Η συνταγή είναι για μπισκότα με κρυφή μπουκιά σοκολάτας, αν τους ρίξεις άχνη ζάχαρη -επειδή το μπισκότο θυμίζει κουραμπιέ- έχεις μια νέα βερσιόν του αγαπημένου χριστουγεννιάτικου υλικού.
Και είναι και εύκολα.
Υλικά
2 1/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα αλεσμένα αμύγδαλα
2/3 κούπας ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 1/4 κούπας μαλακό βούτυρο
1 κουταλάκι βανίλια
1/4 κουταλάκι άρωμα αμυγδάλου
40 μπουκιές σοκολάτας (θα τα βρεις σε καταστήματα με σοκολάτες)
Εκτέλεση
1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Ανακάτεψε τα τέσσερα πρώτα υλικά μέχρι να τα αμύγδαλα να γίνουν ένα με το μείγμα. Χτύπησε το βούτυρο με την βανίλια και το άρωμα αμυγδάλου σε δυνατή ταχύτητα περίπου 30” ή μέχρι να γίνει κρεμώδες. Πρόσθεσε το αλεύρι σε δύο μέρη χτυπώντας ταυτόχρονα και μέχρι να γίνεται ένα με το μείγμα κάθε φορά. Βάλε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζύμωσε τη για τέσσερις πέντε φορές.
3. Χώρισε την ζύμη σε μικρές μπάλες, πίεσε κάθε μπουκίτσα σοκολάτας στην ζύμη και πλάσε την σε στρογγυλό σχήμα.
4. Ψήσε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά σε αντικολλητικό χαρτί. Άφησε 5΄ να κρυώσουν. Κοσκίνισε λίγη λίγη την άχνη µε βανίλια σε ένα ταψί, ακούμπησε τα μπισκότα και πασπάλισε τα µε την άχνη. Άφησε τα μπισκότα να κρυώσουν καλά, πασπάλισε με λίγη άχνη ακόμα και διατήρησε τα σε κουτί μακριά από υγρασία.