Αν ο τρόπος που ντύνεστε κάθε πρωί σας κάνει να νιώθετε ότι προετοιμάζεστε για μάχη, τότε έχετε μια ιδέα του τι σημαίνει το ‘’ δυναμισμός στο ντύσιμο’’. Ξεχάστε τις μεγάλες βάτες στα σακάκια και την Elnett που σας φέρνει στο μυαλό αυτή η φράση. Η δυναμική που μπορεί να σε κάνει να νιώσεις το σωστό ντύσιμο, η εμπιστοσύνη, η ηρεμία αλλά και η εντύπωση που δίνεις, είναι τα πιο σημαντικά που μπορεί να σου προσφέρει. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που κατά κύριο απαρτίσουν το ντύσιμο των δυναμικών γυναικών.
Μια κοινωνική εκδήλωση ή μια αίθουσα συσκέψεων θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί ως το πεδίο μάχης, το οποίο πρέπει να διασχίσουμε για να επιβιώσουμε. Είτε πρόκειται για την κλασική και καθόλα έξυπνη λύση του κουστουμιού/ταγιέρ, για ένα safe μαύρο φόρεμα ή απλώς το αγαπημένο μας μαύρο τζιν, ό,τι κι αν αποφασίσουμε να φορέσουμε θα πρέπει να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως θα εκφράσουμε αυτό που θέλουμε για τον εαυτό μας. Οι περισσότεροι από εμάς έχουν αυτό το συναίσθημα συχνότερα στο χώρο της δουλειάς. Όμως ενώ οι άνδρες είθισται να φορούν την ‘’ομοιόμορφη στολή’’, το κοστούμι τους, για τις γυναίκες δεν ισχύει το ίδιο. Πράγμα που σημαίνει εμμέσως πως διατρέχονται από αβεβαιότητα και ανασφάλεια για το ντύσιμό τους και έρχονται πιο συχνά αντιμέτωπες με τα επικριτικά βλέμματα στο γραφείο. Αυτός είναι ίσως και ο λόγος που κάποιες γυναίκες πηγαίνοντας αντίθετα στο ρεύμα, έχουν βρει τη χρυσή τομή για ένα ντύσιμο που αποπνέει δυναμισμό και εμπιστοσύνη. Δεν έχει να κάνει μόνο με το τι μας αρέσει να φοράμε, αλλά και με το τι χρειάζεται το ντύσιμό μας ώστε να δίνουμε σωστή εντύπωση στους γύρω μας. ‘’With a great wardrobe comes great responsibility’’.
Η πριγκίπισσα Νταιάνα για παράδειγμα, όταν ο πρίγκιπας Κάρολος τον Ιούνιο του 1994 έκανε λόγο δημόσια για τη μοιχεία απέναντι στη γυναίκα του, εκείνη εμφανίστηκε με ένα άκρως ‘’εκδικητικό’’ ντύσιμο. Επέλεξε ένα τολμηρό μαύρο φόρεμα που άφηνε ακάλυπτους τους ώμους, πράγμα έξω από τα νερά μιας πριγκίπισσας. Συνδύασε το φόρεμα, που άνηκε στην ελληνικής καταγωγής σχεδιάστριας Christina Stambolian, με μαργαριταρένιο κολιέ και μαύρες γόβες στιλέτο.
Ήταν μια κίνηση που η Νταιάνα είχε υπολογίσει και ταυτόχρονα ο πιο κατάλληλος τρόπος για να περάσει τα μηνύματα που ήθελε. Για τον ίδιο λόγο, η Hillary Clinton προτίμησε να επαναφέρει τα γυναικεία κοστούμια. Ήταν η δική της μορφή ‘’εκδίκησης’’.
Η Margaret Thatcher συχνά χρησιμοποιούσε τα ρούχα τη για να ακουστεί στο κοινό της και να περάσει ευκολότερα τις προσωπικές της απόψεις. Για τις επαγγελματικές της συναντήσεις προτιμούσε το αυστηρό μπλε ταγιέρ της, χαρακτηριστικό της ισχυρής της προσωπικότητας, ενώ με τα πουκάμισα με το pussybow κολάρο(η μακριά κορδέλα που έδεναν φιόγκο κάτω από το λαιμό και συνδέθηκε με τη Thatcher κατά τα 80’s) που συνήθως το συνδύαζε, υπενθύμιζε στους ψηφοφόρους της την φεμινιστική και ήρεμη πλευρά της.
Για τη δυνατότητα των γυναικών να φορούν παντελόνια όπως και οι άνδρες, είναι ευρέως γνωστό ότι θα πρέπει να ευγνωμονούμε την Coco Chanel. Ήταν η πρώτη που έφερε το παντελόνι στη γυναικεία γκαρνταρόμπα και κυρίως αυτή είναι ο λόγος που οι γυναίκες απέκτησαν δυναμισμό και ανεξαρτησία.
Η γνωστή κωμικός Jo Brand, γνωστή για τα αστεία της φεμινιστικού περιεχομένου, έκανε την εμφάνισή της κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990. Επικρίθηκε τόσο για τη εμφάνισή της, όσο και για τα in-your-face αστεία της, επισημαίνοντας συχνά το θράσος της. Το αντίστοιχο δυναμικό ντύσιμο της προσωπικότητάς της ήταν συνήθως ένα total black Do.Not.Care. σύνολο.