H Μαλβίνα που ίσως ακολουθείς ήδη στο @make_malvina_up μοιράζεται μέσα από videos στα social media μυστικά για το make up των ματιών. “Είμαι η Μαλβίνα και τα τελευταία 9 χρόνια δημιουργώ περιεχόμενο. Έχω σπουδάσει marketing και βρίσκομαι στο τέλος του μεταπτυχιακού μου στο digital marketing, κάτι που έχει ενισχύσει τις ψηφιακές δεξιότητές μου. Ειδικεύομαι στο beauty content, εστιάζοντας στη σωστή εφαρμογή προϊόντων μακιγιάζ και μοιράζομαι τεχνικές για την ιδανική τοποθέτηση σκιάς. Το πάθος μου είναι να προσφέρω πρακτικές γνώσεις και έμπνευση στον τομέα της ομορφιάς. Είμαι πολύ χαρούμενη που έχω δημιουργήσει μια κοινότητα ακολούθων που αγαπά το μακιγιάζ, με παγκόσμια βάση!”

Τι ώρα περίπου ξυπνάς το πρωί και ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις μόλις σηκωθείς;

Συνήθως ξυπνάω γύρω στις 8 π.μ., καθώς εργάζομαι από το σπίτι, έχω την ευελιξία να ρυθμίζω το πρόγραμμά μου όπως επιθυμώ. Το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να αερίσω το διαμέρισμά μου και έπειτα να πλύνω τα δόντια και το πρόσωπό μου.

Τι έχεις πάντα πάνω στο κομοδίνο σου;

Έχω πάντα το κινητό μου, ένα σημειωματάριο και κάποιο βιβλίο.

Πόση ώρα αφού έχεις ξυπνήσει ελέγχεις το κινητό σου/διαβάζεις μηνύματα/απαντάς email;

Δυστυχώς, πολλές φορές πριν καν σηκωθώ, τσεκάρω το κινητό μου για ειδοποιήσεις και emails. Είναι αναπόφευκτο λόγω της φύσης της δουλειάς μου. Ωστόσο, θα απαντήσω στα emails αφού απολαύσω το πρωινό μου.

Τρως πρωινό ή έναν καφέ στο χέρι και έφυγες;

Η αλήθεια είναι ότι οι συνήθειες μου διαφέρουν από αυτές του μέσου Έλληνα. Πάντα τρώω πρωινό – δεν έχω παραλείψει ποτέ αυτό το γεύμα – και δεν πίνω καθόλου καφέ. Ναι, ξέρω, όλοι το βρίσκουν παράξενο… Πιστεύω ότι ένας λόγος που δεν δυσκολεύομαι να ξυπνήσω το πρωί είναι ότι δεν πίνω καφέ!

Αν είχες μόνο 15 λεπτά χρόνο τι θα επέλεγες να κάνεις; Σε ποια συνήθεια θα έδινες προτεραιτότητα;

Σίγουρα να πάρω το πρωινό μου. Δε το παραλείπω ποτέ.

Kαι η beauty routine σου; Τι περιλαμβάνει;

Η ρουτίνα μου περιλαμβάνει καθαρισμό προσώπου, ενυδάτωση, αντηλιακή προστασία και ενυδάτωση χειλιών.

Πες μας δύο λόγια σαν ειδικός για το 5λεπτο μακιγιάζ το πρωι. Ποια ειναι τα sos;

Λόγω του ότι δουλεύω από το σπίτι, σπάνια βγαίνω έξω τα πρωινά, καθώς συνήθως βρίσκομαι στο σπίτι και βιντεοσκοπώ μακιγιάζ. Τις περισσότερες φορές, θα δημιουργήσω κάποιο eye look και στη συνέχεια θα το αφαιρέσω για να φτιάξω το επόμενο. Ωστόσο, τις μέρες που θα χρειαστεί να πάω κάπου το πρωί, θα χρησιμοποιήσω μια BB cream, concealer, πούδρα, μάσκαρα και κάποιο gloss. Πιστεύω στο «less is more».

Σε τι διαφέρουν τα δικά σου πρωινά του Σαββατοκύριακου από αυτά των άλλων ημερών;

Φροντίζω να ξυπνάω την ίδια ώρα και το Σαββατοκύριακο για να μην διαταράσσω το πρόγραμμά μου. Τα Σάββατά μου είναι πιο απαιτητικά από τις καθημερινές, καθώς συνήθως γυρίζω τα πιο χρονοβόρα βίντεό μου. Μπορεί να ξεκινήσω το γύρισμα το πρωί και να τελειώσω το απόγευμα. Αντίθετα, οι Κυριακές είναι πιο χαλαρές.

Υπάρχουν κάποιες συνήθειες που προσπαθείς να αποφύγεις τα πρωινά;

Να τσεκάρω αμέσως το κινητό μου αφού ξυπνήσω και το σκρολάρισμα στα social media.

Προετοιμάζεσαι για την ημέρα από το προηγούμενο βράδυ;

Ναι, συνήθως φτιάχνω μια λίστα με τα καθήκοντα της επόμενης ημέρας, ώστε να γνωρίζω τι με περιμένει. Αυτό με βοηθά να ολοκληρώνω τις δουλειές μου και να μην αγχώνομαι αν έχω ξεχάσει κάτι.

Υπάρχει κάτι που θα ήθελες να βελτιώσεις στην πρωινή σου ρουτίνα;

Θα ήθελα να ξυπνάω νωρίτερα για να πηγαίνω για τρέξιμο. Είναι κάτι που σκοπεύω να ξεκινήσω άμεσα αφού ολοκληρώσω τις υποχρεώσεις μου με τις σπουδές.

Έχεις κάποιο tip για ευχάριστο πρωινό ξύπνημα;

Θεωρώ πως ο πιο σημαντικός παράγοντας για ένα ευχάριστο πρωινό ξύπνημα είναι πώς έχω κοιμηθεί το προηγούμενο βράδυ. Για μένα, είναι πιο σημαντικό να κοιμάμαι νωρίς παρά πόσες ώρες έχω κοιμηθεί.