Καλησπέρα σας! Τι κάνετε; Τι μπορώ να κάνω για εσάς; (part 2)

Watch your Language Edition

661-4ckeivi5nffy7t231dnzqsnng3zgno_500

Σήμερα θα αναφερθώ σε απαιτήσεις, ερωτήσεις και ατάκες που ακούμε, εν ώρα εργασίας, και κάνουν τη ζωή μας πολύ δύσκολη, βαρετή, κουραστική και ώρες ώρες τραγικά ανυπόφορη.

Περίπτωση 1η

Άντρας, ηλικίας 20-60 ετών, δεινός πότης, συνήθως πίνει βότκα ή whisky Τσόνι-κόλα κόκα κόλα (κλάψε).

Παραγγέλνει.

Βάζω το ποτό. Πριν καλά καλά το βάλω με διακόπτει και μου ζητάει, να του το κάνω πιο βαρύ σε στυλ: «Αδερφέ, πλάκα μου κάνεις; Βάλε λίγο παραπάνω ποτό!»

Εντάξει σε όλους μας έχει συμβεί να θέλουμε να βγούμε και να  μεθύσουμε.

Όταν πας σε ένα ιταλικό εστιατόριο και ζητάς μια καρμπονάρα ζητάς από το σερβιτόρο να σου βάλει παραπάνω spaghetti γιατί πεινάς πολύ; Είναι δυνατόν;

Το κάθε μπαρ κοστολογεί και χρεώνει με μια δική του λογική, αλλού πληρώνεις 4ευρώ, αλλού 10 για ένα ποτό. Αν θέλεις πιο βαρύ ποτό ευχαρίστως αλλά και η χρέωση θα είναι η ανάλογη.

Περίπτωση 2η

Παρέα 4-6 ατόμων, άντρες κυρίως, ηλικία 18-22, συνήθως πίνουν μπύρα από τη κάνουλα. Κάθονται στο μπαρ. Παραγγέλνουν από 1 μπύρα ο καθένας. Η εξυπηρέτηση, για εμένα, είναι ίδια είτε πιείς μια μπύρα, είτε ένα cocktail, είτε ένα ακριβό whisky, πάντα πρόθυμος και ευγενικός. Αφού έχουν πιει τα ¾ της μπύρας γυρνάει ο πιο “cool” τύπος της παρέας και μου λέει «Μα καλά ρε δικέ μου, κανένα σφηνάκι δεν θα μας κεράσεις;»

Απαντάω «όχι»

Το κέρασμα είναι ένα λίγο ευαίσθητο θέμα γιατί ο καθένας το έχει αλλιώς στο μυαλό του. Γενικά δεν είμαι πολύ υπερ του κεράσματος, για πολλούς λόγους και διάφορες εμπειρίες του παρελθόντος με μεθυσμένους πελάτες κλπ. Χωρίς να μακρυγορώ, δεν σου χρωστάω το κέρασμα, πόσο μάλλον αν μου το απαιτείς.

Θα κεράσω σίγουρα κάποιον ο οποίος είτε είναι φίλος του μαγαζιού,είτε γιατί τα είπαμε, γελάσαμε, και θα πιούμε ένα σφηνάκι για το καληνύχτα.

Περίπτωση 3η

Γυναίκα ηλικίας 23-30, ευγενική και όμορφη. Κάθεται στο μπαρ και μου ζητάει ένα cocktail γλυκό με lime και passion fruit αλλά χωρίς ζάχαρη.

– Αγάπη μου γλυκιά δες το μενού και πες μου τι θα πιείς.

– Γλυκό με lime και passion fruit χωρίς ζάχαρη.

– Το lime όπως και το passion fruit είναι ξινά. Οπότε θα χρειαστούμε λίγη ζάχαρη.

– Γλυκό με lime και passion fruit χωρίς ζάχαρη. Το είχα δοκιμάσει στην Ίο πέρυσι.

– Νίκο (συνάδελφος) έλα λίγο να εξυπηρετήσεις γιατί πρέπει να πάω τουαλέτα!

Περίπτωση 4η

Η φίλη της προηγούμενης, γυρνάω από τη τουαλέτα (και καλά), μου παραγγέλνει ένα κοκτέιλ με Gin, ginger, lime, και αγγούρι. Το σιχάθηκα. Σοβαρά. Έχω φτιάξει το ίδιο cocktail σε 15 διαφορετικές εκδοχές, σε όλα τα ποτήρια του Ζάχαρη & Αλάτι, του Garden, αλλά και του Mozaik τα τελευταία 2μιση χρόνια. Τι έχετε πάθει όλοι με το ginger και το αγγούρι;

Εννοείται θα της το φτιάξω όμως γιατί έχω αδυναμία στις μελαχρινές. ΧΑ!

Αυτά για σήμερα. Ο σκοπός μου προφανώς δεν είναι κατηγορήσω κανένα και τα παραδείγματα τυχαία. Δεν χρειάζεται εκπαίδευση ο κόσμος που βγαίνει για να διασκεδάσει, απλά εντάξει κάποιες φορές μη ξεφεύγουμε από τα όρια! Εμείς το μόνο που πρέπει να φροντίσουμε είναι να περνάτε καλά, και τις περισσότερες φορές το καταφέρνουμε. Ε;

Cheers!

BarMagic