Μπορεί οι Έλληνες να αγαπάμε τις πίτες και να χρησιμοποιούμε τις ντομάτες σε πολλά πιάτα μας, όμως σπανίως θα δούμε αυτά τα δύο (πίτα-ντομάτα)* να συνυπάρχουν. Οι ντοματόπιτες δεν είναι δημοφιλείς στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας κι αυτό μου έδωσε την αφορμή να παρουσιάσω αυτή τη συνταγή που μας έρχεται από τις νότιες Πολιτείες της Αμερικής.
Θα χρειαστείτε:
Μία βάση κρούστας για πίτες (έτοιμη ψημένη)
4 ώριμες ντομάτες
Τυρί cheddar τριμμένο
Μαγιονέζα
Φύλλα βασιλικού
Μπαλσάμικο
Αλάτι & Πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόψτε τις τομάτες σε στρογγυλές φέτες και τοποθετείστε τες πάνω στη βάση της κρούστας. Προσθέστε κι άλλες, την μία πάνω στην άλλη μέχρι το τελείωμα της κρούστας. Ρίξτε λίγο αλατοπίπερο και μερικά φύλλα βασιλικού και προσθέστε ένα κουταλάκι μπαλσάμικο. Στη συνέχεια ρίξτε μπόλικο τριμμένο cheddar και στο τέλος απλώστε ομοιόμορφα λίγη μαγιονέζα. Ψήστε για τριάντα λεπτά στους 180’ βαθμούς, μέχρι να πάρει μια ελαφρώς καφέ απόχρωση. Η country πίτα σας είναι έτοιμη!
*Ήμουν στο πρώτο έτος της Σχολής και στο μάθημα της “Φιλοσοφίας των Μέσων” οι σημειώσεις μου είχαν μόνο την φράση “πίτα-ντομάτα”. Καθηγητής μας ήταν ο Βέλτσος.