Τα makeup trends που θα κυριαρχήσουν το φετινό φθινόπωρο- όπως τα είδαμε στην πασαρέλα και τα social media– και πως να υιοθετήσεις αυτές τις τολμηρές και μοντέρνες επιλογές. 

Οι μεταβατικές περίοδοι είναι πάντα οι πιο ενδιαφέρουσες γιατί σου δίνουν την ευκαιρία να πειραματιστείς τόσο στο ντύσιμο αλλά φυσικά και στο μακιγιάζ που με τη σειρά του κι αυτό αποτελεί μέρος του outfit. Η εμφάνιση νέων τάσεων φέρνει ανανέωση και τη δυνατότητα να δοκιμάσεις νέα χρώματα, διαφορετικά στιλ και υφές μέχρι να κατασταλάξεις σ’ αυτό που εκφράζει καλύτερα την προσωπικότητά σου. 

Οι τάσεις πλέον διαμορφώνονται από τις Εβδομάδες Μόδας αλλά και τα social media, ιδιαίτερα το TikTok, αφού έχουν καταφέρει να επηρεάζουν σημαντικά μία αρκετά μεγάλη μερίδα του κοινού και ό,τι παρουσιάζεται εκεί αποκτά μεγάλη δυναμική.

Φέτος ας περιμένεις μία αντίθεση της απλότητας και του τολμηρού, με σκοπό πάντα να αναδεικνύεται η φυσική ομορφιά.  

Black Honey 

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Clinique (@clinique)

Να συμφωνήσουμε ότι αν το φθινόπωρο είχε μόνο ένα χρώμα στο μακιγιάζ, θα ήταν αυτό του κερασιού; Ναι, ναι, ναι. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το συγκεκριμένο μακιγιάζ είναι εμπνευσμένο από το viral προϊόν της Clinique, το Black Honey Lipstick, ένα ημι- διάφανο- σκούρο balm που προσαρμόζεται στα χείλη και σε κάθε άνθρωπο δείχνει διαφορετικό.  

Αυτό είναι που κάνει και το συγκεκριμένο μακιγιάζ τόσο ξεχωριστό. Είναι ένα ζεστό look που έχει την ικανότητα και να ταιριάζει και να συμπληρώνει ένα ευρύ φάσμα αποχρώσεων της επιδερμίδας. Ένα αρκετά φυσικό μακιγιάζ τόσο για την ημέρα όσο και για το βράδυ. Το χρώμα του κερασιού ταιριάζει σε κάθε άτομο που το επιλέγει και προσδίδει μία φρεσκάδα στα χαρακτηριστικά του προσώπου. Στην αγορά θα βρεις πολλά προϊόντα στην απόχρωση αυτήν για να δημιουργήσεις το Black Honey, προϊόντα που μπορούν να φορεθούν και στα χείλη καθώς και στα ζυγωματικά.  

Monochromatic look 

Ίσως μία από τις διαχρονικές τάσεις του μακιγιάζ. Από τις πιο εύκολες τεχνικές, χρησιμοποιείς το ίδιο χρώμα στα χείλη, στα ζυγωματικά αλλά και στα μάτια. Με τη χρήση μόνο ενός προϊόντος έχεις ένα ολοκληρωμένο μακιγιάζ, φυσικά αυτό δεν είναι απαραίτητο, καθώς μπορείς να βρεις προϊόντα σε κοντινές αποχρώσεις για κάθε περιοχή του προσώπου. Ένα αρμονικό, ομοιόμορφο και πολύ ισορροπημένο look για να δείχνεις πάντα κομψή και περιποιημένη. 

Κόκκινα χείλη 

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Violette (@violette_fr)

Και ακολουθεί άλλη μία διαχρονική τάση που ¨παίζει¨ σε όλες τις σεζόν από χειμώνα μέχρι καλοκαίρι. Διάλεξε από το φάσμα των αποχρώσεων του κόκκινου- έντονο κόκκινο, βουργουνδί, μπορντώ και οι επιλογές δεν σταματούν- ανάλογα τη διάθεσή σου. Φαντάσου να έχεις χτίσει το απόλυτο φθινοπωρινό outfit και να το συμπληρώνεις με το αγαπημένο σου κόκκινο κραγιόν. 

