Τώρα που πλησιάζει το καλοκαίρι δεν υπάρχει καλύτερο πρωινό από ένα γευστικό σμούθι! Θές να μάθεις να φτιάχνεις επαγγελματικό σμούθι στο σπίτι με πλούσια κρεμώδη υφή που θα θυμίζει περισσότερο milk shake παρά σμούθι και σε κάθε γουλιά θα λαχταράς κι άλλο; Ε λοιπόν, δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο! Υπάρχουν 3 βασικά μυστικά για πλούσια ύφη: το πρώτο είναι να έχεις παγώσει τα φρούτα στη κατάψυξη το προηγούμενο βράδυ, ειδικά τη μπανάνα. Κόψτην από το προηγούμενο βράδυ σε ροδέλες και φύλαξε την σε ένα πλαστικό σακουλάκι στη κατάψη- η διαφορά που θα κάνει στην υφή είναι εκπληκτική. Το δεύτερο είναι να προσθέσεις μια κουταλιά από κάποιο βούτυρο ξηρών καρπών: φυστικοβούτυρο, ταχίνι ή βούτυρο αμυγδάλου. Εκτός από τα καλά λιπαρά και την έξτρα πρωτεΐνη που θα δώσει το βούτυρο, θα σε κρατήσει εγγυημένα χορτάτο για ώρες και θα απογειώσεις γευστικά το σμούθι σου. Τέλος πρόσθεσε μισό αβοκάντο: το αβοκάντο δίνει όχι μόνο άφθονα Ω3 λιπαρά αλλά και φοβερή υφή στη ζαχαροπλαστική και στα σμούθις. Και όπως και το σπανάκι η γεύση του κρύβεται τελείως από τα υπόλοιπα υλικά οπότε ούτε που θα το καταλάβεις. Τα μυστικά αυτά δουλεύουν και πολλαπλασιαστικά: αν κάνεις και τα 3 θα έχεις το τριπλό αποτέλεσμα στην υφή. Η συνταγή αυτή είναι μια από τις αγαπημένες μου: η ιδιαιτερότητα της είναι τα μύρτιλα, που τα χτυπάς ξεχωριστά από τα υπόλοιπα υλικά μέσα στο ποτήρι για να απελευθερώσουν τα υγρά και τα αρώματα τους και μετά περιχύνεις με το πλούσιο σμούθι σοκολάτας! Αν θέλεις μπορείς να αντικαταστήσεις τα μύρτιλα με τις φράουλες και να έχεις εξίσου τέλεια γεύση.
Υλικά (για 1 άτομο)
-1 ποητήρι φυτικό γάλα
-1/2 αβοκάντο
-1 μπάνανα
-2 κτ σούπας βούτυρο αμυγδάλου
– 2 χουρμάδες
-1 κτλ σούπας σκόνη ωμού κακάο
-1 χούφτα μύρτιλα (ή φράουλες)
Βάζεις όλα τα υλικά (εκτός από τα μύρτιλα) σε ένα μπλέντερ και χτυπάς. Βάζεις τα μύρτιλα (ή τις φράουλες) στη βάση του ποτηριού και χτυπάς με ένα κουτάλι έτσι ώστε να πολτοποιηθούν ελαφρώς και να βγάλουν τα υγρά τους. Χύνεις το σμούθι στο ποτήρι και απολαμβάνεις.