Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν το χειμώνα, αυτό σημαίνει χειμερινά, ζεστά, χουχουλιάρικα ρούχα και πολλές επιστροφές παλαιότερων τάσεων. Σίγουρα θα θυμάσαι τη μαμά σου, όταν ήσουν παιδί, να φοράει κοτλέ παντελόνι.

Μία τάση που έχει επανέλθει πολλές φορές στη μόδα. Άνετο και ζεστό, το χειμερινό παντελόνι σύμβολο της κομψότητας, πρωταγωνίστησε στις δεκαετίες του ’70 και του ’80 αλλά και στα πρώτα χρόνια του 2000.

Ωστόσο, η καταγωγή του πάει πίσω στους αιώνες. Το συγκεκριμένο ύφασμα εμφανίστηκε αρχικά στην Αγγλία και είχε ταυτιστεί από πολλούς με την εργατική τάξη ενώ όσο περνούσαν τα χρόνια το bohemian style οικειοποιήθηκε το κοτλέ παντελόνι τονίζοντας προς τα έξω μία πιο αντισυμβατική πλευρά του που ταίριαζε με την εποχή. Όπως αναφέρεται στο βιβλίο της μόδας από την συγγραφέα και ιστορικό της μόδας Judith Watt, το κοτλέ ήταν το ύφασμα που φορούσαν οι διανοούμενοι και οι καλλιτέχνες.

Δεν θεωρούταν εξ αρχής σύμβολο της κομψότητας, ήταν περισσότερο ένα πρακτικό και ευέλικτο κομμάτι, σήμερα όμως θεωρείται η απόλυτη επιλογή για όσους θέλουν ένα ρετρό αποτέλεσμα για το outfit τους, με τον σχεδιαστή Giorgio Armani να το θεωρεί ως την τέλεια ισορροπία μεταξύ πολυτέλειας και πρακτικότητας. Ο τρόπος με τον οποίο θα συνδυαστεί θα του δώσει και τον ανάλογο χαρακτήρα, ένα κομμάτι που του αξίζει να βρίσκεται στη σημερινή wardrobe.

Στη σύγχρονη μόδα θα το βρεις σε πολλές γραμμές, από mom στιλ μέχρι wide leg και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει το στιλ καμπάνα που θυμίζει τη boho εποχή. Η χρωματική παλέτα δεν περιορίζεται στις αποχρώσεις του καφέ ή μόνο σε ουδέτερα χρώματα αλλά θα το βρεις σε αποχρώσεις όπως του μπλε, του πράσινου ή του μπορντό. Ένα αρκετά ανθεκτικό ύφασμα που αντέχει στο χρόνο, χωρίς το ύφασμα να φθείρετε και να χάνει τη χαρακτηριστική υφή του.

Total white outfit με vanilla προσθήκες

Δεν υπάρχει πιο σικάτο outfit για τους χειμερινούς μήνες από ένα λευκό σύνολο. Για να σπάσεις το λευκό, να μην είναι τόσο μονότονο αλλά να μην ξεφύγεις και από την χρωματική παλέτα, πρόσθεσε σε τόνους της βανίλιας κάποια στοιχεία όπως την τσάντα ή το παλτό. Για περισσότερο στιλ για αξεσουάρ επίλεξε ένα καπέλο.

Pop of colour

Δώσε χρώμα στο outfit σου τις μουντές μέρες του χειμώνα και ξέφυγε από το παραδοσιακό κοτλέ παντελόνι σε καφές αποχρώσεις. Διάλεξε ένα έντονο χρώμα και για να το ισορροπήσεις φόρεσέ το με ένα σακάκι σε ουδέτερο χρώμα ενώ για τσάντα επίλεξε ένα άκρως αντίθετο χρώμα.

Κοτλέ κοστούμι

Εάν θες να διατηρήσεις το στιλ σου στα κλασσικά πλαίσια, ένα κοστούμι σε καφέ- καμέλ απόχρωση είναι μία επιλογή. Η πιο σικάτη επιλογή είτε για μία πρωινή εμφάνιση είτε και για βράδυ. Άλλαξε το στιλ του με τα παπούτσια που θα επιλέξεις για να το συνδυάσεις.

Καμπαρντίνα + κοτλέ παντελόνι

Η καμπαρτίνα ανήκει κι αυτή στις τάσεις για το 2024. Για ένα go- to outfit συνδύασε τα δύο trend μαζί και μέσα σε ελάχιστο χρόνο με basic κομμάτια θα έχεις ένα ανεπιτήδευτα επιτηδευμένο look.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη yelizindunyasi (@yelizindunyasi)

Μαύρο all time classic

Το μαύρο κοτλέ παντελόνι είναι ένα κομμάτι που δεν θα μπορούσε να μην συμπεριλαμβάνεται. Συνδυάζεται με όλα τα κομμάτια και με όλα τα χρώματα. Θα μπορούσε να σταθεί τέλεια σε μία πιο επίσημη εμφάνιση παρά τη χαλαρότητα του υφάσματος.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη pia mbd (@pia_mbd)