Το να γράφεις ένα ερωτικό γράμμα -όπως ένα πραγματικό, χειροπιαστό γράμμα- είναι πια μια χαμένη τέχνη. Γιατί ποιος θα μπει στη διαδικασία να το πει με λόγια, όταν μπορεί να στείλει ένα βίντεο απ’ το TikTok;

Κι ενώ το να μοιράζεσαι ένα βίντεο ή ένα meme με τ@ αγαπημέν@ σου μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να ενισχύσεις τον δεσμό σας, υπάρχει κάτι κλασικό και ρομαντικό στο να πιάνεις ένα στυλό κι ένα χαρτί (ή έστω το πληκτρολόγιο) και να λες σε κάποι@ πώς αισθάνεσαι.

“Όταν γράφεις ένα ερωτικό γράμμα, δίνεις στον εαυτό σου την ευκαιρία να επικεντρωθεί στα συναισθήματά σου προς τ@ σύντροφό σου. Σταματάς, σκέφτεσαι γιατί τ@ αγαπάς και στη συνέχεια διατυπώνεις αυτά τα συναισθήματα με λέξεις”, γράφει το Ινστιτούτο Gottman. “Δεν πρόκειται για μια απλή δήλωση του τύπου “σ’ αγαπώ”. Είναι η εμβάθυνση στις λεπτομέρειες του γιατί, και το μοίρασμα αυτών των συναισθημάτων”.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by wordsyoucantfind (@wordsyoucantfind)

Το Ινστιτούτο Gottman ιδρύθηκε από τον Dr. John Gottman και τη Dr. Julie Schwartz Gottman και έχει περάσει περίπου 50 χρόνια ερευνώντας όλες τις πτυχές της αγάπης. Οπότε, ναι, σίγουρα ξέρουν τι λένε.

Αναρωτιέσαι πώς να γράψεις ένα ερωτικό γράμμα;

Μην ανησυχείς, δεν χρειάζεται να γίνεις ένας Πάμπλο Νερούδα ή ένας σύγχρονος Σεφέρης, μέσα σε μια νύχτα. Ωστόσο, αν ψάχνεις για έμπνευση, ο Νερούδα, η Ελίζαμπεθ Μπάρετ Μπράουνινγκ, η Έμιλι Μπροντέ, ο Σεφέρης, η Πολυδούρη, ο Καρυωτάκης, ο Σικελιανός, ο Ρίτσος, ο Λειβαδίτης και πολλοί άλλοι Έλληνες και ξένοι ποιητές, είναι ό,τι πρέπει για να πάρεις μια γεύση του τι σημαίνει ερωτικό γράμμα.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Microkosmos (@microkosmosorg)

Ένα ερωτικό γράμμα, δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκο για να έχει αντίκτυπο. Ακολουθούν τρεις συμβουλές από το Ινστιτούτο Gottman:

1. Ξεκίνα με στοργή και θαυμασμό Αυτό θα μπορούσε να μοιάζει κάπως έτσι: “Μου αρέσει που είσαι ____”.

2. Μοιράσου τα συναισθήματά σου για κάποια κοινή σας στιγμή Αυτό θα μπορούσε να μοιάζει με: “Είμαι ενθουσιασμέν@ για το ____”

3. Ανανέωσε μια υπόσχεση Αυτό θα μπορούσε να μοιάζει με: “Υπόσχομαι να ____ ή ανυπομονώ για ____”

Ναι, είναι πραγματικά τόσο απλό. Τώρα, δεν έχεις παρά να ξεκινήσεις να γράφεις!