Οι λάτρεις του τυριού παγκοσμίως γνωρίζουν πολύ καλά το grilled cheese σάντουιτς. Το έχουν δοκιμάσει στην απλή και βασική του μορφή, σε πιο πικάντικη, με αρκετά επιπλέον συστατικά και φυσικά σε συνδυασμό με φρούτα. Ίσως σας ακούγεται περίεργο το τελευταίο. Κι όμως, υπάρχουν πάρα πολλές εκδοχές του αγαπημένου μας grilled cheese με μήλο, σύκο ή βατόμουρο. Το ταίριασμα του αλμυρού τυριού με την ελαφριά γλυκιά γεύση του φρούτου απλά το απογειώνει. Θα το καταλάβετε μόλις το δοκιμάσετε.
Το grilled cheese sandwich δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα ζεστό sandwich με λιωμένο τυρί και φυσικά άφθονο βούτυρο. Είναι το αγαπημένο αρκετών λιχούδηδων και το θετικό είναι ότι δεν χρειάζονται ιδιαίτερα υλικά και χρόνος για την προετοιμασία του. Αυτό που χρειάζεται είναι φαντασία στη δημιουργία. Η ιδέα για το grilled cheese με βατόμουρα μου ήρθε στο μυαλό αφ’ ενός επειδή είχα μερικά βατόμουρα επιπλέον και αφ’ ετέρου επειδή τον βρήκα σούπερ γευστικό συνδυασμό. Και δεν είχα άδικο τελικά…
Υλικά (για ένα sandwich)
2 μαλακές φέτες ψωμί
1 κούπα τυρί cheddar ή oποιοδήποτε άλλο τυρί λιώνει
½ κούπα βατόμουρα
λίγο βούτυρο
ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι
Διαδικασία
1. Τοποθετήστε το αντικολλητικό σας τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και προσθέστε μια κουταλιά βούτυρο. Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι προσθέστε τη μία φέτα ψωμιού.
2. Στη συνέχεια καλύψτε την πάνω επιφάνεια της φέτας ψωμιού με μπόλικο τυρί. Καλύψτε με ένα μεγαλύτερο καπάκι το τηγάνι σας και περιμένετε μέχρι να λιώσει ελαφρά το τυρί.
3. Αφού παρατηρήσετε ότι έχει λιώσει ελαφρά το τυρί, ανοίξτε το καπάκι και προσθέστε τα βατόμουρα από πάνω. Τέλος, τοποθετήστε τη δεύτερη φέτα ψωμιού και με μια μεγάλη σπάτουλα προσεχτικά αναποδογυρίστε στο τηγάνι το σάντουιντς.
4. Αφήστε το να ψηθεί ακόμα λιγάκι μέχρι να ροδοκοκκινήσει και η δεύτερη φέτα ψωμιού και να έχει λιώσει καλά το τυρί.
5. Φάτε το όσο είναι ακόμα ζεστό.