, ποζάροντας δίπλα σε νεότερες γυναίκες με μπικίνι, η Teijo υπενθύμισε στο κοινό ότι η ομορφιά και η δύναμη δεν έχουν ηλικία, έχουν όμως πολλές διαφορετικές μορφές.

Αναλογιζόμενη την εμπειρία της, εξέφρασε ευγνωμοσύνη για την ευκαιρία να εμπνεύσει άλλους. «Αισθάνομαι πολύ περήφανη για τον εαυτό μου, που έχω δουλέψει τόσο σκληρά. Παίρνω τώρα την ανταμοιβή μου», είπε.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marissa Teijo (@marissateijo)

Η ιστορία της Teijo είναι μια ιστορία εξωτερικής και εσωτερικής μεταμόρφωσης. Τώρα, στα 71 της χρόνια, η Teijo διατηρεί μια αφοσιωμένη ρουτίνα γυμναστικής, συνεχίζοντας να εμπνέει τους οπαδούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μοιράζεται βίντεο προπόνησης, προβάλλει τοπικές επιχειρήσεις και προωθεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Αν και δεν αγωνίζεται πλέον, ασχολείται καθημερινά με καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις, όπως περπάτημα, κολύμπι και spinning, μαζί με άρση βαρών 3 ημέρες την εβδομάδα.

Η ίδια δηλώνει ένθερμη υποστηρικτής της υγιεινής διατροφής: Πίνει άφθονο νερό, αποφεύγει τα επεξεργασμένα τρόφιμα και καταναλώνει γλυκά με μέτρο. Η προσέγγισή της για την υγεία επεκτείνεται πέρα από την εξωτερική εμφάνιση – η Teijo πιστεύει ότι η φροντίδα του σώματος είναι το κλειδί για την ψυχική και συναισθηματική ευεξία.

Επαναπροσδιορίζοντας την ηλικία και την ομορφιά

Το πέρασμα του χρόνου δε την αφήνει αδιάφορη, αλλά η Teijo παραμένει θετική, αντιστεκόμενη στην έννοια του «να νιώθεις ηλικιωμένη». «Όταν η ιδέα περνάει από το μυαλό μου, λέω: «Όχι, δεν αισθάνομαι γριά», λέει γελώντας. Αντιθέτως, προτιμά να απολαμβάνει τη ζωτικότητα και τα επιτεύγματά της.

Το μήνυμά της είναι σαφές: Η ηλικία δεν στέκεται εμπόδιο στο να πετυχαίνεις τα όνειρά σου. Είτε στο bodybuilding, είτε στη σκηνή των καλλιστείων, είτε στην καθημερινή ζωή, η Marissa Teijo αποδεικνύει ότι η ομορφιά, η δύναμη και η αυτοπεποίθηση είναι διαχρονικές ιδιότητες. Το ταξίδι της από ένα κορίτσι που δούλευε στα χωράφια του Τέξας σε ένα είδωλο της γυμναστικής και των καλλιστείων χρησιμεύει ως έμπνευση για τις γυναίκες: Ποτέ δεν είναι αργά για να κυνηγήσεις τα όνειρά σου.