Η πολλά υποσχόμενη νεαρή καλλιτέχνιδα, η σύγχρονη Briggite Bardot, ξεκίνησε την καριέρα της ως παιδί από την τηλεόραση και τους ρόλους της σε σειρές της Disney Channel. Μέσα σε λίγα σχετικά χρόνια κατάφερε να κατακτήσει τον κόσμο με τη φωνή το ταλέντο και την αυθεντικότητά της και να εξελιχθεί σε μία παγκόσμια καλλιτέχνιδα.

Μία multitasking προσωπικότητα, αφού εκτός από ερμηνεύτρια και ηθοποιός, γράφει δικά της τραγούδια, χορεύει σε όλες τις live εμφανίσεις της. Αν και σε μικρή ηλικία έχει καταφέρει να ζει τα όνειρα της ζωής της είτε είναι στο χώρο της τηλεόρασης και της ηθοποιίας είτε στη μουσική της κατεύθυνση με τα πολυάριθμα festivals που έχει συμμετάσχει. Έχει χτίσει μία πιστή και αληθινή σχέση με τους θαυμαστές της που την ακολουθούν σε όλα της τα καλλιτεχνικά βήματα που στηρίζουν και αγαπάνε.

Είναι έντονα ενεργή στα social media, μοιράζεται προσωπικές της στιγμές- χωρίς να υπερβαίνει τα όρια και να εκθέτει τη ζωή της- και αυτό ενισχύει ακόμα περισσότερο τη σχέση της με τους fans της.

Τα πρώτα της βήματα στη μουσική

Ήταν μόλις 12 ετών όταν υπέγραψε για πρώτη φορά με τη Hollywood Records που ανήκε στη Disney Music Group και της έδινε τη δυνατότητα να ηχογραφεί τα δικά της τραγούδια και να τα ερμηνεύει. Ενώ στην ηλικία των δεκαπέντε έκανε ντεμπούτο με το τραγούδι «Can’t Blame a Girl for Trying» που την απογείωσε.

Η πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση

Στην πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση, στη σειρά της Disney «Girl Meets World», υποδυόμενη τη Maya Hart κέρδισε όλες τις εντυπώσεις και απέκτησε τους πρώτους της θαυμαστές.

Η εμφάνισή της στην πλατφόρμα του Netflix

Η πορεία της στην υποκριτική συνεχίστηκε. Έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες, η «Work it» στο Netflix και άλλες. Αποδεικνύει στον εαυτό της και σε όσους δεν πίστεψαν ότι θα τα καταφέρει ότι μπορεί να προσαρμόζεται με άνεση σε οτιδήποτε καταπιαστεί και αποφασίσει ότι θα το καταφέρει.

Female Empowerment

Είναι μεγάλη υποστηρίκτρια της γυναικείας ενδυνάμωσης και μέσα τόσο από τα τραγούδια της όσο και από δηλώσεις που κάνει στα μέσα ανά διαστήματα, φαίνεται ξεκάθαρα αυτή η υποστήριξη. Με τον τρόπο αυτό και την επιρροή που έχει ως αναγνωρίσιμο πρόσωπο, βοηθάει και παρακινεί γυναίκες που αισθάνονται πως δεν έχουν δύναμη, δεν εκτιμούν τον εαυτό τους και δεν πιστεύουν σ’ αυτόν, να πατήσουν στα πόδια τους και να αντιμετωπίσουν ό, τι μπορεί να τις τρομάζει και να τις τραβάει πίσω.

