Το φθινόπωρο είναι και επίσημα εδώ, παρότι ο καιρός παραμένει άκρως καλοκαιρινός. Έτσι για την αρχή, λοιπόν, της εποχής αυτής σκέφτηκα να σας προτείνω την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για  soufflés  σοκολάτας. Μπορείς να το φτιάξεις για πρωινό ( αν είσαι μεγάλος λάτρης της σοκολάτας) ή για επιδόρπιο. Θα σου κρατήσει συντροφιά τις βροχερές μέρες του φθινοπώρου και θα σε παρηγορήσει τα βράδια που θα γυρνάς εξαντλημένος από τη δουλειά.

Υλικά:

150 γρ. βούτυρο

200 γρ. μαύρη σοκολάτα

175 γρ. ζάχαρη

6 αυγά

125 γρ. αλεύρι

Εκτέλεση:

#Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς C

#Λιώσε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι

#Όσο περιμένεις τη σοκολάτα και το βούτυρο να λιώσουν, χτύπα με ένα μίξερ χειρός τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν (που λέει και η γιαγιά μου)

#Στο μείγμα των αυγών ρίξε σιγά σιγά το αλεύρι και αφού τα ανακατέψεις καλά ( και απαλά), πρόσθεσε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο

#Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί και ρίξε το μείγμα σε μια φόρμα ή σε μικρά μπωλ για soufflés

#Ψήστα για 10-20 λεπτά. Μπορείς να τα συνοδεύσεις με παγωτό, σαντιγύ, φρούτα, ξηρούς καρπούς ή με κάποιο σιρόπι.