Τι σημασία έχει η ηλικία; Ένας αριθμός είναι, τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο. Γιατί λοιπόν, να μη δούμε σειρές ή ταινίες που θα μας κάνουν να θυμηθούμε την εφηβεία μας, την όποια αθωότητα είχαμε, μαζί με τα πρώτα καρδιοχτύπια;

Ο καιρός κουτσά στραβά, κάτι πάει να κάνει για να μας θυμίσει ότι έχουμε φθινόπωρο. Πάρε λοιπόν την αγαπημένη σου κουβέρτα, φτιάξε τον ζεστό σου τον καφέ, την αγαπημένη σου «τεμπέλικη» λιχουδιά (π.χ καραμελωμένα ποπ κόρν) και βουρ στο Netflix.

1. To All the Boys I’ve loved before

Μια τριλογία που σε κάνει να λιώσεις από τρυφερότητα και ρομαντισμό. Στην εποχή που όλα είναι η εικόνα, η δεκαεπτάχρονη Lara Jean Covey, διαβάζει μυθιστορήματα και ονειρεύεται να βρει τον μεγάλο έρωτα. Μόνο που μια συμφωνία, ανατρέπει τα όποια σχέδια της.

2. Atypical

Η σειρά αυτή, επικεντρώνεται στη ζωή του εφήβου Σαμ, που ζει με αυτισμό. Σου δείχνει, πώς από τη μεγάλη του αγάπη για τους πιγκουίνους, όλα είναι εφικτά, αρκεί να μη μπεις στο τρυπάκι να συμβιβαστείς με ότι σου επιβάλει η κοινωνία ή η οικογένεια σου. Έρωτες, γκάφες, αναποδιές και χιούμορ έχουν συνθέσει την ιδανική σειρά για να αρχίσεις το φθινόπωρο σου.

3. Never Have I Ever

Τι γίνεται όταν μια έφηβη Ινδή, προσπαθεί να συνδιάσει τις παραδόσεις από όπου κατάγεται με την σύγχρονη εποχή όπου ζει στην Αμερική; Πώς μαθαίνει να ξεμπερδεύεται από τα ερωτικά τρίγωνα και πώς μαθαίνει που πραγματικά ανήκει η καρδιά σου; Το Never Have I Ever, είναι η σειρά που αποδεικνύει ότι όλα είναι πιο απλά, αρκεί να ακούμε την καρδιά μας.

4. Το Ημερολόγιο Μιας Πριγκίπισσας

Η ρομαντική κομεντί ταινία, το Ημερολόγιο Μιας Πριγκίπισσας, μας παίρνει από το χέρι και μας δείχνει την ενηλικίωση μιας έφηβης, που ξαφνικά μαθαίνει ότι είναι η διάδοχος του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι ισορροπίες αλλάζουν και η εφηβεία με τον έρωτα και όλα τα υπόλοιπα κοριτσίστικα πράγματα της ηλικίας, δυσκολεύονται να συνυπάρξουν με τον τίτλο.

5. One day

Τόσο η σειρά όσο η ταινία αξίζουν την προσοχή σου. Δική σου η επιλογή, στο Netflix, υπάρχουν και τα δύο. Αν θες την άποψη μου, η ταινία μου αρέσει λίγο παραπάνω λόγω και της Αν Χαθαγουεϊ. Μέσα από δύο εφήβους, που μεγαλώνουν και μαζί και χώρια και ανακαλύπτουν ότι ο έρωτας μεταξύ τους είναι κάτι παραπάνω από αμοιβαίος, αλλά οι ίδιοι βάζουν εμπόδια χωρίς να ξέρουν το πραγματικό γιατί. Συγκινητικό και τρυφερό που θα σε κάνει να θες να κλάψεις (ίσως).