Ο Βασίλης Χρυσανθόπουλος ή @billakosssss ταξιδεύει και βγάζει τόσο όμορφες φωτογραφίες και videos που μας αφήνουν να αναρωτιόμαστε αν ζηλεύουμε περισσότερο τα ταξίδια ή το ταλέντο του στο ταξιδιωτικό περιεχόμενο. 

Ο ίδιος λέει ότι πίσω από το ταξιδιωτικό account αλλά και το ταξιδιωτικό blog Travel-tales.gr κρύβεται η αγάπη για το ταξίδι και την εξερεύνηση και η προσπάθεια της αποτύπωσης της εμπειρίας, είτε μέσω των άρθρων, είτε μέσω των φωτογραφιών και των videos.

“Το τελευταίο διάστημα νιώθω τυχερός γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να οργανώνω ταξίδια σε αγαπημένους προορισμούς στην Ελλάδα -προς το παρόν – στα οποία ακολουθώ και να μεταφέρω την εμπειρία του κάθε μέρους όπως την έχει ζήσει, σε ανθρώπους με εμπειρία στα ταξίδια αλλά πιο σημαντικό σε ανθρώπους που έγινα η αφορμή να κάνουν το πρώτο βήμα, να σηκωθούν από τον καναπέ τους και να ζήσουν όλα αυτά που ήθελαν και δεν τολμούσαν.”

Ο Βασίλης επίσης οργανώνει ταξίδια -μία δράση που μετράει μόνο ένα χρόνο ζωής- τα οποία όπως λέει “είναι lgbtq+ friendly και θέλω να αναφερθώ στην αγάπη που παίρνω από τους ανθρώπους που, με ακολουθούν γιατί νιώθουν ασφάλεια να είναι ο εαυτός τους σε αυτές τις εκδρομές. Τα ταξίδια αυτά έχουν αγκαλιαστεί από solo γυναίκες που νιώθουν ασφάλεια να ταξιδέψουν. Είναι για εμένα το μεγαλύτερο μου επίτευγμα, αρχικά σαν άνθρωπος να φέρνω σε επαφή ανθρώπους που τελικά καταλήγουν μια μεγάλη παρέα.” λέει.

Tι σημαίνει για σένα ταξίδι;

Το ταξίδι σημαίνει εικόνες, χρώματα, γεύσεις, νέοι πολιτισμοί, χαμογελαστοί άνθρωποι με τους οποίους επικοινωνείς ακόμα και αν δεν μιλάτε την ίδια γλώσσα. Σημαίνει ζωή.

Ποιο κομμάτι απολαμβάνεις περισσότερο σε ένα ταξίδι;

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω το κομμάτι που απολαμβάνω περισσότερο γιατί όλα συνθέτουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία. Αγαπώ κάθε στιγμή, από την στιγμή που θα χαιρετήσω τις δυο γάτες μου στο σπίτι, μέχρι την στιγμή που θα γυρίσω και θα κάτσω στο γραφείο γράφοντας ένα άρθρο και διαλέγοντας φωτογραφίες και videos. Αν έλειπε κάτι, το ταξίδι δεν θα είχε την ίδια αξία για εμένα.

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση/δυσκολία στο να ταξιδεύεις πολύ συχνά;

Χάνεις στιγμές με του δικούς σου ανθρώπους, αν και προσπαθώ τα ταξίδια μου να μην είναι σε γιορτές μιας και τα high seasons είναι τόσο τουριστικά που η αυθεντικότητα της κάθε χώρας αλλοιώνεται από τον τουρισμό.

Έχεις κάποια ανάμνηση από τα ταξίδια που έκανες στην παιδική σου ηλικία;

Όσο παράξενο και αν σου φαίνεται, προέρχομαι από μια οικογένεια που ταξίδευε σπάνια, καθότι Αθηναίος το μεγαλύτερο ταξίδι μου κατά την διάρκεια των παιδικών μου χρόνων ήταν μέχρι το εξοχικό στην Σαρωνίδα.

Αν έπρεπε να θυμηθείς 1-2 εμπειρίες από τα ταξίδια που κάνεις τα τελευταία χρόνια ποιες θα ήταν αυτές;

Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στα ”αποστειρωμένα” ταξίδια την περίοδο του COVID 19, τις άδειες πόλεις, τα άδεια αεροδρόμια, τα κλειστά καταλύματα και τα κλειστά εστιατόρια. Στον αντίποδα δεν θα ξεχάσω τα πρόσωπα των ντόπιων αλλά και των τουριστών στο άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία της παλιάς πόλης της Πράγας την πρώτη χρόνια μετά την καραντίνα. Ειδικά η συγκίνηση των ντόπιων με συνεπήρε.

Κι αν είχες την ευκαιρία να αλλάξεις κάτι απ’ όσα βλέπεις στα ταξίδια σου τι θα άλλαζες;

Θα απαγόρευα το camping τελείως, στα σημεία που συγκεντρώνονται οι campers είναι και τα σημεία που θα βρεις και τα περισσότερα σκουπίδια, είτε σε βουνό είτε σε λίμνη ή θάλασσα.

Υπάρχει κάποια πόλη, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, που πια να αποκαλείς ‘’σπίτι’’ σου;

Τα τελευταία χρόνια αγάπησα την Ιο. Αν και η πρώτη επαφή μου με το νησί ήταν λίγο κακή, όταν ξαναβρέθηκα στο νησί το αγάπησα για την ενέργεια του και την απίστευτη φυσική του ομορφιά. Και πλέον μια φορά τον χρόνο προσπαθώ να την επισκέπτομαι, κατά κύριο λόγω Σεπτέμβρη ή Μάιο.

Και σε ποιον προορισμό μπορείς να πηγαίνεις ξανά και ξανά;

Φυσικά στην Ιταλία, κάθε πόλη κρύβει χιλιάδες μυστικά, γευστικά ταξίδια και άπειρες ιστορίες. Μπορώ να πηγαίνω στην Ιταλία μόνο για να μια μέρα και να επιστρέφω μόνο και μόνο για να μυρίζω ιταλικό οξυγόνο.

Τι σε έχουν διδάξει τα ταξίδια και οι εκδρομές σου;

Με έχουν διδάξει σεβασμό, ταπεινότητα και αγάπη. Όταν βρίσκεσαι σε τεράστιες πόλεις όπως το Πεκίνο ή η Νέα Υόρκη, νιώθεις τόσο μικρός που αλήθεια το εγώ φεύγει από τη μέση και γίνεσαι μέρος ενός συνόλου.