Προσωπικά βιώματα και μουσική

Επίσης, μέσα από πολλά της τραγούδια, στους στίχους παρουσιάζει δικά της βιώματα, εμπειρίες και γεγονότα που έχουν διαδραματιστεί στη ζωή της. Ενώνεται περισσότερο με το κοινό που την ακολουθεί και παρουσιάζει μία άλλη πτυχή του εαυτού της πιο ευαίσθητο αλλά ταυτόχρονα δυναμικό. Το άλμπουμ της ¨emails I can’t send¨ αποτέλεσε καμπή στην καριέρα της, αναφέρεται σε δύσκολες καταστάσεις που έχει περάσει και βγάζει μία άλλη πλευρά που δεν γνώριζες ότι έχει. Όσο μεγαλώνει η μουσική της εξελίσσεται και καθοδηγείται από συναισθήματα. Αυτό είναι και που την ηρεμεί μετά από μία δύσκολη και άσχημη κατάσταση. Σε συνέντευξή της είχε πει «Είναι τόσο ικανοποιητικό όταν μπορείς να πάρεις μία αρνητική κατάσταση στη ζωή σου και να την μετατρέψεις σε θετική ανάμνηση με ένα τραγούδι».

Ο άνθρωπος που την εμπνέει

Έμπνευση για τη Sabrina Carpenter αποτελεί η Taylor Swift και τα τραγούδια της, με την οποία έχει μία από τις πιο αληθινές και γλυκές σχέσεις στον καλλιτεχνικό χώρο. Είναι άτομο που θαυμάζει, έχει μουσικές επιρροές από την Taylor Swift και αυτό είναι κάτι που φαίνεται και από την πορεία της, όπως είχε αναφέρει σε συνέντευξη στο «Sunday Morning» εμπνέεται από εκείνη και η στήριξή της τη βοηθά να παραμένει αληθινή στον εαυτό της όσο εξελίσσεται καλλιτεχνικά.

Το παιδικό της όνειρο

Παιδικό της όνειρο που έγινε πραγματικότητα ήταν να τραγουδήσει με την Taylor Swift. Τον περασμένο Ιούνιο άνοιξε τη συναυλία της Taylor στην περιοδεία της Eras Tour στο Μεξικό, την Αργεντινή και στη Βραζιλία ενώ άνοιξε και τις συναυλίες στην Αυστραλία και τη Σιγκαπούρη. Μάλιστα, στην εμφάνισή της στο Μεξικό ξεκίνησε με ένα βίντεο της από το YouTube, την ίδια σε πολύ μικρή ηλικία να τραγουδά το «Picture to Burn, της Taylor.

Χορευτικές ικανότητες

Όπως είπαμε η Sabrina Carpenter είναι ένα multitasking κορίτσι. Εκτός από τις ικανότητές της στο χώρο της υποκριτικής, της μουσικής, διαθέτει ιδιαίτερες ικανότητες στο χορό. Εκπαιδευμένη χορεύτρια, οι live εμφανίσεις της γίνονται ακόμα πιο εντυπωσιακές, αφού συμμετέχει σ’ αυτές και γίνεται εύκολα αντιληπτό πως τα βγάζει πέρα σε ό, τι καταπιαστεί.

Στιλ από άλλη εποχή

Το στιλ της είναι εμπνευσμένο από τις παλαιότερες εποχές, άλλες δεκαετίες. Με μία πιο vintage αισθητική, μίνι φούστες και φορέματα, chunky μπότες και αρκετά έντονο μακιγιάζ ενσωματώνει στο σήμερα μία άλλη μακρινή εποχή, μπλέκοντας μεταξύ τους διαφορετικά στοιχεία οδηγώντας σε ένα άρτια φυσικό αποτέλεσμα. Αυτή την αισθητική προσπαθεί να περάσει στον κόσμο και με τα τραγούδια της.

Στήριξη σε φιλανθρωπικές δράσεις

Στηρίζει και συμμετέχει ενεργά σε πολλές φιλανθρωπικές δράσεις. Μέσα από τους προσωπικούς της λογαριασμούς δεν προωθεί μόνο τα επαγγελματικά της αλλά προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τους ακόλουθους της, ώστε να βοηθούν και να συνεισφέρουν σε όσους το έχουν ανάγκη, ενώ αρκετές φορές έχει προσφέρει τα έσοδα από τις συναυλίες της σε ιδρύματα και οργανισμούς.