Ένα δύσκολο χρώμα στην εφαρμογή, πως θα το πετύχεις; Διαλέγεις ένα κόκκινο κραγιόν. Μην σκεφτείς στιγμή ότι δεν σου ταιριάζει. Το κόκκινο κραγιόν ταιριάζει σε όλους, όπως είπαμε υπάρχουν τόσες πολλές αποχρώσεις που ανάλογα με τον τόνο της επιδερμίδας σου, θα επιλέξεις το κατάλληλο για εσένα. Οριοθέτησε τα χείλη σου με ένα μολύβι χειλιών, άπλωσέ το και στο εσωτερικό για να διατηρηθεί πιο σταθερό το κραγιόν και τοποθέτησέ το. Είτε ματ είτε γυαλιστερό θα είναι το ίδιο εντυπωσιακό. Θα σου προτείναμε να αφήσεις το υπόλοιπο μακιγιάζ πιο φυσικό, ώστε τα κόκκινα χείλη να τραβούν όλη την προσοχή. 

Grungy makeup για τα μάτια 

Το grunge των ‘90s εκτός από το ντύσιμο, φαίνεται θα μας απασχολήσει και στο μακιγιάζ. Ένα εναλλακτικό στιλ μακιγιάζ  όπως εναλλακτικό είναι και το γνωστό μουσικό είδος από όπου είναι εμπνευσμένο. Παρουσιάζεται πιο ανανεωμένο με παραλλαγές που προσπαθεί να αναδείξει μία σκοτεινή ομορφιά. Η τάση αυτή δίνει έμφαση σε πιο ¨χαλασμένα¨ στοιχεία, σαν μουτζουρωμένα σε τόνους σκούρους και πιο μουντούς για μία μυστηριώδη ατμόσφαιρα. Το μακιγιάζ των ματιών είναι το κύριο στοιχείο κάνοντας layering διάφορα χρώματα σκιών, χωρίς να ενδιαφερθείς για το blending. Διατήρησε φυσική την επιδερμίδα σου, με ένα ελαφρύ foundation ή και καθόλου για ακόμη πιο φυσικό αποτέλεσμα, την ίδια τακτική ακολούθησε και με το ρουζ. Μην ασχοληθείς ιδιαίτερα με το σχηματισμό των φρυδιών σου, άφησέ τα ατημέλητα να ταιριάζει με το όλο στιλ του μακιγιάζ. Βασικό στοιχείο είναι επίσης τα σκούρα χείλη αν πάλι δεν είναι κάτι που σου ταιριάζει, μέρος του grunge στιλ είναι τα χείλη με ελάχιστο gloss. 

Γκρι και πράσινες αποχρώσεις για τα μάτια 

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @patmcgrathreal

Το γκρι και το πράσινο είναι ένας κομψός και φθινοπωρινός συνδυασμός- εμπνευσμένος από τη φύση αλλά και έχοντας και disco vibes– αν θες να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα χρώματα του φθινοπώρου. Οι πράσινες αποχρώσεις κάνουν το ντεμπούτο τους στο μακιγιάζ. Πράσινο της ελιάς, σμαραγδί  συνδυάζονται και δένουν τέλεια με το γκρι και όλες τις αποχρώσεις του όπως ασημί και δημιουργούν ένα φρέσκο και διαφορετικό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ των ματιών. Φέτος είναι και πάλι στη μόδα οι χρωματιστές mascara, γίνε τολμηρή κι επέλεξε πράσινη mascara για να ολοκληρώσεις το look και να αναδείξεις τα μάτια σου. Η Pat McGrath έχει εντάξει στη συλλογή της μεταλλικές γκρι αποχρώσεις με πράσινες για έντονες εμφανίσεις.