Οι άνθρωποι σήμερα, βρίσκονται σε μια περίεργη κατάσταση, όπου αναζητούν απεγνωσμένα τη σύνδεση και θέλουν να συναντηθούν, αλλά έχουμε κατά κάποιο τρόπο χάσει τις κοινωνικές μας δεξιότητες όσον αφορά τη γνωριμία με κάποιον στην πραγματική ζωή.

Στη Νέα Υόρκη, το πρόβλημα αυτό αποκτά λύση, αφού πλέον μπορείς να φορέσεις τα αθλητικά σου και να βγεις για τρέξιμο με σκοπό όχι μόνο την άθληση αλλά και μια νέα γνωριμία.

@its_juh_knee_uh

first up is lunge run club #datingstorytime #dating #datingnyc #datinginyour30s #datinglife #datingtips #eventsnyc #CapCut

♬ original sound – its _juh_knee_uhhhh

Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, υπήρξε πολλή κουβέντα στο διαδίκτυο σχετικά με το πώς το dating έχει χαλάσει. Μια ολόκληρη γενιά έχει μεγαλώσει αναζητώντας κατά κύριο λόγο έναν σύντροφο, σαρώνοντας μέσα από ατελείωτες εναλλάξιμες εφαρμογές γνωριμιών, και γίνεται σαφές ότι, για πολλούς, αυτό δεν λειτουργεί. Πρόσφατα, το New York Magazine μίλησε με αρκετές γυναίκες που είχαν γίνει viral επειδή δημοσίευσαν βίντεο με τους εαυτούς τους να κλαίνε για την κατάσταση της ερωτικής τους ζωής.

Καθώς πολλαπλασιάζονταν οι τίτλοι για το πόσο άσχημα είναι τα πράγματα εκεί έξω, ένας άλλος τύπος περιεχομένου για ραντεβού άρχισε να γίνεται viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι singles άρχισαν να δημοσιεύουν στο TikTok και αλλού, ότι μπορεί να έχουν βρει το τέλειο μέρος για να συναντήσουν το ταίρι τους: τα run clubs.

Η λέσχη single run club ήταν το πνευματικό παιδί του ιδρυτή του Lunge, Steve Cole, και της Rachael Lansing, προπονήτριας φυσικής κατάστασης με έδρα τη Νέα Υόρκη. Οι δύο τους γνωρίστηκαν μέσω μιας κοινής σύνδεσης στον κλάδο και ονειρεύτηκαν μια εβδομαδιαία συνάντηση όπου οι singles θα μπορούσαν να συνομιλούν μεταξύ τους σε ένα χαλαρό, βασισμένο στη γυμναστική περιβάλλον. Πρόσθεσαν μερικές παραλλαγές σε ένα παραδοσιακό κλαμπ: ενθαρρύνοντας όσους ελπίζουν να βρουν ραντεβού να φορέσουν μαύρα για να δηλώσουν τη διαθεσιμότητά τους και οδηγώντας την ομάδα σε ένα μπαρ μετά το τρέξιμο, όπου όλοι μπορούν να γνωριστούν.

Αλλά ενώ το Lunge Run Club είναι ίσως η πιο viral επανάληψη αυτής της τάσης, τα run clubs για την αγάπη είναι ένα εθνικό φαινόμενο. Πολλοί λένε ότι άρχισαν οργανικά να πηγαίνουν σε δωρεάν εκδηλώσεις γυμναστικής με την ελπίδα να γνωρίσουν κάποιον, αφού συνειδητοποίησαν ότι η προσπάθεια να βρουν ένα ταίρι σε ένα μπαρ ή ένα κλαμπ δεν είχε πολύ νόημα για εκείνους, επειδή το να βγαίνουν έξω δεν είναι κάτι που τους αρέσει να κάνουν μόν@ τους και μισούν τις εφαρμογές.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες σε συνδυασμό έχουν καταστήσει αυτή την τάση, που έχει αναπτυχθεί απίστευτα γρήγορα. Αμέσως μετά την έναρξη της διαδικτυακής διάδοσης των run clubs για singles, πολλοί παρατηρητές άρχισαν σύντομα να δημοσιεύουν άλλα βίντεο με αμέτρητους ντυμένους με αθλητικά παπούτσια εργένηδες να βροντοφωνάζουν στα πεζοδρόμια της πόλης.