Μπαίνω απευθείας στο θέμα μας ρωτώντας τη αν έχει κάποιο κόλπο που διασφαλίζει ότι τα πρωινά της θα είναι όμορφα. “Τώρα θα αρχίσουν αυτά τα βαρετά κλισέ, αλλά στη ζωή μου πλέον είναι μονόδρομος. Ξέρεις, τα τελευταία χρόνια επειδή συνάντησα πολύ κόσμο στους διαδρόμους νοσοκομείων μου αρκεί που ξυπνάω εγώ κι οι αγαπημένοι μου κι είμαστε όλοι αληθινά καλά! Μόλις μιλήσω με τους δικούς μου το πρωί και δω ότι όλα είναι «υπό έλεγχο» αυτομάτως τα πρωινά μου είναι υπέροχα!” μου απαντάει και εγώ θέλω να της πω πόσο δίκιο έχει.
Για να συνεχίσουμε τη κουβέντα χρειάζομαι την άποψή της γιατί είμαστε έχουμε πάρει τόσο στραβά το πρωινό ξύπνημα. Εκείνη μου αναπτύσσει τη δική της -πολύ εύστοχη- θεωρία η οποία έχει κατηγοριοποιήσει τους “πρωινογκρινιάρηδες” σε 3 κατηγορίες: εκείνους που γκρινιάζουν το πρωί γιατί «αυτό είναι το συνηθισμένο/έτσι έμαθαν/αυτό κάνουν όλοι», εκείνους που δεν είναι ευτυχισμένοι με το μέρος που πάνε κάθε πρωί οπότε στην ουσία δεν τους φταίει το πρωινό (θα γκρίνιαζαν κάθε ώρα της ημέρας) και εκείνοι που το σώμα και το μυαλό τους δεν μπορούν να συντονιστούν με τίποτα πριν το μεσημέρι! “Όλοι όσοι ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες νιώθω ότι επιλέγουν τη βιασύνη σε ό,τι κάνουν το πρωί για να απαλλαγούν ακόμα πιο σύντομα από τον Γολγοθά τους!” προσθέτει για να ενισχύσει τον συλλογισμό της.
Το πρωινό ξύπνημα είναι κάτι που υπήρχε πάντα στη ζωή της Μιρέλλας λόγω των πρωινών εκπομπών και γυρισμάτων που συμμετείχε. “Δεν είχα την επιλογή να μην το αγαπήσω, με ανάγκασε! Εδραιώθηκε, δε, με συγκεκριμένη ώρα στην καθημερινότητα μου από τότε που ο γιος μου ξεκίνησε σχολείο, οπότε κι έπρεπε να γίνουμε κολλητοί φίλοι για τα επόμενα-τουλάχιστον-14 χρόνια!” μου λέει για τη δική της σχέση με το πρωινό ξύπνημα.
Τι ώρα περίπου ξυπνάς και ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις μόλις σηκωθείς;
Ξυπνάω κάθε μέρα, ανεξαρτήτως σχολείου και λοιπών υποχρεώσεων, στις 7 το πρωί. Μόλις ανοίξω τα μάτια μου, ανοίγουν μαζί κι όλα τα παντζούρια του σπιτιού. Σηκώνομαι, κάνω δόντια/μαλλιά/πρόσωπο και στη συνέχεια πάω στην κουζίνα όπου το χέρι μου συναντιέται στοργικά με το κουμπί της μηχανής του καφέ! Όσο ετοιμάζεται ο πρώτος μου καφές και μοσχοβολάει το σπίτι, μπαίνει κι η μουσική που θέλω να ντύσει την κάθε ημέρα μου. Κάπου εκεί – τις καθημερινές – ξυπνάει και το μικρό μου αγόρι.
Πόση ώρα αφού έχεις ξυπνήσει ελέγχεις το κινητό σου/διαβάζεις μηνύματα/απαντάς email;
Ώσπου να ετοιμαστεί ο μικρός για το σχολείο κάνω ένα γρήγορο τσεκ στο κινητό μου για το τι sos μπορεί να έχει έρθει, προγραμματίζω στο μυαλό μου τι νέο πρέπει να προσθαφαιρεθεί από την ημέρα μου και ξεκινάμε για το σχολείο.
Αν είχες μόνο 15 λεπτά χρόνο τι θα επέλεγες να κάνεις; Σε ποια συνήθεια θα έδινες προτεραιότητα;
Λόγω της φύσης της δουλειάς μου – που χρειάζεται άψογο προγραμματισμό-έχει χρειαστεί πολλές φορές να κάνω όσα περιέγραψα πιο πάνω σε 15’ και χωράνε όλα!…στο fast forward ναι μεν, αλλά γίνονται όλα (πολύ χαρούμενη γι’ αυτό!)!
Kαι η beauty routine σου; Τι περιλαμβάνει;
Το basic πακέτο μου είναι πως κάθε βράδυ θα πλυθώ και θα βάλω την ρετινόλη μου και το πρωί… αναλόγως το πως θα έχω ξυπνήσει! Δεν έχω συγκεκριμένη beauty routine γιατί το δέρμα μου ταλαιπωρείται συχνά πυκνά, οπότε σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα πρέπει να αναπροσαρμόζουμε τις κρέμες με τη δερματολόγο μου.
Σε τι διαφέρουν τα δικά σου πρωινά του Σαββατοκύριακου από αυτά των άλλων ημερών;
Τα σουκου ξυπνάω πάλι πρωί (άτιμο βιολογικό ρολόι!) αλλά τότε συνήθως μουρμουράω γιατί ιδανικά θα ήθελα να μαζέψω ύπνο. Άσε που δεν είναι και κανείς ξύπνιος για πρωινό σουσού! Παρόλα αυτά, η ρουτίνα μου με τους καφέδες και τις μουσικές είναι η ίδια μόνο που την ώρα που τις καθημερινές πάμε σχολείο, τώρα ανοίγουν τηλεοράσεις και υπολογιστές για να δω πιο χαλαρή τα νέα της ημέρας και να ξεκινήσω.
Υπάρχουν κάποιες συνήθειες που προσπαθείς να αποφύγεις τα πρωινά;
Το πρωί δεν μ’ αρέσει να μπαίνω στα sites και να διαβάζω «βαριές» ειδήσεις (εκτός εάν έχει συμβεί κάτι πολύ σημαντικό και θέλω να μάθω την εξέλιξη της είδησης). Συνήθως, μπαίνω να διαβάσω τα νέα μόλις φτάσω στο γύρισμα/γραφείο και φτιάξω τον δεύτερο καφέ μου. Εάν δεν μπω τότε, θα μπω το βράδυ γιατί σημαίνει ότι μ’ έχει πάρει η μπάλα της καθημερινότητας.
Προετοιμάζεσαι για την ημέρα από το προηγούμενο βράδυ;
Κάθε βράδυ μόλις ξαπλώσω θα κάνω «προεπισκόπηση» της επόμενης ημέρας για να θυμηθώ τι με περιμένει! Βέβαια, αυτό γίνεται κι αρκετές φορές μέσα στην μέρα έτσι κι αλλιώς!
Κλείνοντας τη ρωτάω αν υπάρχει κάτι που θα ήθελες να βελτιώσει στην πρωινή της ρουτίνα για να με εντυπωσιάσει με την απάντησή της: “στην παρούσα φάση δεν θα άλλαζα κάτι από την πρωινή μου ρουτίνα, ίσως μόνο να έβαζα έναν σεφ να με περιμένει με έτοιμο πρωινό και καφέ στην κουζίνα μόλις σηκώνομαι! Κάτι απλό και καθημερινό ρε παιδί μου!”