Είναι δροσερό, εύκολο και σίγουρα ωραία ιδέα για τις επόμενες ζεστές μέρες που έρχονται.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
Για την κρέμα:
1/3 κούπα γιαούρτι χωρίς λιπαρά
1/3 κούπα γάλα καρύδας
1 κ.σ σιρόπι σφενδάμου
Για την κρέμα espresso:
¼ κούπα γιαούρτι χωρίς λιπαρά
1 κούπα δυνατού espresso (βρασμένου αφού έχει παγώσει)
2 κ.σ σιρόπι σφενδάμου
Για το σιρόπι mocha
3 κ.σ λάδι καρύδας, λιωμένο αλλά όχι καυτό
½ κ.σ κακάο
1 κ.σ σιρόπι σφενδάμου
Οδηγίες:
- Ανακάτεψε τα υλικά για την στρώση κρέμας και μοίρασε το αποτέλεσμα ομοιόμορφα σε 6 καλούπια παγωτού. Αν δεν έχεις καλούπια παγωτού χρησιμοποίησε μικρές κούπες.
- Βάλε τα στην κατάψυξη για περίπου 4 – 6 ώρες
- Ανακάτεψε τα υλικά για τη στρώση με γεύση espresso και μοίρασε το ομοιόμορφα πάνω από την κρέμα που είχες ετοιμάσει προηγουμένως.
- Στη συνέχεια, είτε χρησιμοποίησες τα ειδικά καλούπια για παγωτό είτε τις μικρές κούπες, πάρε λίγο αλουμινόχαρτο και κάλυψέ τα. Με προσοχή θα κάνεις μία μικρή σχισμή στο αλουμινόχαρτο ακριβώς στο σημείο που θα βάλεις το ξυλάκι. Αφού μπει και το ξυλάκι άφησε τα στην κατάψυξη για 6 -8 ώρες.
- Ανακατεύεις όλα τα υλικά για το σιρόπι με γεύση mocha.
- Εφόσον οι γρανίτες σου έχουν παγώσει εντελώς τις βγάζεις από την κατάψυξη και ρίχνεις από πάνω το σιρόπι που μόλις έφτιαξες. Θα σε εντυπωσιάσει το πόσο γρήγορα θα παγώσει πάνω στις γρανίτες.