Ιουλιέτα
Ποιος είσαι συ, που έρχεσαι κρυμμένος στο σκοτάδι και χώνεσαι στα μυστικά κρυφομιλήματά μου;
Ρωμαίος
Δεν ξέρω με τι όνομα να σου το πω ποιος είμαι, το όνομά μου το μισώ γιατί το έχεις έχθρα. Γραμμένο αν το΄χα τώρα εδώ, θα το έσκιζα αμέσως!
Ρωμαίος και Ιουλιέτα, πράξις Β΄
Στη Βερόνα λίγοι το γνώριζαν, μα ήταν πολύς ο πανικός τους… Γιατί τις μοίρες των ανθρώπων που υφάνθηκαν χωριστά, άγραφοι νόμοι τις προστάζουν, να παραμένουν χώρια. Αλίμονο. Πόσους φραγμούς κατέρριψε η αγάπη των δύο νέων; Πόσες αιώνιες έριδες έγιναν κόκκοι άμμου, ώστε ο Λαυρέντιος κρυφά τις δυο ψυχές να κάνει μία;
Ήταν το κήρυγμα του Σαίξπηρ που δίδαξε πως οι αντιθέσεις υπάρχουν για να καταρρίπτονται μπροστά σε ανώτατους σκοπούς και ένθεες ενώσεις. Είναι το κήρυγμα του Σαίξπηρ που μας προτρέπει να παντρέψουμε δυο γεύσεις, τις οποίες η ζαχαροπλαστική μυθοπλασία, κρατάει χωριστά. Τη Σοκολάτα και το Καρότο.
Ένα υγρό και μαλακό σοκολατένιο κέικ με τρυφερή υπόκρουση ολόφρεσκων καρότων. Μην σας ξαφνιάζει η σπάνια σύνδεσή τους, αφού και οι ιστορίες έδειξαν ότι οι έρωτες φουντώνουν στους πιο πολέμιους κήπους.
Λαυρέντιος Εμπρός ας τελειώνουμε, ελάτε! Δεν σκοπεύω να σας αφήσω μοναχούς, πριν ευλογία ιερή κάνει τους δύο ένα.Οδηγίες διαδρομής
Αν αγαπάτε τη μουσική, διαλέξτε την αγαπημένη σας.
Αν αγαπάτε τις ποδιές, φορέστε την αγαπημένη σας.
Αν σκοπεύετε να το κάνετε με το ζόρι, καλύτερα δείτε τηλεόραση ή κοιμηθείτε.
Αν ενοχλείστε στην ιδέα και στη θέα μιας σχεδόν βομβαρδισμένης κουζίνας, καλύτερα δείτε τηλεόραση ή κοιμηθείτε.
Αν βαριέστε να αγοράστε τα υλικά, στείλτε τον αγαπημένο σας και σε περίπτωση που γκρινιάζει, βεβαιώστε τον ότι θα ανταμειφθεί από το αποτέλεσμα.
Μερίδες: 12 κομμάτια.
Χρόνος: 40 με 45 λεπτά ψήσιμο.
Σκεύος: στη φωτογραφία θα δείτε πως έφτιαξα ένα τουρτάκι, αλλά εσείς υπολογίστε τη κλασική μακρόστενη φόρμα σας.
Υλικά:
Για το κέικ:
- 150 γρ. σοκολάτα bitter
- 150 γρ. βούτυρο
- 5 μεγάλα αβγά ( 360 γρ. στο σύνολό τους)
- 300 γρ. αλεύρι
- 60 γρ. κακάο
- 200 γρ. ζάχαρη λευκή
- 200 γρ. ζάχαρη καστανή
- 6 μεσαία καρότα τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
- 1 κ.γ. κανέλα
- 100 γρ. τριμμένο καρύδι (προαιρετικά)
- ½ κ.γ. μπέικιν
Για τη γέμιση και την επικάλυψη: (την οποία εσείς μπορείτε να παραλείψετε, καθώς εγώ την έβαλα λόγω σχήματος τούρτας)
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. τυρί κρέμα
Διαδικασία:
Για το κέικ:
Προθερμαίνω το φούρνο στον αέρα, στους 190 βαθμούς. Λιώνω τη σοκολάτα με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και αφήνω λίγο να κρυώσουν. Έχω ήδη τρίψει τα καρότα και το καρύδι. Στο μίξερ χτυπάω τα αβγά με τις δύο ζάχαρες για πέντε λεπτά να αφρατέψουν. Κοσκινίζω το αλεύρι, το μπέικιν, το κακάο και αρχίζω να ενώνω τα μείγματα. Μέσα στα αβγά ρίχνω το μείγμα της σοκολάτας σιγά-σιγά και ανακατεύω με μία σπάτουλα απαλά. Προσθέτω τα καρότα, το καρύδι, την κανέλα και ενσωματώνω. Τέλος, με μεγάλες κουταλιές ρίχνω το αλεύρι με το κακάο και συνεχίζω το ανακάτεμα μόνο όσο χρειάζεται για να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Βουτυρώνω καλά τη φόρμα μου, ρίχνω το μείγμα και ψήνω για τρία τέταρτα. Ίσως χρειαστεί παραπάνω χρόνο γι΄αυτό μετά τα 45 λεπτά ανοίγετε το φούρνο σας και ελέγχετε.
Για την επικάλυψη:
Έλιωσα τη σοκολάτα σε bain marie και πρόσθεσα λίγο-λίγο την κρέμα γάλακτος. Αφού έπεσε η θερμοκρασία, ενσωμάτωσα το τυρί κρέμα (το είχα σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο ανακατεμένο να μαλακώσει) και έβαλα στο ψυγείο να παγώσει.
Φωτογραφίες : @anna_mento